Gümüşhane

23 Nisan Kutlama Mesajları.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
23 Nisan Kutlama Mesajları.
Abone ol
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlama Mesajları.

GÜMÜŞHANE VALİSİ KAMURAN TAŞBİLEK

Bağımsızlığımızın sembolü ve Türk Milletinin ulusal egemenliğini tescilleyen, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

 

Asırlardan beri hür ve bağımsız yaşamış, bağımsızlığı olmazsa olmaz kabul etmiş milletimizin kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış tarihi olan 23 Nisan 1920, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlık destanıyla, millet iradesinin vücut bulduğu “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesine dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olmuştur.

 

Bizler bugün, gelişmiş toplumlar arasında yer almak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmek için, milli ve manevi değerlerine güçlü bir şekilde bağlı, yetişmiş insan gücüne sahip olmak zorundayız. Bu sebeple çocuklarımızın topluma yön verecek bireyler olarak yetişmeleri için daha çok çalışmalı, büyük ve güçlü Türkiye ideali için çaba sarf etmeliyiz. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları ülkemizin geleceği adına bizlere güç vermektedir.

 

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu cennet vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, vefat eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, çocuklarımızın tüm dünya çocukları ile birlikte kutladıkları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.

 

GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Başkan Çimen, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) 101. kuruluş yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın müstesna gün olduğunu kaydetti.

23 Nisan 1920 tarihinin yeniden dirilişinin ve şahlanışın timsali olduğunu ifade eden Başkan Çimen, şunları kaydetti:

“23 Nisan 1920, her yaştan ferdiyle vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimizin yeniden dirilişinin ve şahlanışının timsalidir. İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin, iradesini hayata geçirme yolunda sergilediği azim, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur.  Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 101 yılda, vatandaşlarımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. 23 Nisan ayrıca demokrasinin, milli iradenin ve millet egemenliğinin en bariz göstergesidir. Çocuklara armağan edilmiş olan bu özel bayramda, daha yaşanabilir, daha müreffeh, daha huzurlu ve daha güçlü yarınlar için çalışırken, 23 Nisan 1920 ruhunu her zaman koruyacağız. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yıl dönümünde, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyor, 23 Nisan 1920’de açılan meclisimizin ilk başkanı, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını tazimle yad ediyorum.”

 

GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Rektörümüz mesajında şunları söyledi:

“Vatanımızın dört bir tarafının işgal edildiği, milletimizin yok olmanın eşiğine geldiği bir dönemde, Türk milletinin yeniden dirilişinin, şahlanışının timsali olan 23 Nisan 1920, bizler için hayatı bir öneme sahiptir. ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstiklal Harbimizin karargâhı olmuş ve aynı zamanda bağımsızlığımızın sembolü haline de gelmiştir. 101’inci yılını büyük bir gurur ve saygıyla kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna atfen kutladığımız Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesine katkı sağlamış ve böylece dünya barışı açısından da önemli bir bayram haline gelmiştir. Bizler kendi evlatlarımızla birlikte, bölgemizin ve dünyamızın tüm çocuklarına huzurlu ve müreffeh bir gelecek bırakmak için tüm gücümüzle, azim ve kararlılık içinde çalışmayı sürdüreceğiz.

Bu vesileyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101’inci kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.”

 

GÜMÜŞHANE TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

 

 

‘ÇOÇUKLARIMIZI ÇAĞIN GEREKTİRDİĞİ BİLGİ VE BECERİLERLE DONATARAK, EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK, HEPİMİZİN ORTAK HEDEFİ OLMALIDIR’

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail Akçay 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle  bir mesaj yayınladı. Başkan Akçay mesajında;

‘’Cumhuriyetimizin kuruluşunda ve milli egemenliğin tesis edilmesinde önemli bir görev üstlenen Cumhuriyetimizin yapı taşı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 101. yıl dönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını milletçe kutlamanın büyük onur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920 tarihi, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı, demokrasinin temelinin atıldığı Cumhuriyetimizin yapı taşı Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu olarak milletimiz ve ülkemiz için tarihimizi şekillendiren önemli bir dönüm noktasıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan 23 Nisan Ulusak Egemenlik ve Çocuk Bayramı,  ayrıca gelecek nesillere olan inancında simgesi olmuştur.

Bu nedenle daha güçlü ve daha huzurlu yarınlar için geleceğimizin güvencesi, teminatı çocuklarımızı çağın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak, en iyi şekilde yetiştirmek, geleceğe hazırlamak hepimizin ortak hedefi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden başta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SEYDİ DOĞAN

 

İl Milli Eğitim Müdürümüz Seydi Doğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı

Doğan, yayımladığı kutlama mesajında, 23 Nisan 1920`de Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılmasıyla Milli iradenin kabul edildiğini ve Cumhuriyet`in temellerinin atıldığını ifade etti.

Doğan; "23 Nisan 1920 tarihi; ateşle çevrili bir ortamda ve milletimizin varlığına hemen her cihetten kefen biçilen zor bir dönemde Türk Milleti'nin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve bununla beraber egemenliğin asıl sahibi olan millete iade edilmesinin tarihidir. Bugünün çocuklara armağan edilmesi geleceğimizin teminatı olan çocukların ülkemizin geleceği için ne derece önemli olduğunu bizlere hatırlatırken çocuklarımızın da ne kadar değerli olduklarının apayrı bir ispatıdır. Bu itibarla yarının büyüklerinin, vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görev olarak değerlendirilmelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, geleceğin müreffeh Türkiye'sine katkıda bulunacakları inancıyla üstün başarılar diliyorum." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hüsamettin Çimen Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur.Önceki Haber

Hüsamettin Çimen Hakkın Rahmetine Kavuşm...

SALİH ESEN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

SALİH ESEN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar