Gümüşhane

AK Parti A Takımına İki Gümüşhaneli

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti A Takımına İki Gümüşhaneli
Abone ol
AK Parti 7. Büyük Kongresinde Açıklanan 75 kişilik MKYK listesinde iki Gümüşhaneli Yer Aldı

AK Parti'de merakla beklenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri belli oldu. Daha önce 50 kişiden oluşan MKYK üyelerinin sayısı 75'e çıkarıldı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin 7. Büyük Kongresi öncesi yaptığı açıklamada 75 kişilik MKYK listesi oluşturulduğunu söyledi. Erdoğan'ın açıkladığı 75 kişilik MKYK listesi de belli oldu. Listede bulunan üyelerden  ikisi Gümüşhane’den yer aldı. Siyasi erdem ve etik kurulu başkanlığına Kemalettin Aydın, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliğine de  Ahmet Gündoğdu getirildi. 

Kemalettin Aydın Kimdir ?

10 Mayıs 1962'de Gümüşhane Torul'da doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Cemile'dir.

Tıp Doktoru, İktisatçı ve Öğretim Üyesi; Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İhtisasını Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında tamamladı. 2003'te doçent unvanı aldı. Aynı zamanda İktisat Fakültesini bitirdi.

Tıp Eğitimi AD Kurul Üyeliği yaptı. TÜBİTAK, Sağlık Bakanlığı ve AB ortak projelerinde danışman üye ve araştırmacı olarak çalıştı. Türkiye Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Üyeliği, Enfeksiyon Hastalıklarından Korunma ve Savaşım Derneği Başkanlığı görevlerini yürüttü. Gümüşhane'yi ilgilendiren birçok STK?da başkanlık ve başkan yardımcılığı yaptı. Sağlık Yönetimi üzerine kitap ve kitap bölümü yazdı. Kongre ve sempozyum yöneticiliği yaptı.

23 ve 24. Dönemde Gümüşhane Milletvekili seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği, Tüm Partiler Nüfus ve Kalkınma Grubu Üyeliği, Kanser Hastalığı Konusunun Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu Başkanlığı, Türkiye - Finlandiya Dostluk Grubu Başkanlığı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Üyeliği görevlerinde bulundu. AK PARTİ Genel Merkez AR-GE Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İyi düzeyde İngilizce bilen Aydın, evli ve 2 çocuk babasıdır.

 AHMET GÜNDOĞDU KİMDİR?

1 Ocak 1961'de Gümüşhane Torul ilçesi Söğüteli köyünde doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Emine'dir.

Öğretmen; İlk öğrenimini köyünde; Erdemli İmam Hatip Lisesinde başladığı orta öğrenimini de Giresun İmam Hatip Lisesinde tamamladı. Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

Bakırköy Ticaret Lisesinde öğretmenlik yaptı. Askerliğini Kars-Selim Lisesinde Yedek Subay Öğretmen olarak tamamladı. Milli Gençlik Vakfı ve Öğretmenler Vakfı Yöneticiliği, Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Başkanlığı, İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlığı; Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Memur-Sen Genel Başkanı sıfatıyla; Ekonomik ve Sosyal Konsey, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi, Anayasa Platformu ve Akil İnsanlar Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu. TBMM İdare Amiri olarak görev yapmaktadır. Orta düzeyde Arapça ve İngilizce bilen Gündoğdu, evlidir. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ve Sezgin hoca imzayı attıÖnceki Haber

Ve Sezgin hoca imzayı attı

GELİR KAYBINA UĞRAMIŞ ESNAF VE TÜCCAR İÇİNDE BİR ÇALIŞMA BEKLİYORUZSonraki Haber

GELİR KAYBINA UĞRAMIŞ ESNAF VE TÜCCAR İÇ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar