Gümüşhane

Çanakçı: Tam demokrasi, tam ve gerçek adalet ve yüksek refah düzeyi hedefimiz var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çanakçı: Tam demokrasi, tam ve gerçek adalet ve yüksek refah düzeyi hedefimiz var
Abone ol
DEVA Partisi Ekonomi ve Finans Politikaları Başkanı İbrahim Çanakçı, parti olarak tam demokrasi, tam ve gerçek adalet ve yüksek refah düzeyinin 3 ana hedefleri olduğunu söyledi.

Partisinin Gümüşhane temasları kapsamında İl Başkanlığı binasında kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya gelen Çanakçı, Türkiye siyasetine yeni bir dil, yeni bir tarz ve yeni bir yaklaşım getirmek iddiasıyla yola çıktıklarını söyledi.

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin yeni dil, tarz ve yaklaşımın en bariz özelliklerinden birisinin çözüm odaklı olmak olduğunu dile getiren Çanakçı, parti olarak iktidar olduklarında yapacaklarını 90 ve 160 günlük planlamalar şeklinde kamuoyuyla paylaştıklarını, ilk eylem planını da tarım alanında hazırlayarak kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Türkiye'de her alanda kurumlarda çöküş yaşandığını öne süren Çanakçı, “Deva Partisi olarak 3 şeyi gerçekleştirmek için yola çıkmış bir partiyiz. Tam demokrasi, tam ve gerçek adalet ve yüksek refah düzeyi bizim 3 ana hedefimizdir. Herkesin özgürlükleri doya doya yaşadığı, ifade ve inanç özgürlüğünün en üst düzeyde güvence altına alındığı bir sistemi hedefliyoruz. Tam adalet derken hukukun üstünlüğü ve yargının bağımsız ve tarafsızlığı bizimi için kilit bir hedef. Yüksek refah düzeyi de tüm vatandaşlarımızın insan onuruna yaraşır iş, aş ve gelir sağlamasıdır. Bunlar için de yapılması gereken ilk şey kurumları yeniden ayağa kaldırmak. Bu kurumların insan kaynağı kapasitesini güçlendirmek. Bu kurumların kanunlarda öngörülen şekilde hareket etmesini sağlamak. İlk iş kurumları ayağa kaldırmak” diye konuştu.

Türkiye'nin bir kaynak problemi olmadığın, kaynakların doğru yönetilemediğini iddia eden Çanakçı, “Burada mesele önceliklendirme ve kaynakların nereye tahsis edileceği problemidir. Türkiye’de bütün kamudaki tarımsal sulama projelerinin adeti 191. Bu projelerin tamamlanması için ihtiyaç duyulan kaynak yaklaşık 110 milyar lira. Bunu dolar çevirdiğinizde 13-15 milyar dolar eder. Kanal İstanbul'un minimum maliyeti 20 milyar dolar, maksimum maliyeti ise 60 milyar doları geçiyor. Burada önceliklendirme Kanal İstanbul mu olmalı yoksa tarımda sulama projelerini bitirmek mi olmalı? Zaman zaman yağmuru hükümet mi yağdıracak diyorlar. Yağmuru hükümet yağdırmayacak ama sulama projesini yapmak da hükümetin görevi. Siz eğer önceliklendirmeyi doğru yapar, kaynakları doğru yere tahsis ederseniz Türkiye'nin kaynakları mevcut” ifadelerini kullandı.

Yatırımcının ülkenin geleceğine güven duyup yatırım ve ihracat yaptığını kaydeden Çanakçı, “Eğer sizin yatırımcılarınız ülkenin geleceğine güven duymazsa burada yatırım yapmıyor ve yabancı yatırımcı da gelmiyor. Türkiye Cumhuriyeti tarihimde 21 yıl ardan sonra yabancıların bizde yaptığı yatırımlar bizim yatırımcılarımızın yurtdışında yaptığı yatırımlardan daha az. Yani Türkiye net yatırım ihracatçısı. Bizim yatırımcılarımız dışarda daha fazla yatırım yapıyor. Bu neyi gösteriyor? Kendi yatırımcımız yatırımın yurtdışına yapıyor yabancı yatırımcı gelmiyor. Böyle bir ekonomide siz istihdam bekleyemezsiniz” dedi.

Programa Çanakçı'nın yanı sıra Kurucular Kurulu Üyesi Metin Kaşıkoğlu, Gümüşhane İl Başkanı Didem Kurt ve partililer katıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜ maden firmalarıyla kurumsal işbirliği protokolü imzaladıÖnceki Haber

GÜ maden firmalarıyla kurumsal işbirliği...

Maden şehrinde madencilik programı açıldıSonraki Haber

Maden şehrinde madencilik programı açıld...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar