Gümüşhane

Bakan İşsizlik Sorusuna Kayıtsız Kaldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakan İşsizlik Sorusuna Kayıtsız Kaldı!
Abone ol
Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e İl Başkanlığında Sorulan, Çağrı Merkez Aktif Olsun Talebine, Bakan Cevap Vermedi

Çeşitli programlara katılmak için geldiği Gümüşhane'de AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e, İl Başkanlığında  Gümüşhane'de geçtiğimiz yıl kapanan ve 400 kişinin istihdam edildiği Çağrı Merkezinin tekrar açılması noktasında destek olunması talep edildi.

Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen  ve AK Parti teşkilat mensuplarının da hazır bulunduğu AK Parti İl Başkanlığı binasında partililerle bir araya gelen Bakan Bilgin'in konuşması öncesi söz alan ve kısa bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, Bakana ilimize ve teşkilatımıza teşriflerinde dolayı bakan beye hoş geldin diyerek iyi niyazlarda bulundu.

 ‘SİZİN DESTEKLERİNİZLE BİR ÇAĞRI MERKEZİNİ TEKRAR FAALİYETE GEÇİRMEK İSTİYORUZ’

AK Parti İl Başkanlığında Gümüşhane adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den Gümüşhane adına bazı talepler iletildi. Özellikle çalışma bakanından istenen çalışma imkanı talebi  partililerden tam not aldı.

Bakan Bilgin’e şu talep yapıldı. “Gümüşhane de işsizlik oranları yüksek. Özellikle genç işsiz sayımız çok fazla. Bizim çağrı merkezimiz vardı. Dönem dönem 402 personelin çalıştığı, bizimde çok rahat ettiğimiz, hemşerilerimizin de rahat ettiği bir durum söz konusuydu. Çağrı merkezimiz kapandı ve şuan da bu kardeşlerimiz işsizler. Biz Gümüşhane’ye sizin desteklerinizle bir çağrı merkezini tekrar faaliyete geçirmek istiyoruz. Gümüşhane belediyesinin çağrı merkezini tekrar faaliyete geçirmek için çalışmaları oldu. Çalışma Bakanı olmanız münasebetiyle çağrı merkezi konusunda desteklerinizi arz ediyorum” ifadelerini kullandı. Bu talep üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise talebe karşılık olumlu veya olumsuz bir cevap vermedi. Kayıtsız kaldı.

"GÜMÜŞHANE'NİN İSMİNİ 2023'TE YİNE DECELERLE ANDIRACAĞIZ"

Parti binasında konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse Türkiye geneli oy sıralamasında Gümüşhane'nin Türkiye ikinciliği bulunduğuna da vurgu yaparak, "Biz teşkilat olarak milletvekillerimiz belediye başkanlarımız olarak el ele Gönül gönüle birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde bayrağımızı en yükseklere taşımanın gayreti içerisindeyiz. Türkiye'de Bayburt'tan sonra Türkiye ikinciliğimiz var.  Bizim hemşerilerimiz Cumhur ittifakı ile birlikte Cumhurbaşkanımıza gönül vermiş insanlar. Bayburt'ta tatlı bir rekabet halindeyiz inşallah 2023'te de Gümüşhane'nin ismini derecelerle andıracağız. Bu duygu düşüncelerle idrak edeceğimiz Kadir Gecesi ve akabinde Ramazan  Bayramı'nın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Zatıalinize tekrar hoş geldiniz diyoruz, Gümüşhane’mizi ve teşkilatımızı ziyaretinizden dolayı ziyadesiyle memnun olduğumuzu ifade ediyor saygılar sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin de konuşmasının sonunda şu ifadelere yer verdi; 

"Biz büyük bir birliktelik sağladığımız takdirde önümüzde ulaşılamayacak bir hedefin, çözülemeyecek sorunların olduğunu düşünmüyorum. Her vatandaşımızın yüzünde bu tebessümü görüyorum. Negatif algılayanları duymadığımız, boş sözlerine kulak asmadığımız sürece bir olur, birlikte olur, pozitif olursak daima kazanan oluruz “diye konuştu.

Bakan Bilgin: 3600 ek gösterge meselesi Mayıs ayında bitecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi, mayıs ayı içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan bir tanesi" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bir dizi programa katılmak için Gümüşhane’ye geldi.

İlk olarak Torul ilçesine gelen Bakan Bilgin, Haziran 2017'de Tunceli'de terör örgütü PKK tarafından katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın ilçedeki baba evine ve şehit Polis Memuru Serdar Oğur’un ailesine ziyarette bulundu.

Ziyaretin ardından Gümüşhane’ye hareket eden Bakan Bilgin, sırasıyla AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse ve MHP İl Başkanı Nadim Aydın ve parti teşkilatlarını ayrı ayrı ve son olarak da Gümüşhane Belediyesi’ni ziyaret etti.

Bakan Bilgin daha sonra beraberinde Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve protokol üyeleriyle birlikte Gümüşhane İl Özel İdaresi’nde düzenlenen iftar programına katılara burada işçilerle iftar yaptı.

“Çalışmalarımız nihayete ermek üzere bu ay içerisinde tamamlayacağız”

Programın sonunda gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, “Enflasyonun tahribatlarına karşı koruyacak yeni çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde sayın Cumhurbaşkanımızın daha kapsamlı bir şekilde bu konuyu kamuoyuyla paylaşacağını söylüyorum. Bütün çalışanlarımız asgari ücretliler, emekliler, memurlar, kamu personelleri, işçi ve memur emeklileri bütün bunlar herkes bilsin ki Türk devleti sosyal hukuk devletidir ve çalışanlarını mutlaka korur, hepsiyle ilgili de çalışmalarımız devam etmektedir. Bunları programımıza göre kamuoyuyla paylaşacağız. Kamu personelinin 3600 ek gösterge meselesi, mayıs ayı içerisinde bitireceğimiz çalışmalardan bir tanesi. Onu da kapsamlı bir şekilde ele aldık, çalışmalarımız nihayete ermek üzere bu ay içerisinde tamamlayacağız ve milletimizle de bunu paylaşacağız. Dolayısıyla çalışanlarımız şundan emin olsunlar, devletimiz sizi asla unutmadı. Türkiye’nin işçileri, Türkiye’nin emekçileri, emeklileri Türk devleti sizin yanınızdadır. Bu enflasyonun tahribatını ortadan kaldıracak çalışmalar önümüzdedir bunları adım adım kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

Bakan Bilgin daha sonra beraberinde heyetle 15 Temmuz Zafer Meydanında vatandaşlarla sohbet edip çay içtikten sonra Bayburt’a hareket ederek Gümüşhane’den ayrıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP İL BAŞKANLIĞINDAN İFTAR YEMEĞİÖnceki Haber

MHP İL BAŞKANLIĞINDAN İFTAR YEMEĞİ

Trabzonspor’un 38 yıl sonra gelen şampiyonluğuSonraki Haber

Trabzonspor’un 38 yıl sonra gelen şampiy...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar