Gümüşhane

Öğrencilerinden tiyatro gösterisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrencilerinden tiyatro gösterisi
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencileri Gümüşhane Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi danışanları ve danışmanları için hazırladıkları tiyatro gösterisini sundular.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sevda Uzun ve Öğrenci Hemşire Çimen Aslan’ın öncülüğünde planlanan ve Yankı Kumpanyası ile birlikte Yönetmen Mesut Budak’ın katkılarıyla hazırlanan tiyatro gösterisi Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde izleyicilere sunuldu.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Pınar Hayaloğlu tiyatro gösterisi öncesinde yaptığı açılış konuşmasında Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezlerinin önemini vurgulayarak Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi danışmanlarına teşekkür etti. Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Seher Çakmak ise bireylerin ruh sağlığının korunmasının toplumun ruh sağlığının korunması ile paralellik gösterdiğini belirtti. Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sevda Uzun da toplumların ruh sağlığının korunmasında, geliştirilmesinde ve rehabilite edilmesinde hemşirelerin önemini vurgulayarak hemşirelere teşekkür etti. 

Gerçekleştirilen açılış konuşmaları sonrasında Hemşirelik Bölümü öğrencileri hazırladıkları tiyatro gösterisini sahneledi. Tiyatro ve müzik gösterisinin ardından etkinlik fikrinin ortaya çıkmasında öncülük eden Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıf öğrencisi Çimen Aslan yaptığı konuşma ile Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi danışanlarına, danışmanlarına, Yönetmen Mesut Budak’a ve Hemşirelik Bölümü öğretim elemanlarına teşekkür etti. Program, plaket ve teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Gerçekleştirilen etkinlik hakkında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi, toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde ağır ruhsal bozukluğu olan hastaların evinde, mahallesinde veya işyerinde temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamayı, sorunlarla başa çıkma becerilerini geliştirmeyi ve gerekli destek sistemlerini devreye sokmayı hedefler. Zor olduğu kadar büyük önem taşıyan bu görevlerinde Toplum Temelli Ruh Sağlığı Merkezi danışan ve danışmanlarımıza moral olması açısından Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü öğrencilerimiz tarafından bir tiyatro ve müzik şöleni tertip edildi. Etkinliğe katkıda bulunan öğrencilerimizi ve hocalarını bu duyarlı davranışlarından dolayı kutluyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bu saçmalığa biri dur desinÖnceki Haber

Bu saçmalığa biri dur desin

GÜ öğrencilerinden Ramada’ya ziyaretSonraki Haber

GÜ öğrencilerinden Ramada’ya ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar