Gümüşhane

Av. Aslan Tek Aday

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Av. Aslan Tek Aday
Abone ol
Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Seçimlerinde Av. Emre Balki, Kıdemi Yetmediği İçin Aday Olamadı

Gümüşhane ve Bayburt Baroları yeni başkanını bugün seçecek. Türkiye’nin son bölge barosu olan Gümüşhane-Bayburt bölge barosu için yapılacak son seçimde ise daha önce adaylığını açıklayan Av. Emre Balki’nin kıdemi yetmediği için Gümüşhane-Bayburt Baro Seçimi’nde aday olamayacağı öğrenildi. Yaşanan bu son gelişmeye göre, son anda bir aday çıkmaması durumunda Av. Metin Aslan tek aday olarak seçime girecek.

Türkiye’nin son bölge barosu olan Gümüşhane-Bayburt bölge barosu bugün yapacağı kongresiyle son seçimini gerçekleştirecek. Seçimden sonra ise Gümüşhane ve Bayburt Barosu olarak ikiye ayrılacak. 1974 yılında kurulan Gümüşhane Barosu’nun 1989 yılında Bayburt’un Gümüşhane’den ayrılarak il olmasıyla birleşerek Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak o günden bugüne hizmet vermesinin ardından yapılan son kanuni düzenlemeyle çoklu baro sistemine geçilmesiyle birlikte ülkenin son bölge barosu olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu son kongresini gerçekleştirdikten sonra ayrılacak.

Kıdem Şartı Nedeniyle Aday Olamıyor

Öte yandan seçime saatler kala, adaylar noktasında sorunlar ortaya çıktı. Daha önce adaylığını açıklayan Av. Emre Balki’nin, kıdemi yetmediğinden dolayı baro seçiminde aday olamayacağı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu’nun yeni başkanını seçeceği seçimlerle ilgili, baro levhasında kayıtlı avukat sayısı 100’ün üzerinde olduğu için baro başkanı seçilecek adaylarda kıdem şartı aranıyor. Avukatlık Kanunu’na göre ise Baro başkanı seçilebilmek için 10 yıl, yönetim, disiplin ve denetleme kurulunda yer alacak üyelerin ise mesleki kıdemlerinin en az 5 yıl olması gerekiyor. Tüm bu gelişmeler doğrultusunda, Avukatlık Kanunu’na göre, Av. Emre Balki kıdemi yetmediği için Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu seçimlerinde aday olamayacak.

Gazetemizin ulaştığı bilgilere göre,  Baro levhasına yapılan merkez ilçe bazında ki itiraz, merkez ilçe başkanlığınca yapılan tahkikat neticesinde reddedildi.  Merkez İlçe Başkanlığı’nın Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü’nden aldığı görüş doğrultusunda her iki baronun henüz ayrılmadığı ve seçime birlikte girmesi gerektiği bilgisi alındığı öğrenildi.

Av. Metin Aslan Tek Aday Olarak Seçime Girecek

Bugün yapılması planlanan Gümüşhane-Bayburt Barosunun kongresinde daha önce adaylığını açıklayan Av. Metin Aslan, son saatlerde yeni bir adayın çıkmaması durumunda ise seçime tek aday olarak girecek.

Av. Metin Aslan Kimdir?

Avukat Metin Aslan, 1975 Yılında Gümüşhane merkeze bağlı Yeniyol köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Gümüşhane’de tamamlayan Metin Aslan, Gümüşhane Anadolu Lisesinden mezun olduktan sonra Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı. 2000 yılında Fakülteden mezun olan Metin Aslan 2001 yılında avukatlık stajını tamamlayarak 2002 yılında Yedek Subay olarak vatani görevini tamamlayarak 2003 yılından bugüne kadar Gümüşhane Barosuna bağlı olarak kendi avukatlık bürosunda mesleğini ifa etmektedir. 18 Yıldır mesleğini başarıyla yürüten Avukat Metin Aslan, birçok özel ve kamu kurumunun da avukatlığını yapmakla birlikte bir çok dernek ve sosyal alanda çeşitli görevlerde üstlenmiş ve hala sürdürmekte olduğu görevleri mevcuttur. Avukat Metin Aslan evli ve bir çocuk babasıdır.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MEB kura sonuçları belli olduÖnceki Haber

MEB kura sonuçları belli oldu

Milletvekili Yılmaz hayatını kaybettiSonraki Haber

Milletvekili Yılmaz hayatını kaybetti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar