Gümüşhane

18 Mart mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18 Mart mesajları
Abone ol
Gümüşhane’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Tarihe altın harflerle yazılan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl dönümünü millet olarak kutlarken, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin onur ve gururunu yaşamaktayız.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele karşı, vatanseverlik, cesaret gibi yüksek faziletleri kahramanca gösteren şehitlerimizin anılması bakımından da çok önemli ve anlamlı bir gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kelimeleriyle Çanakkale “Bugünümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize ebedi vatan yapan” zaferin adıdır. Yurdun dört bir yanından kopup gelen yiğitler, düşmana karşı aynı gaye uğruna çarpan yürekleriyle, Çanakkale’de omuz omuza savaşmış ve mertebelerin en yücesine ulaşmıştır. Milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren bu emsalsiz destanın kahramanları olan şehitlerimiz ve gazilerimiz, devletimizin birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.

Bugün bizlere düşen, öncelikle onların canları pahasına bize bırakmış oldukları emanete sahip çıkarak, şehitlerimize, asla tam manasıyla ödeyemeyeceğimiz minnet ve şükran borcumuzu bir nebze ödeyebilmek adına, onların aziz hatırasını en güzel şekilde yaşatmak, gelecek nesillere en doğru ve anlamlı şekilde aktarmak, anlatmak olmalıdır.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü’nde; bize mukaddes bir vatan emanet eden tüm şehitlerimizi ve başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla anarken, geçtiğimiz günlerde ülkemizin yaşadığı büyük deprem felaketi nedeniyle vefat eden kardeşlerimizi de derin bir saygı ve rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yılı ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Başkan Çimen, Çanakkale savaşının bir destan olduğunu kaydederek, “Çanakkale, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır. Çanakkale zaferi, tarih boyunca bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen bu milletin, sarsılmaz inanç ve kararlılığının en güçlü işareti; tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği milli mücadelenin destanıdır” dedi.

Çanakkale’nin tarihi şanlı zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu yer olduğunu ifade eden Başkan Çimen, mesajında şunları kaydetti: “Bizler, Mehmetçiklerimizin “Çanakkale Geçilmez” nidalarıyla kazandığı Çanakkale Zaferi’nin 108. yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. 108 yıl önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek, vatanına duyduğu sevgi ve inançla Çanakkale’de destan yazmıştır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ilham kaynağıdır. Çünkü atalarımız Çanakkale’de yokluk içinde, zor şartlarda ve kısıtlı mühimmatla mücadele etmesine rağmen kendisinden sayıca üstün düşman kuvvetlerini mağlup etmiştir. Bu zafer aziz Türk milletinin üstün gayreti ve Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile gerçekleşmiştir. Bugün yaşamımızı sürdürdüğümüz bu vatan toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.” 
 

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Binlerce evladımızın vatan topraklarını korumak açın canlarını hiç düşünmeden feda ederek yazdığı bu kutlu destanın dünyada eşi benzeri yok. 

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi ile bu vatan evlatları dünyada eşine rastlanmayan bir kahramanlık örneği sergileyerek, dünyadaki en değerli destanlardan biri olan Çanakkale destanını yazmıştır.

‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz bu Kutlu Zafer, ayrıca dünyada ki birçok ülke ve millete de bağımsızlık yolunda bir ışık olmuştur.

Bizlerde bu kutlu zaferi ve verilen büyük mücadeleyi daima hatırlayarak bu vatan toprakları için canlarını hiç düşünmeden feda eden ecdadımızın aziz hatıralarını yaşatmak, emanetlerine sahip çıkmakla mükellefiz. Ecdadımız tarafından verilen bu büyük mücadele ve şanlı Çanakkale Zaferi’nin genç nesillere iyi anlatılması, ecdadımıza ve şehitlerimize borcumuz olduğu kadar, geleceğimizin de teminatıdır.

Bizler vatanları uğruna canlarını hiçe sayarak bağımsızlığımızın mimarları olan şehit ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız ve bizlere bırakılan bu kutsal mirasa kanımızın son damlasına kadar sahip çıkacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108.yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyoruz.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kelkitli Eğitimci-İktisatçı Zekai Eren aday adayı olduÖnceki Haber

Kelkitli Eğitimci-İktisatçı Zekai Eren a...

Aşkın, başvurusunu yaptıSonraki Haber

Aşkın, başvurusunu yaptı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar