Gümüşhane

Balki isyan etti: Ben ve genç meslektaşlarımın önü kesilmektedir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Balki isyan etti: Ben ve genç meslektaşlarımın önü kesilmektedir
Abone ol
Yarın yapılacak olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu genel kurulunda daha önce adaylığını açıklayan genç avukat Emre Balki’nin adaylığı “Bayburt’ta baro yok” denilerek reddedildi. Balki Bayburt Barosu'nun kongre kararını paylaşarak bu duruma isyan etti.

18 Eylül tarihinde yapılacak olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosunun genel kurulunda baro başkanlığı için adaylığını daha önce açıklayan Balki, Gümüşhane Merkez İlçe Seçim Kurulana verilen seçmen listesine Bayburt bölgesi avukatlarının dahil edilmesi üzerine Bayburt Barosunun kurulduğunu, Bayburt Barosunun 25.09.2021 tarihinde seçim yapmak üzere Bayburt Merkez İlçe Seçim Kuruluna başvuruda bulunduğunu, Bayburt Barosuna ait vergi ve işletme kaydı olduğunu, Bayburt bölgesi avukatlarının Gümüşhane seçiminde oy kullanmaların adil bir seçim yapılmasının önüne geçeceğini ifade ederek Gümüşhane Merkez İlçe Seçim Kuruluna Bayburt bölgesi avukatlarının listeden silinmesi için itirazda bulunduğunu hatırlattı.

İtirazları üzerine Gümüşhane Barosundan ve Barolar Birliğinden gelen Bayburt Barosunun olmadığına dair yazıya istinaden taleplerinin reddedildiğini kaydeden Balki, “Bayburt Barosu yoksa eğer Bayburt Barosu seçim yapmak üzere nasıl seçim kuruluna başvuruda bulunmuştur? Bayburt Barosu yoksa bu baroya ait vergi ve işletme kaydı nasıl mevcuttur? sorularının cevabı ortada yoktur” dedi.

Avukatlık Kanunu'na göre baro başkanı olacak kişinin 10 yıl, yönetim, disiplin ve denetleme kurulu üyelerinin ise 5 yıllık mesleki kıdeme sahip olmaları gerektiğini fakat Avukat sayısının 100'ün altında olması halinde kıdem şartının aranmadığını ifade eden Balki, “Bayburt Bölgesinde bulunan meslektaşlarımızın listeye dahil edilmesi ile seçmen sayısı 100'ü geçmekte böylece ben ve diğer genç meslektaşlarımın önü kesilmektedir. Bayburt'un Gümüşhane'den önce seçim yapmasına hiçbir engel olmamasına rağmen Gümüşhane’deki seçim sonuçlarının belirlenmesi adına süreç bu şekilde işletilmektedir. Bayburtlu meslektaşlarımız ayın 18'inde Gümüşhane seçim sonuçlarını belirledikten sonra ayın 25'inde kendi barolarının seçimlerinde oy kullanacaklardır. Gelinen aşamada 100 sayısından dolayı kıdem şartlarımız tutmadığı için ben ve diğer genç meslektaşlarım seçime katılamayacaktır. Nazarımızda bu seçim meşru, adil ve ahlaki değildir. Süreci bu şekilde yöneterek seçim kazanma gayreti için acziyet içerisine girenlerin düştükleri durumları teessürle karşılıyor ve bu durumu meslektaşlarımızın ve Gümüşhane kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Çimen’e bir ödül dahaÖnceki Haber

Başkan Çimen’e bir ödül daha

2 günde 1400 çocuk bilimle tanıştıSonraki Haber

2 günde 1400 çocuk bilimle tanıştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar