Gümüşhane

Aşkın, başvurusunu yaptı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Aşkın, başvurusunu yaptı
Abone ol
Kamu-Sen Gümüşhane Kurucu Başkanı, Gümüşhane Belediyesi eski Başkan Yardımcısı emekli öğretmen Şevki Aşkın 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı için MHP Genel Merkezine müracaatını yaptı.

14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili genel seçimleri öncesi bütün Türkiye’de olduğu gibi Gümüşhane'de de aday adayları müracaatlarına devam ediyor.

35 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra Gümüşhane Belediyesinde dönemin belediye başkanı merhum Mustafa Canlı’nın başkan yardımcılığını yapmış olan Aşkın, seçim takviminin belirlenmesinin ardından Ankara’daki Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezine giderek müracaatını şahsen gerçekleştirdi.

“Milletvekili adayı olan Gümüşhane halkıyla iç içe yaşamalı”

Aşkın, MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Gümüşhane’ye yerli ve milli aday gerek. Dışarıdan transfer adaylar artık tutmuyor. Günümüzdekilerin halka inmediği, milletvekillerinin köye inmediği, adam durup Salyazı’nın yolu nerden gider diye soran bir milletvekili olamaz. Yani Gümüşhane’yi bilmiyorsa, Gümüşhane’nin köyünü, ilçesini bilmiyorsa olmaz. Gümüşhane’nin gitmediğim köyü yok, Şiran’ın, Kelkit’in tüm köylerine gittim. Alevisiyle, sünnisiyle hangi köyde kim varsa hepsini biliyorum. Ama Kırıklı’da benim köyüm de vatandaş durup ta bir milletvekili Salyazı’nın yolu nerden gidiyor diye soruyorsa bu adamdan milletvekili oluyorsa bunun biraz irdelenmesi lazım. Ben ülkücüyüm her ülkücünün her yere aday olma hakkı vardır. Gümüşhane’nin insanını yok sayarak dışarıdan getireceğiniz transferle işler tersine dönebilir. Çünkü bizim buranın insanı, Gümüşhane’de yaşayanların hepsi birbirini tanıyor hepsi birbirine merhaba diyor.  Siyasi ayrım yapmaksızın yıllarca yaşamış tecrübeler var. Gümüşhane’den milletvekili olup da hiç birisinin burada yaşamadığı vekiller var. Neredeler? Milletvekili olanlar burada beş yıl on yıl milletvekili yapanlar neredeler hiç birisi Gümüşhane’de değil. Benimle yaşayacak benim cenazeme, benim düğünüme geleceksin bende seninkine geleceğim. Onlar neredeler? Ben toplum içindeyim Kahvede ya da sokakta her gün halkla iç içe yaşıyor ve konuşuyorum. Aday olacaklardan da bunu beklemek Gümüşhane seçmeninin en önemli kriteri olmalıdır” dedi.

Haber: Zeynep KAYA

Kaynak:Gümüşhane.gen.tr


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
18 Mart mesajlarıÖnceki Haber

18 Mart mesajları

Gümüşhaneli akademisyen ilk 3’teSonraki Haber

Gümüşhaneli akademisyen ilk 3’te

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar