Gümüşhane

Bakkallar Odasından ZİMEM çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bakkallar Odasından ZİMEM çağrısı
Abone ol
Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Gümüşhane şubesi tarafından başlatılan zimem defteri geleneğine tüm hayırsever işadamı ve vatandaşların da sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Gümüşhane Bakkallar ve Manifaturacılar Odası Başkanı Leyla Bostancı, geçtiğimiz günlerde MÜSİAD Gümüşhane şubesi tarafından başlatılan zimem defteri geleneğine tüm hayırsever işadamı ve vatandaşların da sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Başkan Bostancı, yaptığı açıklamada Osmanlı döneminde zor günler geçiren esnaf için Ramazan ayında zenginlerin esnafları dolaşarak ‘zimem defteri’ denilen veresiye defterinin bir kısmını veya tamamını satın almalarıyla gerçekleşen güzel geleneği Gümüşhaneli iş adamlarından, vatandaşlardan ve siyasetçilerden de beklediklerini kaydetti.

MÜSİAD Gümüşhane şubesine bu güzel çalışması için Oda yönetimi ve üyeleri adına teşekkür eden Bostancı, “Bu bağlamda Osmanlı döneminden gelen geleneğimiz ZİMEM'i Gümüşhaneli hemşerilerimizden bekliyoruz. Yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında zor günler geçiren küçük esnafla ilgili bu süreçte sık sık destek olunması gerekmektedir. Osmanlı döneminde Ramazan ayında yapılan, son günlerde de Türkiye’nin çeşitli illerinde hayata geçirilen uygulamanın Gümüşhane’de de yapılması istiyoruz. Hayırsever kardeşlerimizden bakkallardaki veresiye defterlerini satın almaya veya kısmı ödeme yapmaya davet ediyorum” dedi.

Bakkallara veresiye yazdıran ve ödemede güçlük çeken muhtaç ailelerin veresiye defterlerini hayırsever vatandaşlarımız tarafından ödenmesini teşvik etmek adına bakkalların ve şehrin belirli yerlerine farkındalık oluşturmak ve hatırlatmak amacıyla konuyla ilgili hazırladıkları afişleri astıklarını kaydeden Bostancı, “Gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmak için mahalle bakkallarına müracaat edin. Çünkü bakkal o mahalledeki garibanı, muhtacı, ihtiyaç sahibini iyi bilir, yardımın doğru yere yapılmasını sağlar. Yerel esnaf toplumun değerlerini yaşatan kesimlerdir. Onların yalnız bırakılmaması gerekmektedir. Son zamanlarda ülkemizin çeşitli illerinde gittikçe artarak bu şekilde hayır işleyen birçok siyasetçi, işadamı ve vatandaş gelerek kendisinin ismini açıklanmadan durumu iyi olmayan ihtiyaç sahiplerinin borçlarını ödeyerek örnek davranış sergilemektedirler. Bu güzel geleneği Gümüşhaneli iş adamlarından, vatandaşlardan ve siyasetçilerden de bekliyoruz. Herkesi bu güzel davranışa davet ederim. Unutmayalım ki mahalle bakkallarımız kimin ihtiyaç sahibi olduğunu ve yardıma muhtaç olduğunu en iyi bilen koca yürekli iyi insanlardır” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bir zamanlar Elma Bayramı düzenlenen şehirÖnceki Haber

Bir zamanlar Elma Bayramı düzenlenen şeh...

Gümüşhane’ye 26,5 milyon liralık KÖYDES ödeneğiSonraki Haber

Gümüşhane’ye 26,5 milyon liralık KÖYDES...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar