Gümüşhane

BAŞKAN AKÇAY: ‘YENİ BİR FİYAT FARKI KARARNAMESİNE İHTİYAÇ VAR’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
BAŞKAN AKÇAY: ‘YENİ BİR FİYAT FARKI KARARNAMESİNE İHTİYAÇ VAR’
Abone ol
Son günlerde hızlı bir şekilde fiyatı yükselen inşaat ve yapı malzemelerinden dolayı bu sektörlerde faaliyet gösteren firmaların büyük sıkıntılar çektiğini belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanımız İsmail Akçay, taahhüt edilen işlerin tamamında yüklenici firmaların büyük zararlarla karşı karşıya kaldığını, bu yüzden yeni bir fiyat farkı kararnamesinin çıkarılması gerektiğini söyledi.

BAŞKAN AKÇAY:  ‘YENİ BİR FİYAT FARKI KARARNAMESİNE İHTİYAÇ VAR’

                                         

Son günlerde hızlı bir şekilde fiyatı yükselen inşaat ve yapı malzemelerinden dolayı bu sektörlerde faaliyet gösteren firmaların büyük sıkıntılar çektiğini belirten Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO)  Başkanımız İsmail Akçay, taahhüt edilen işlerin tamamında yüklenici firmaların büyük zararlarla karşı karşıya kaldığını, bu yüzden yeni bir fiyat farkı kararnamesinin çıkarılması gerektiğini söyledi.

 

            2021 yılında inşaat ve yapı malzemelerine açıklanan enflasyon oranından daha fazla zam geldiğini ifade eden Başkan Akçay, ‘Ekonomimizin en önemli dinamiklerinden olan inşaat sektörünün ana malzemelerinden olan demir ve çimentoda fiyatlar rekor artışla yüzde 130’ları aşan seviyelere yükseldi. Türkiye ekonomisinin ve iş gücünün lokomotif sektörü olan inşaat sektörünün, Türkiye ekonomisine sağladığı katma değer ve istihdam alanı ile stratejik bir sektör olduğunu hepimiz yakından biliyoruz. Sektör temsilcilerinin tüm mücadelelerine rağmen demir, çimento ve betonda fiyat artışlarının devam ediyor ve bakanlık tarafından belirlenen birim fiyatların bugün itibari ile toptan piyasa fiyatlarının çok altında kaldığı görülmektedir.

 

‘Tefe ve Tüfe Oranında Verilen Fiyat Farkları Piyasa Fiyatlarının Çok Altında Kaldı’

 

İnşaat girdilerinde yaşanan fahiş fiyat artışları ile birlikte demir, çimento ve beton fiyatları çok hızlı yükseldi buna rağmen ise ihaleli işlerde Tefe ve Tüfe oranında verilen fiyat farklarının serbest piyasa fiyatlarının çok altında kaldı. Ortaya çıkan bu durum ise taahhüt edilen işlerin tamamında yüklenici firmaları büyük zararlarla karşı karşıya bıraktı.

 

Sektör temsilcilerimizin yaşanan bu olumsuz durumu en az kayıpla atlatabilmesi ve ticari faaliyetlerine devam ettirebilmesi için bu fahiş fiyat artışlarının Rekabet Kurumu tarafından incelenmesini, taahhütle yapılan işleri kapsayacak şekilde yeni bir fiyat farkı kararnamesi veya tasviye kararnamesi çıkarılmasının zaruri ihtiyaç haline geldiğini düşünmekteyiz.

Bizler sektör temsilcilerimizin bu taleplerini Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığı ile ilgili bakanlığımıza ileterek gerekli çalışmaların yapılmasını talep ettik. Ben bir kez daha  TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğluna iş dünyamızın taleplerine karşılık her zaman göstermiş olduğu yakın ilgi ve alaka için sektör temsilcilerimiz adına  teşekkürlerimi iletiyorum.

  İnşallah taleplerimize karşılık bulacak ve yeni bir fiyat farkı kararnamesi çıkarılarak sektörümüzün yaşamış olduğu bu sıkıntı süreçte  çözüme kavuşacaktır. ’şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Akçay: Maden firmalarımız daha fazla sorumluluk üstlenmelidirÖnceki Haber

Akçay: Maden firmalarımız daha fazla sor...

Sadık’tan Anlamlı ZiyaretSonraki Haber

Sadık’tan Anlamlı Ziyaret

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar