Gümüşhane Üniversitesinde yeni bir iş birliği protokolü imzalandı

Ev.Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesinde yeni bir iş birliği protokolü imzalandı

Başkan Başer: Mahkemelerde hesaplaşacağız
Gümüşhane GFB’ den Anlamlı Hareket!
7 No’lu Aile Sağlığı Merkezi Doktoruna Kavuştu

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yürütülen “Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı” kapsamında 29 Eylül 2021 tarihinde “Madencilik” alanında ihtisaslaşma yetkinliği verilen Gümüşhane Üniversitesi, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilmesi için sivil toplum kuruluşları ve örgütleri ile iş birliği, bilgi ve tecrübelerini paylaşma, bölgenin kalkınmasına katkı verebilecek iş birliği projeleri geliştirme ve paylaşma yapmak zorunda.

Bu amaçla da Gümüşhane Üniversitesi ile Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği (MMMGD) arasında imzalanan protokol kapsamında iki kurum arasında “Madencilik” alanında iş birliği yapılacak.

İş birliği kapsamında GÜ Madencilik İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği ve Harita Mühendisliği Bölümleri, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Madencilik ve Maden Çıkarma ile Kimya ve Kimyasal İşlemeleri Teknolojileri bölümleri, Madencilik Uygulama ve Araştırma Merkezi birimleri ile MMMGD arasında çeşitli faaliyetlerin yürütülmesi planlanmakta.

Rektörlük makamında gerçekleşen protokole imza atan MMMGD Başkanı Halim Demirkan, protokolün hayırlı olması dileklerinde bulunarak, “Bu ikili iş birliğinin, iki kurumun bilgi ve deneyimlerini birleştirerek, madencilik alanındaki bilgi ve teknolojinin geliştirilmesine ve bölgenin madencilik sektörünün güçlendirilmesine katkı sağlaması düşünülmektedir. MMMGD ve GÜMİK arasında imzaladığımız protokol kapsamındaki faaliyetlerin gelişimi konusunda gerekli durumlarda çevrim içi veya yüz yüze koordinasyon toplantıları gerçekleştirebilir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Bu protokol, Üniversitemizin bölgesel kalkınmaya katkı sağlama amacıyla aldığı ihtisaslaşma yetkinliğini daha etkin bir şekilde kullanmasını sağlayacaktır. İş birliği kapsamında yapılacak Ar-Ge projeleri, madencilik sektöründe yeni teknolojilerin ve uygulamaların geliştirilmesine yönelik önemli bir adım olacak. Bu projelerin sonucunda, madencilik sektörünün verimliliğinin artması ve kaynakların daha sürdürülebilir bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Ayrıca, sanayi iş birlikleri ile madencilik sektörünün uluslararası rekabet gücünün artırılması ve sektörün ihtiyaç duyduğu teknolojilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Protokolün imzalanmasıyla birlikte, Üniversitemizin madencilik alanındaki çalışmalarının daha da güçlenerek devam edeceğine, bölgenin madencilik sektörünün güçlendirilmesine ve bölgesel kalkınmaya önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu vesileyle de bizleri ziyaret eden Maden Mühendisleri Mesleki Gelişim Derneği Başkanı Halim Demirkan ve ekibine teşekkür ediyor, protokolün her iki taraf için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Paylaş

YORUMLAR

Ana Sayfa
Video
Ara