Gümüşhane

15 Şubat 1918 Kurtuluş Mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Şubat 1918 Kurtuluş Mesajları
Abone ol
15 Şubat Gümüşhane’nin Düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümü programları yaşanan deprem felaketi nedeniyle iptal edilerek yalnızca anıt önündeki kısmı icra edilecek. İşte kurtuluş günü nedeniyle yayımlanan mesajlar:

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105'inci yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıl dönümünü gurur ve heyecanla kutladıklarını belirtti. 

Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Temmuz 1916’da Rus işgaline uğrayan Gümüşhane’miz yaklaşık iki yıllık süre içinde açlık, sefalet ve salgın hastalıklar nedeniyle büyük acılar yaşadı. Ancak şanlı ecdadımız şehrimizi 15 Şubat 1918’de düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bu mücadele sonrası bugün, atalarımızın inanç, cesaret, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanlardan birinin yazıldığı gündür. Türk milleti, şanlı tarihi boyunca vatanına, milletine, bağımsızlığına ve milli değerlerine büyük bir aşkla bağlanmış ve bu değerlerine yönelen her türlü tehdidi canını ortaya koyarak bertaraf etmeyi vazife bilmiştir. Kahraman ecdadımızın torunları olarak bizlere düşen görev; tarihin her döneminde milletimizin gösterdiği bu azim, inanç ve kahramanlık destanını, gelecek nesillerimize doğru bir şekilde aktarmak, hepimizin asli görevlerinden olmalıdır. Bu düşüncelerle, güzel Gümüşhane'mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümünü kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehrimizin ve ülkemizin kurtuluş mücadelesi, bölünmez bütünlüğü uğrunda bugüne kadar kaybettiğimiz tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, tüm halkımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Osmanlı devletinin çöküş süreciyle başlayan siyasi ve askeri boşluk ile birlikte artan işgallere karşısında Büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan kurtuluş mücadelesi, milletimizin vatan ve hürriyetine olan düşkünlüğü ile birleşerek, işgalci düşman ordularını ve beraberindeki işgalci çeteleri bu ülkenin topraklarından söküp atmıştır. Şanlı ordumuz ve aziz milletimizin verdiği bu kutlu mücadele sonucunda işgal altında olan şehrimizde 15 Şubat 1918 tarihinde düşman işgalinden kurtarılmıştır. Sözlerimi tamamlamadan önce bu vatan toprakları için milletimizin hürriyeti için canını vermekten çekinmeden mücadele ederek şehit düşmüş tüm neslimize ve şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize de sağlık ve kuvvet dileyerek, şehrimizin düşman işgalinden kurtuluş günü olan 15 Şubat’ın şehrimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane 527 Depremzedeye Kucak AçtıÖnceki Haber

Gümüşhane 527 Depremzedeye Kucak Açtı

Yayladere köyünden örnek davranışSonraki Haber

Yayladere köyünden örnek davranış

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar