Üniversite-İş Dünyası-Öğrenci buluşmaları semineri gerçekleştirildi

Ev.Gümüşhane

Üniversite-İş Dünyası-Öğrenci buluşmaları semineri gerçekleştirildi

Gümüşhane’de ev yangını
Doğu Karadeniz Bölgesinde Sadece Gümüşhane’de
Gürler Datça’ya aday adayı oldu

Firmaları ve gençlerin dijital dünyaya hazırlanması amacıyla Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gümüşhane İli Ticaret ve Sanayi Odası akademik danışmanı olan Prof. Dr. Hasan Ayaydın tarafından “Üniversite İş Dünyası Öğrenci Buluşmaları” temalı bir dizi seminer programı başlatıldı. 

Düzenlenen seminerin ilki “Dijitalleşmenin KOBİ’lere sunduğu fırsatlar” başlıklı programla gerçekleştirildi. 

Üniversitenin çevrimiçi uzaktan eğitim sistemi üzerinden düzenlenen programda sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Hasan Ayaydın salgın süreci sonrasında küresel ticaretin genel görünümü hakkında da bilgiler vererek, küresel toparlanmaya ilişkin belirsizliklerin zamanla bir miktar azaldığını, virüsün mutasyon durumu, aşılanmanın gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde farklı düzeylerde olması, aşının geniş topluluklara uygulanabilme sürecinin uzaması gibi endişelerin küresel büyüme görünümü üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tuttuğunu dile getirdi. 

Prof. Ayaydın, sunumunun devamında şu noktalara dikkat çekti: “KOBİ’ler hayatımızın bir parçası, Türkiye ekonomisinin bel kemiği, dinamosu, ekonominin can damarıdır. Firmalarımızın ve gençlerimizin dijital dünyaya hazırlanması ve ‘her kriz içinde fırsat barındırır’ düşüncesinden hareketle, pandemi krizinin hızlandırdığı bu tüketim kalıbındaki değişimi dijitalleşme ile fırsata dönüştürmek KOBİ’ler açısından hayati öneme sahiptir. Şirketlerimizin dijitalleşmesi ve yeni nesil girişimciliğin gelişmesi amacıyla ‘Dijitalleşmenin KOBİ’lere sunduğu fırsatlar’ temalı seminerimizi gerçekleştirdik. Kobilerimizin dijitalleşme sayesinde başarı hikâyeleri yazılacaklarına inancımızın tamdır. Gümüşhane Üniversitesi olarak bu noktada, bu zor dönemde KOBİ’lerin tünelin ucundaki ışığı görecek şekilde yanlarında olmak gerektiğine inanıyoruz.” 

Gümüşhane’deki kamu ve özel sektör temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği program, karşılıklı görüşlerin alınmasının ardından sona erdi.

TOBB akademik danışmanı Prof. Dr. Hasan Ayaydın’ın öncülüğünde gerçekleşen, TOBB, Gümüşhane ve Kelkit Ticaret ve Sanayi Odaları ve Üniversitenin desteğiyle başlatılan seminerlere ilişkin görüşlerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Etkisi halen devam etmekte olan salgın, bizlere dijitalleşmenin bir tercih değil gereklilik olduğunu öğretti. KOBİ’lerimizin de büyük ölçüde etkilendiği bu süreçte maliyetleri düşüren ve hızla gelişen yazılım uygulamaları, firmalarımızın hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmaktadır. Birçok fırsatı beraberinde getiren dijital dönüşüm ile daha az iş gücüyle ekonomiye daha fazla katkı sağlanıyor. Bununla birlikte küçük işletmelerin teknoloji devleriyle rekabete girebilmesi de mümkün oluyor. Özellikle ‘Endüstri 4.0’ olarak anılan ve dijital dönüşümü yaşadığımız bu yeni ekonomik sistemde KOBİ’lerimize yol gösterici olacak bu seminerlerin büyük öneme sahip olduğunu belirtmekte fayda vardır. Bu anlamda teknolojide yeni trendleri yaşadığımız bu dönemi KOBİ’ler ölçeğinde iyi değerlendirmek ve buralardan iyi dersler çıkartmak gerekiyor. Ekonomik kalkınmaya katkı sağlaması açısından gerçekleştirilen bu seminerin düzenlenmesinde başta Prof. Dr. Ayaydın olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyor, katılımcıları da böylesi etkinliklere gösterdikleri özen için kutluyorum.”

Paylaş

YORUMLAR

Ana Sayfa
Video
Ara