Gümüşhane

4.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Sona Erdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
4.Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi Sona Erdi
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde yüz yüze ve çevrim içi oturumlar şeklinde gerçekleştirilen IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (USBK) sona erdi.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi ortaklığıyla gerçekleştirilen kongrenin ikinci günü çevrim içi sunulan bildirilerle birlikte sona erdi. 

Düzenleme Kurulu Başkanlığını İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. H. Gülçin Beken’in yürüttüğü ve iki gün süren kongrenin ilk gününde yüz yüze yapılan sunumların ardından ikinci gün Üniversitenin Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden açılan sanal sınıflarla sunumlar gerçekleştirildi. Kongrede coğrafya, tarih, iktisat, işletme, sosyoloji, psikoloji, edebiyat, iletişim ve turizm başta olmak üzere sosyal bilimlerin çok çeşitli alanlarından afetlerle ile ilgili hazırlanan 55 bilimsel çalışma başarılı bir şekilde sunuldu.

İlki 13-15 Mart 2019 tarihlerinde Mersin’de gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Yakın bir tarihte halen acısını hissettiğimiz iki büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldık. Bir yandan yaralarımızı sararken öte yandan de depremin yol açtığı yıkım ve buna dair alınacak önlemler hakkında bilimsel çalışmalara öncülük yapmaya çalışıyoruz. Ana temasını ‘Sosyal Bilimler Işığında Deprem’ olarak belirlediğimiz ve bu özel temada gerçekleştirilen ilk akademik kongre olduğunu düşündüğümüz IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’nde çok değerli bilimsel kazanımlar elde ettik. Doğal afetlerin önüne geçemeyiz; ama ortaya çıkardığı hasarı ve can kaybını en aza indirebiliriz. Bu amaçla da konusu itibariyle ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduğumuz IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi’ne paydaş üniversite olarak destek veren; Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Bingöl Üniversitesi Prof. Dr. İbrahim Çapak ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal’a şükranlarımı sunuyorum. Kongrenin ilk günü bizleri yalnız bırakmayan Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e de desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. 55 bildirinin başarılı bir şekilde sunulduğu kongremizde davetli konuşmacı olarak aramızda bulunan; Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi/ Coğrafya Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Uzun, İstanbul Teknik Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Afyon Kocatepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi/ İktisat Bölümü Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi/ Coğrafya Bölümü ve Türk Coğrafya Kurumu Başkanı Doç. Dr. T. Ahmet Ertek’e teşekkür ediyorum. Kongrenin paydaşı olan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden; İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi/ Coğrafya Bölümü’nden Doç. Dr. Faruk Aylar, Dr. Öğretim Üyesi Serkan Gürgöze ve Eğitim Fakültesi/Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü’nden Prof. Dr. Cevdet Yılmaz’a ve çalışmalarıyla destek veren tüm katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. IV. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongremizden elde edilen bilimsel çalışmaların herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karadeniz bölgesinde bir ilkÖnceki Haber

Karadeniz bölgesinde bir ilk

Kürtün Halk Eğitimi Merkezi'nden yılsonu sergisiSonraki Haber

Kürtün Halk Eğitimi Merkezi'nden yılsonu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar