Gümüşhane

Uluslararası öğrencilere Giresun-Ordu gezisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uluslararası öğrencilere Giresun-Ordu gezisi
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesinde öğrenim gören uluslararası öğrencilerin kültürel kaynaşmasına katkı sunmak amacıyla Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen gezilerin son durağı Giresun ve Ordu illeri oldu.

Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın’ın organizasyonunda gerçekleştirilen kültür gezileri kapsamında Giresun ve Ordu illeri gezildi.

Geziler hakkında bilgiler veren Öğr. Gör. Sayın şunları söyledi: “Çevre illerin kültürlerini görmek ve rekreatif faaliyetlerde bulunmak amacıyla bir günlük geziler gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Giresun ve Ordu illerine doğru yaptığımız bu son gezimizde öğrencilerimiz yol güzergâhı üzerinde bulunan Kürtün’deki Örümcek Ormanları, Çağlayandibi Şelalesi gibi yerleri de görme imkânına kavuştu. Gezide öğrencilerimize Giresun Belediyesi tarafından Giresun Kalesi’nde öğle yemeği verildi. Buradan şehir merkezine doğru yürüyen öğrencilerimiz yerel halktan da büyük ilgi gördü. Öğrencilerimize Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Giresun Şube Başkanı Cevdet Turan tarafından yemek sonrasında tatlı ikramında bulunuldu. Buradan Ordu iline doğru gittiğimizde öğrencilerimizi teleferik gezisiyle buluşturduk. Bu, birçok öğrencimizin ilk defa deneyimlediği bir şeydi. Güzel ve eğlenceli bir gezi oldu. Bildiğimiz üzere rekreatif faaliyetler bireylerin olumsuz duygularının değiştirilmesi ve kontrol edilmesinde oldukça önemlidir. Biz de hem ülkemizin hem de Gümüşhane ve çevre illerimizi uluslararası öğrencilerimize tanıtarak onlarım ülkemiz hakkında daha olumlu ve güzel duygular beslemelerine yardımcı oluyoruz. Bu amaçla gezilerin gerçekleştirilmesi noktasında bizden desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Halil İbrahim Zeybek başta olmak üzere Uluslararası Öğrenci Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’a, Giresun Belediyesine, Sayın Cevdet Turan’a, öğrencilerimizin gezilerinde onlarla birebir ilgilenen Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Sayın Fevziye Bekar hocamıza teşekkür ediyorum.”

Gezilerin ülkenin olduğu kadar Üniversitenin de tanıtımına büyük katkılar sağladığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise şunları söyledi: “Üniversitemizde uluslararası öğrencilerimizin sayısı geçen yıllara oranla bir hayli arttı. Uluslararası öğrencilerimizin Gümüşhane’ye gelmeden önce sahip oldukları algıyı, Gümüşhane’ye ilk ayak bastıklarında karşılaştıkları çevreyi ve şu anda geldikleri noktadan Gümüşhane ve Üniversitemizi nasıl algıladıkları bizler için önemlidir. Hepimiz gibi farklı hikâyeleri ve hayalleri olan, dünyanın çeşitli yerlerinden kalkıp Üniversitemize gelen uluslararası öğrencilerimizin buradan en iyi şekilde eğitimlerini alıp mezun olmalarını istiyoruz. Ülkemizin kültürünü en iyi şekilde deneyimlemeleri açısından gezilerimize ara vermeden gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu amaçla da gezilerin düzenlenmesi noktasında öğrencilerimize yolculuklarında destek olan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör. Ahmet Sayın ve Şiran Dursun Keleş Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Fevziye Bekar hocalarımızı kutluyorum. Öğrencilerimizin gezi esnasında her türlü ihtiyaçlarına cevap veren Giresun Belediyesi’ne, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Giresun Şube Başkanı Sayın Cevdet Turan’a ve Uluslararası Öğrenci Koordinatör Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ayyıldız’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ’de bilimsel proje hazırlama eğitimi verildiÖnceki Haber

GÜ’de bilimsel proje hazırlama eğitimi v...

4. sınıflara bilgi yarışması yapıldıSonraki Haber

4. sınıflara bilgi yarışması yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar