Gümüşhane

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajları
Abone ol
Gümüşhane'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip, emekleri, sevgi dolu yürekleri ve fedakarlıklarıyla dünyamızı güzelleştiren, huzurlu ve mutlu toplumların kaynağı kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.

Bizler “Cennet annelerin ayakları altındadır” düsturuna inanan bir anlayışın mensupları olarak, kadınların hayatın bütün alanlarında etkin bir şekilde var olmalarına imkân sağlayacak şartları hazırlamak, her türlü ayrımcılığa karşı mücadele etmek durumundayız. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin görünmez kahramanları olan, istiklalimize ve istikbalimize yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınlarımıza yönelik her türlü şiddetin karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğimizin özellikle bilinmesini istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten yetiştiren ve fedakârlığın timsali olan başta şehit ve gazi annelerimiz ile eşleri olmak üzere, dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, en kalbi sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çimen, kadınların haklarının ödenemeyecek kadar çok ve kutsal olduğunu ifade ederek, mesajında şunları kaydetti: “Hayatımızın her alanında varlıklarıyla bizleri onurlandıran, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, anne olmak gibi kutsal bir mertebeye sahip olan, ailesine yön veren ve gelecek nesilleri yetiştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyorum. Şanlı tarihimize baktığımızda Türk kadını tarihimizin her devresinde eşsiz fedakarlık ve cefakarlık göstermiş, cephelerde kahramanlıklarla destanlaşmış, hayatın her alanında önemli sorumluluklar almıştır. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in ”Cennet annelerin ayakları altındadır.” sözünün muhatabı olan kadınlar, doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan güzide değerlerimizdir. Tüm kadınların "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, karşılıksız sevginin, emeğin ve fedakârlığın simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı iletiyorum.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Medeniyetlerin oluşmasında kadın önemli bir role sahiptir. Kadın, bir kültürde ne kadar kıymetli ise o toplum o kadar medenidir. Tarih boyunca kadınlarımız ülkelerinin savunmasından, tarımın geliştirilmesinden, çocukların eğitilmesinden, yaraların sarılmasından ve pek çok işten birinci derecede sorumlu olmuş ve yaptıkları her işte başarıyla isimlerinden söz ettirmişlerdir. Özellikle 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta asrın felaketi olarak tarihe geçen depremlerde arama kurtarma faaliyetleri ve sonrasındaki çalışmalarda kadınlarımızın çok başarılı işler ortaya koyduğunu görmüş olduk. Bu anlamda hayatı güzelleştiren ve yaşanılabilir hale getiren kadınlarımıza ülkemizde toplumdaki tüm işlere katılma fırsatı verilerek, toplumun güçlendirilmesi için önemli adımlar atılmıştır. 

Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak kadına karşı ayrımcılık, şiddet ve benzeri çağ dışı uygulamaların sona erdirilebilmesinin yolunun öncelikle eğitimden geçtiğine inanıyoruz. Bu amaçladır ki toplumun her noktasında kadına yönelik saygıyı ve eşitliği artırıcı uygulamaları destekliyor, öğrencilerimize verdiğimiz eğitimlerimizde özellikle bu hassas noktaya dikkat çekiyoruz. 

Bu vesileyle kadına yönelik şiddetin olmadığı, kadınların da herkes gibi özgür olabildiği, kadına saygının olduğu bir yıl olması dileğiyle, Üniversitemizin başta akademik ve idari personeli ile öğrencilerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Başta yakın zamanda yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden kadınlarımız olmak üzere ebediyete göç eden tüm kadınlarımıza da Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileklerinde bulunuyorum.”
 

GÜMÜŞHANE BAROSU BAŞKANI AV. METİN ASLAN

“8 Mart 1857’de Amerika’da tekstil işçisi kadınların “Eşit işe eşit ücret” talebiyle grev başlatmasının ve o sırada fabrikada çıkan yangın sonucunda 129 kadın işçinin yanarak ölmesinin üzerinden 166 yıl geçti. Bu olay kadın haklarının gelişmesi bağlamında nirengi noktası olmuştur. Ancak ne yazık ki büyük kazanımlar ancak büyük acılar sonrasında elde edilebilmiştir. Bu olaylardan sonra dünyanım her yerinden kadınlar haklarına ulaşmak için benzersiz bir çaba göstermiş ve bu arayışları tüm dünyadaki mazlumlara umut ve ışık olmuştur.

Ülke olarak içinde bulunduğumuz zorlu koşullar altında da fedakarlıkları ile bize örnek olan dün olduğu gibi bugün ve yarın da yine kadınlar olacaktır. 

Kadın Hatay’da hoşgörüyü Malatya’da işbirliği ve dayanışmayı Gaziantep’te ekonomik kalkınmayı ve ticareti Adana’da tarımı ve bereketi Adıyaman’da engin güzelliği temsil eder. Elazığ’da  nesillerin şarkısını diline dolayan Fırat’ı Şanlıurfa’da medeniyetin başlangıcını Diyarbakır’da emeği Kahramanmaraş’ta sanatı Osmaniye’de barışı ve kardeşliği Kilis’te şefkati temsil eder. Özetle kadın hayatı temsil eder.

Tüm bu zorlu süreçte de  bir daha gördüğümüz  gibi daha depremin ilk anında gerek deprem bölgesinde gerek hastanelerde gerek evlerinde kendi dokudukları kıyafetlerle merhamet olup bölgeye akan gözümüzün yaşını silerken elini hissettirmeyen yorulunca baş koyulacak omuz, dayanışma ve yardımlaşmamızın nirengi noktası, kurtuluş ateşinin kıvılcımının parladığı yer  yine kadınlarımız olmuştur. Anlaşılacağı üzere toplumsal yaşamımızın olmazsa olmazı özgürlüklerimizin ve güzelliklerimizin teminatı her zaman kadınlarımız olmuştur.

Yaşamımızın ayrılmaz bir parçasını değerli bir bütününü güzel bir yarısını oluşturan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyor ve daha adil bir dünyada daha özgürlükçü bir yaşam için dayanışmamızı sürdüreceğimizi belirtiyorum.” 
 

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz. 

Kadının siyasal haklarını elde etmesi ve sosyal yaşama eşit olarak katılmasının sağlanması Nezihe Muhittin önderliğinde ilk siyasal parti girişimi olarak kurulan Türk Kadınlar Birliği’nin mücadelesi ile kazanılmıştır. Bu mücadelenin sonucunda 1926 yılında kabul edilen Türk Medeni Kanunu ile kadın toplum içinde kimliğini elde etmiş, 1930 yılında da kadınlar yerel seçimlere katılma hattı kazanmış, 1934 yılında ise TBMM’ne girebilme haklarını elde etmişlerdir.  

Bir deprem ülkesi olmamıza ve öncesinde yaşanan birçok deprem felaketine rağmen hala deprem gerçeğine ve depremin oluşturduğu sonuçlara hazırlıklı olmadığımızı acı ama çok net bir şekilde gördük. Resmi verilere göre 45 binin üzerinde canımızın enkaz altında kalarak hayatlarını yitirdiğini biliyoruz. Kaybettiğimiz canlarımızın yanı sıra hala kendilerinden haber alamadığımız vatandaşlarımızın olduğunu da biliyoruz. 

Her doğal afet, her olağan dışı durum, kadınlar ve çocuklar açısından büyük zorluklar doğurur. Bölgedeki kadınlar, toplumsal cinsiyet eşitsizliği nedeniyle yine yaşam mücadelesini her anlamda sırtlamış durumdadırlar. Afet bölgesinde bulunduğumuz sürece yaptığımız gözlem ve edindiğimiz tecrübe neticesinde özellikle kadınların, çocukların ve engellilerin yani kısacası bütün kırılgan grupların tuvaletlere, hijyen malzemelerine erişmekte, mahremiyetlerini korumakta zorlandıklarını gördük. Hamile kadınların, yeni doğum yapmış kadınların hijyenik ortamda sağlık hizmetlerine erişemediklerini gördük. Bölgede yaşayan kadınlar ve çocuklar karşılanamayan hijyen ihtiyaçlarından dolayı ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmaktadırlar. Büyük dramların yaşandığı bu felaket tablosunda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in yaptığı basın açıklamaları ile özellikle üzerinde durduğu konu çocuklardır. Yaşadığımız afet ile birlikte geç kalındığı ve yeterince güvenlik önlemleri alınmadığı için çocuklarımız kaçırılmış ya da kaybolmuştur. Enkazdan kurtarılan ancak sonrasında nerede olduğu bilinemeyen ve bulunamayan çocuklarımız vardır. Başta Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olmak üzere hiçbir devlet kurumu kamuoyunun bu sorunlarına çözüm üretememiştir. Hükümetin deprem ile mücadelede nasıl enkaz altında kaldığına hep birlikte şahit olduk.

Bu önemli ve anlamlı günde İYİ Parti olarak; bölgede büyük bir özveriyle çalışan sivil toplum örgütlerine, kamunun tüm ilgili kurumlarına, siyasi partilere, özel sektöre, üniversitelere ve yerel yönetimlere birlikte çalışmaya. Parti olarak bu çağrımızı, bölgede yaşayan kadınlar ve gelecek mirasımızı devralacak çocuklarımız için yapıyoruz. Kadınlar ve çocuklar, siyasi çıkarların malzemesi olamaz. O nedenle İYİ Parti olarak ilgili tüm birimlere, her türlü partizanlıktan uzak, “kadınlar ve çocuklar için bir araya” gelebilmek adına ulusal destek çağrısı yapıyoruz. 

Gün, birliktelik ve dayanışma günüdür.”

BEM-BİR-SEN İL BAŞKANI DERVİŞ DEMİR

“Yüzyılın felaketi sayılan depremden etkilenen kadınlarımız başta olmak üzere sevgileri, emekleri ve özverileriyle toplumumuzun temel yapı taşını oluşturan aileden başlayarak hayatımızın her alanında ve her anında var olan kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum. Tarih boyunca kurduğumuz devletlerin harcını fedakarlık, emek, gayret ve mücadele ile yoğuran kadınlarımız, asrın felaketini yaşadığımız bu zor zamanlarda da bu toprakları bizlere vatan yapan ruhu yaşatmaya devam etmektedirler.

Kadınların geleceğin inşasında büyük bir rol oynadığını dile getiren Demir, “Büyük ozanımız Neşet ERTAŞ'ın da dediği gibi ''kadın insandır; biz insanoğlu'' diyerek bugün sahip olduğumuz tüm güzellikler de kadının büyük payının olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu duygu ve düşünceler  Yaşadığımız deprem  felaketinde vefat eden  yakınlarını kaybeden kadınlarımıza Allahtan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum evlat acısıyla yüreği yanan, bu vatan uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizin anneleri olmak üzere tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, kadın kamu görevlilerimizi de haklarımız ve ortak çıkarlarımız için MEMURSEN ve BEM-BİR-SEN çatısı altında mücadele etmeye davet ediyorum.”
 

SAĞLIK SEN KADIN KOLLARI KOMİSYONU BAŞKANI RUYA DUYGU ŞEN

“Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Kahramanmaraş merkezli depremler, dünyanın her yerindeki doğal afetlerde olduğu gibi öncelikli olarak kadınları etkiliyor. Deprem bölgesindeki geçici yerleşim alanlarında yaşayan kadınlar için hijyenik koşulların oluşturulması kritik önem taşıyor.  Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Türkiye'nin 17 Şubat 2023 tarihli durum raporuna göre:

• 11 şehirde etkilenen kişi sayısı (1,7 milyon mülteci dahil): 15.8 milyon

• Hamile kadın sayısı (tahmini): 226,000

• Üreme çağındaki kadın sayısı (tahmini): 4.1 milyon

• Önümüzdeki ay gerçekleşmesi beklenen doğum sayısı (normal şartlarda, tahmini): 25,000.

Deprem bölgesindeki kadın gönüllülerin sayısının artması, bölgedeki kadınların ihtiyaçlarını karşılamak açısından çok önemli. Kültürel alışkanlıklar, kadınların ihtiyaçlarını yüksek sesle dile getirememesi sonucunu olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Bölgedeki gönüllü kadınların varlığı bu yüzden de kritik derecede önem taşıyor. Kadın gönüllüler, yardım dağıtımlarında özellikle afetlerde dezavantajlı gruplar arasında yer alan kadınlara ulaşarak, ihtiyaçlarını söylemekte zorlananların taleplerini bire bir takip ediyor, karşılamaya çalışıyor. 168 Çağrı Merkezi aracılığıyla Yeni doğum yapmış, hamile veya özel ihtiyaçları olan kadınları dinlemek, onların ihtiyaçlarını karşılamak için ulaşılabiliyor. Bu Çerçevede kadın gönüllülerince, hijyenik ped, iç çamaşırı, kıyafet ve hijyen malzemeleri gibi taleplerin karşılanması sağlanıyor. Ayrıca hamile depremzedeler, gönüllüler tarafından bilgilendiriliyor ve talepleri gönüllü kadın doğum uzmanlarına iletiliyor. Depremin ilk günlerinde hastanelerin kadın doğum bölümüne gelen kadınların da ilk anda ihtiyacı olan kıyafet ve diğer ihtiyaçlarına cevap veriliyor.

Gümüşhane Sağlık Sen olarak ilk andan itibaren Ülkemizde olduğu bizlerde yardım seferberliği başlattık. Deprem bölgesindeki kadın ve çocuklara hijyen malzemeleri ve oyuncak yardımlarımız halen sürdürmeye devam ediyoruz.

İnşallah bundan sonraki süreçte devlet ve millet elele yaralarımızı sarmaya devam edeceğiz. Dualarımız ve desteklerimiz depremzede kardeşlerimiz için devam edecektir.

Kadın; hayata başladığımız noktadır kadın hayattır, annedir, şefkattir, merhamettir; Kadın emektir, çalışan ve üretendir. Kadın aile ve toplumu aklı ve yüreğiyle geleceğe taşıyandır. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
“04.17” sergisi açıldıÖnceki Haber

“04.17” sergisi açıldı

Akçay: SGK personelini ezdirmeyeceğizSonraki Haber

Akçay: SGK personelini ezdirmeyeceğiz

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar