Gümüşhane

Belediye Başkan Yardımcısı Gündüz'den açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Belediye Başkan Yardımcısı Gündüz'den açıklama
Abone ol
AK Parti eski İl Başkanlarından ve Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı iken görevden alınan Hakkı Gündüz, süreç hakkında bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasında 16 Ocak 2022 pazartesi günü sabah saatlerinde Ankara'ya gittiğini, çok erken saatte yola çıktığı için Belediye Başkanı Ercan Çimen’i rahatsız etmemek için kendisine bağlı gerekli birimlere Başkan Çimen’e iletilmek üzere bilgi verdiğini ve kendisini ilerleyen saatlerde arayacağını ifade ettiğini kaydeden Gündüz, “AK Parti Genel Merkezinde bulunduğum saatlerde Başkan Bey beni aradı ancak telefonuna bakamadım. Müsait olduğumda kendisini aradım. Telefonu açar açmaz bana sormadan Ankara'ya nasıl gidersin, kimden izin aldın gibi hararetli bir ses tonuyla karşılaştım. Gerekli birimlere kendisine iletilmek üzere Ankara’ya geldiğimi söylediğim halde Ak Parti Genel Merkezinde bulunmamı suçmuş gibi lanse etmesini şaşkınlıkla karşıladım.  Genel Merkezimiz bizim evimizdir. İnsan evine gitmesi kadar doğal bir durum olabilir mi? Bir başka durum ise oğlum Ramazan Gündüz'ün AK Parti İl yönetim kurulu üyesi olmasını eleştirmesi. Konuyla bunu nasıl birbirine bağladı onu da anlamış değilim. Başkan Bey’in bu kadar anlamsız tepkisi üzerine; bu üslubun yanlış olduğunu, oğlum üzerinden veya AK Parti Genel Merkezinde bulunmamdan dolayı olayı siyaseten çok farklı yerlere taşımasının doğru olmadığını ve bu konuşmanın dava arkadaşlığı ruhuna aykırı olduğunu ifade ederek görüşmeyi sonlandırdım” dedi.

AK Parti’nin kurucu üyesi olarak gerek il başkanlığı döneminde gerek Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde şeffaf bir şekilde görev anlayışı ile kutlu ve kadim davalarının bir neferi olarak her daim vatandaşların ve davalarının hizmetkarı olduğunu kaydeden Gündüz, “Makamları onurlandıran kişilerdir şiarıyla görev yaptığım süre boyunca kimseyi ayırt etmeden hakkaniyet dairesi içinde ve bana verilen yetkiler çerçevesinde görev yapmaya gayret gösterdim. Rabbime hamdolsun başımız dik alnımız ak verilemeyecek bir hesabımız yok. Önümüzdeki süreçte Ak Davamızı 2023 Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştırmak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde izinde teşkilatımızın bir neferi olarak aktif siyasi hayatıma hangi konum ve mevki ne olursa olsun durmadan, yılmadan, pes etmeden azim gayret ve sadakat ile çalışmaya devam edeceğim. Bizim davamıza ve halkımıza hizmet etmek için bir makamda bulunmamıza gerek yoktur. AK davamızın kuruluşundan beri her kademesinde görev almış birisi olarak, bir üye olarak ta gururla hizmet etmeye devam edebilirim. Çünkü davamızın ve halkımızın menfaatleri, her daim şahsi menfaatlerimizin üstündedir” diye konuştu.

AK Parti Genel Merkezinde bulunmasından dolayı bir takım art niyetli sonuçlar çıkarıp, sadece "izin alınmadığı" gerekçesi ile belediye başkan yardımcılığı görevinden alındığını üzülerek basından öğrendiğini aktaran Gündüz, “Necip Fazıl'ın "üzülme, bu davanın sahibi Hak'tır, Hak olan davada zafer muhakkaktır" sözleriyle yaşanılan bu üzücü durumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ayrıca nasıl bir hırs ve panikle bu karar alındıysa, görevden alınmama rağmen, arkamdan ‘ihanetti etti’ dercesine bir karalama devam ediyor. Sayın Başkan Belediye Başkanı adayı olduğunda onun İl Başkanı bendim. Belediye Başkanı olduktan sonra da yardımcılığını yaptım. Benim hiçbir Allah kuluna hele hele de davama ihanet etmeyeceğimi en iyi kendisi bilir.  Ayrıca Sayın Başkan neyin tedirginliğini yaşıyor? Neden çekiniyor? Kendisinin de verilemeyecek hesabı yoksa başkası ona nasıl bir ihanette bulunabilir? Alnı ak, yaptıklarından emin, şeffaf ve şaibesi olmayan kişi hiç kimseden ve hiçbir şeyden korkmaz. Esas olanın "gök kubbede hoş bir sada bırakmak" olduğu bilincini Rabbim herkese nasip etsin. Bizi seven, arayan soran yanımızda olan veya olmayan tüm dostlarımıza, Dava arkadaşlarıma ve Gümüşhane halkına şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gündüz Görevden Alındı!Önceki Haber

Gündüz Görevden Alındı!

Gümüş evinde güldü: 1-0Sonraki Haber

Gümüş evinde güldü: 1-0

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar