Gümüşhane

Akçay: Gümüşhane Üniversitemizin başarıları bizi gururlandırmaya devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Akçay: Gümüşhane Üniversitemizin başarıları bizi gururlandırmaya devam ediyor
Abone ol
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesinin yakaladığı başarıyla Türkiye’deki 121 devlet üniversitesi arasından 90. sıraya yükselmesinin önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Başkan Akçay, Gümüşhane Üniversitesinin 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasından 50’nci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attığını dile getiren Akçay, “Şehrimizin önemli bir değeri ve şehrimize katkısının büyük olduğu Gümüşhane Üniversitemizin dünya sıralamalarında ve Türkiye sıralamasında en üst sıralara yükselmek için yoğun çaba harcadığını biliyoruz. Gümüşhane üniversitemizin her yıl başarı çıtasını yükseltmesi ve yakaladığı bu başarı ortalaması sayesinde ülkemizdeki 121 devlet üniversitesi arasından 90’ıncı sıraya yükselmesi, ayrıca 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasından 50’inci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atması bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Üniversitemizin performansıyla yakaladığı ivmeyi sürdüreceğine ve sıçramalı iyileşmelerle Türkiye’deki sayılı üniversitelerden biri olması, hatta dünyada hatırı sayılır üniversiteler arasına girebileceğimize inanıyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesinin Türkiye’de sayılı üniversitelerden biri olması, hatta dünyada hatırı sayılır üniversiteler arasına girmesi için STK’lar olarak üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Akçay, “Bilimsel bilginin merkezi olan Üniversitemizin şehrimize, iş dünyasına sağladığı katkı her geçen gün artmaktadır. Başarı tesadüf değildir, Çağın gereklerine uygun nitelikli eğitim anlayışı, kalite güvencesini önceleyen bakış açısı ve oluşturulan araştırma kültürü ile Üniversitemizin dünyada adından söz ettiren bir konuma adım adım taşımaya gayret edildiğinin farkındayız. URAP tarafından yayımlanan raporla birlikte üniversitemizin sıralamasının ve saygınlığının artmasına katkı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek beye, gerek akademik gerekse idari personelline ve tüm Gümüşhane Üniversitesi ailesine müteşekkiriz. Gümüşhane Üniversitemizin başarılarının artarak devam etmesini diliyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitime değer veren ve önemseyen bir geleneği olan Gümüşhane’de üniversitenin elde ettiği bu başarılarda öğrencilerin de katkısının büyük olduğunu ifade eden Akçay, “Üniversitemizi tercih eden, başarılarıyla eğitim öğretim hayatını sürdürüp mezun olan öğrencilerimizde, devlet üniversiteleri arasında 90.sıraya yükselen, 2000 yılından sonra kurulan 108 üniversite arasında 50.sırada yer alan Gümüşhane üniversitemiz ile gurur duyacaklarına inanıyorum. Ayrıca bu kadar kısa sürede önemli başarılara imza atmış olan Gümüşhane üniversitemizin genç, dinamik ve çalışkan kadrosuyla daha nice başarılara imza atacağına olan inancımız tamdır. Akademik, idari çalışanlarımız ve öğrencilerimizle birlikte gösterilen çaba, bizleri daha başarılı bir geleceğe  taşıyacak. Bu süreçte katkı veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Turkovac Faz-3 Aşısı Gönüllülerini BekliyorÖnceki Haber

Turkovac Faz-3 Aşısı Gönüllülerini Bekli...

Rektör Zeybek yenilenen “Gümüşsu” fabrikasını incelediSonraki Haber

Rektör Zeybek yenilenen “Gümüşsu” fabrik...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar