Gümüşhane

Çakır: Logomuz seçim pusulasında mutlaka yer alacaktır

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çakır: Logomuz seçim pusulasında mutlaka yer alacaktır
Abone ol
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Gümüşhane Kurucu İl Başkanı Hamza Çakır, partilerinin en az 41 ilde kendi logosu ile seçime katılacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada son günlerde yerel basında yer alan bazı haberlerin kamuoyunda yanlış anlaşılmaya yol açabilecek içerikte olduğunu kaydeden Çakır, "Basınımızın her haberi kuşkusuz değerlidir, ancak son günlerde yerel basına yansıyan bazı bilgilerde eksiklik söz konusudur. Genel başkanımız Sayın Ali Babacan defaatle partimizin logosunun pusulada mutlaka yer alacağını, bunun için de yasal zorunluluk gereği en az 41 ilde seçime kendi logomuzla göreceğimizi duyurdu. Bu bakımdan partimizin bir başka partinin listelerinden sınırlı sayıda aday göstereceği bilgisi doğru değildir” dedi.

İçerisinde yer alacakları ittifakın milletvekillerinin en yüksek sayıda çıkması noktasında bazı illerde tek partinin logosu altında seçime katılma yönünde bazı çalışmaların söz konusu olduğunu ve bu illerden birisinin de Gümüşhane olduğunu kaydeden Çakır, “Bu konuda bazı illerde o ilin sosyolojik ve siyasal dokusu, geçmişteki seçmen eğilimleri ve bugünkü parti oy oranlarını yansıtan anket çalışmaları dikkate alınarak makul bir dağıtım yapılacaktır. Buradaki amaç, elde edilebilecek en yüksek milletvekilli sayısına ulaşmaktır. Hangi ilde hangi partinin logosunun seçileceği konusu kapsamlı bir çalışmadan sonra netlik kazanacak. Bizim bir başka partinin listelerinden milletvekili çıkarmak gibi bir yaklaşımımız asla söz konusu değildir. Logomuz seçim pusulasında mutlaka yer alacaktır" diye konuştu.

Gümüşhane'de en az bir milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini dile getiren Çakır, "DEVA Partisi olarak mavi yeleklerimizle son 2 ay sürekli sahada olduk. 7 bin broşür dağıttık, 10 binden fazla hemşehrimizle birebir temas kurduk. Şehrimizde bu seçim dönemi için ciddi bir değişim talebinin olduğunu sahada net olarak gözlemledik. Siyasette esas olan sonuç almaktır. Tek liste konusunda parti genel merkezlerinin çalışmalarını tamamlamasını beklemek ve ona göre değerlendirme yapmak daha sağlıklı olacaktır. Bizlerden de rapor alacaklar ama son kararı genel başkanlarımız verecek. Bazı siyasilerin birtakım şahsi beklentileri söz konusu olabilir. Açıkçası biz işin bu tarafıyla ilgilenmiyoruz. Bizim için esas olan halkımızın beklentileridir. Biz bu konuda şehrimizin değişim talebini en üst seviyede karşılayacak ve bizi başarıya taşıyacak doğru denklemi kurmak durumundayız” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Harşit Vadisi Platformu temaslarına devam ediyorÖnceki Haber

Harşit Vadisi Platformu temaslarına deva...

Gümüşhane’de trafik kazası: 1 ölüSonraki Haber

Gümüşhane’de trafik kazası: 1 ölü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar