Gümüşhane

Ağaç: Bu kış çok zor geçeceğe benziyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ağaç: Bu kış çok zor geçeceğe benziyor
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, son dönemdeki zamlarla birlikte vatandaşın halinin perişan olduğunu belirterek, “Bu kış çok zor geçeceğe benziyor” dedi.

Yaptığı açıklamada ülkede ekonomik durumun SOS verdiğini kaydeden Ağaç, “Enflasyon, yani hayat pahalılığı aldı başını gidiyor. Türk lirası tarihinin en düşük değerlerinde. İktidar ekonomik bir tufana dönüşen büyük ekonomik kriz ile artık baş edemiyor. Bu ekonomik tablodan Gümüşhane’deki hemşerilerimiz çok daha ağır bir şekilde etkileniyor. Nedenler basit; bu şehirde büyük bir işsizlik var, bu şehirde yaşayanların büyük çoğunluğu emekli ve ağırlıklı ortalama maaşları 1500 TL civarı. Esnaf bitmiş, çoğu kapanmış veya en azından elaman çıkarmış durumda. Şimdi bu tabloda gerçeklerle yüzleşmek lazım” dedi.

“Bu kış çok zor geçeceğe benziyor, çarşı-pazar ateş almış yanıyor”

Zam gelen kalemleri tek tek açıklayan Ağaç, “Geçen sene kömürün tonu 1300-1400 TL iken şimdi 3000 TL’yi geçmiş durumda. Bir büyük tüp 150 TL, bir ekmek 4 TL oldu. Yumurta, tavuk eti geçen seneye göre %100 zamlanmış durumda. Elektrik ve doğalgaz fiyatları geçen yıla göre nerdeyse iki kata çıktı ki; bu kış çok zor geçeceğe benziyor. Çarşı Pazar; ateş almış yanıyor, gıdada büyük bir pahalılık var. Kiralar artmış durumda. Üniversitede çocuk okutmaya çalışanlar bir taraftan yurt sorunu ile boğuşurken, bir taraftan da çocuğuna az da olsa burs bulmanın peşinde. Yani dar gelirli veya tek maaşlı bir insanın çocuğunu dışarda okutması neredeyse imkânsız durumda” diye konuştu.

“Gümüşhane sebze meyve ve diğer tüketim ürünlerinde, ulaşımda ve su ücretinde neredeyse Türkiye’nin en pahalı ili”

Tarımla uğraşıp hayvancılık yapanların ot, saman, tohum, yem, gübre, ilaç, mazot gibi girdi masraflarının adeta uçması nedeni ile neredeyse iflas ettiklerini iddia eden Ağaç, “Esnaf borç batağında. Derin bir adaletsizlik duygusu hâkim, liyakat ölmüş, yazılı sınav KPSS falan yerine mülakat denen haksız bir torpil sistemi yerleşmiş, ancak az sayıda dar bir kadronun torpil ve adam kayırma nedeni ile işleri yürürken; toplum adeta çaresiz durumda. Kurumlar bile enflasyonun üzerinde her şeye zam yapıyor. Mesela belediyenin otopark ücreti 100TL’den 250 TL’ye çıkmış durumda. Gümüşhane sebze meyve ve diğer tüketim ürünlerinde, ulaşımda ve su ücretinde neredeyse Türkiye’nin en pahalı ili. Bu tabloyu başka rakamlarla uzatmak mümkün ama özeti özellikle dar gelirli vatandaşın durumu perişan. Peki çözüm var mı? Evet var. Yıllardır bu iktidara ve bu iktidarı oluşturan partilere kayıtsız şartsız destek ve oy vermeyi alışkanlık haline getirmiş özellikle dar gelirli ve bu düzenden şikayetçi olan vatandaş; ilk seçimde sandıkta artık bir değişiklik yapmak zorunda. Millet ittifakı olarak; bu ülkeyi ve bu ili; rahata, huzura, bolluk ve berekete kavuşturmak istiyoruz. Kadrolarımız, program ve planlarımız hazır. Yeter ki; halkımız bu fırsatı bize versin. Yok; takım tutar gibi aynı yönde siyasi tercihlerini sürdürür ve bu başarısız iktidara halen destek olmayı sürdürürse; kimse kusura bakmasın, yarın öbür gün bu günleri bile toplum olarak mumla ararız” şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tamir etmek için çıktığı çatıda mahsur kaldıÖnceki Haber

Tamir etmek için çıktığı çatıda mahsur k...

HÜSEYİN ORUÇOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

HÜSEYİN ORUÇOĞLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞM...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar