Gümüşhane

Demir: Bu şehrin millet bahçesine değil işe, güce istihdam alanlarına ihtiyacı var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: Bu şehrin millet bahçesine değil işe, güce istihdam alanlarına ihtiyacı var
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, TOKİ tarafından 26 Ağustos’ta ihale edilecek kent meydanı projesini eleştirerek, “Bu şehrin planlandığı şekli ile millet bahçesine değil işe, güce, istihdam alanlarına ihtiyacı bulunmaktadır” dedi.

Yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gümüşhane Kent Merkezinde yapılması planlanan Millet Bahçesi ve Sosyal Donatılar ile Altyapı ve Çevre düzenlemesi işinin 26 Ağustos’ta ihale edileceğini kaydeden Demir, “Oldu bitti ile yapılmak istenen bu iş şehre büyük bir yıkım yaşatacaktır” diye konuştu.

“Adliye binasının taşınması bile esnafı zora sokmuştur”

Gümüşhane’nin planlandığı şekliyle millet bahçesine değil işe, güce, istihdam alanlarına ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Demir, “Gümüşhane küçük ölçekli bir şehir olup şehrin her tarafı park bahçe ve yeşil alanlar ile çevrilidir. Bu projenin uygulanacağı yerdeki Adliye Binasının boşaltılması ile en azından etkilerini gözlemlediğimiz şekli ile bu taşınma işi bile şehrin esnafını büyük oranda etkilemiş ve esnafı zora sokmuştur. Adliye Binasındaki personelin – adliyeye gelen gidenlerin varlığı şehrin ekonomisi açısından hissedilir olmuştur. Zira ilçelerden veya köyden gelen vatandaş adliyede işini hallettikten sonra ihtiyaçlarını karşılayıp alışverişini yapıp giderken bu ilişki sonlanmış ve esnaf bunu hisseder olmuştur” dedi.

“Bir oldubitti ile Valiliğin- Halk Eğitimin ve Milli Eğitimin binaları ile boşaltılması demek şehrin merkezinde ki canlılığı bitirmek demektir”

Küçük ölçekli bir şehir olan Gümüşhane’nin ekonomisinin de çok canlı olmadığını, büyük ticari işletmeleri, fabrikaları ya da tarımsal faaliyetleri olan bir şehir olmadığını, şehir içindeki esnafın da kendi yağı ile kavrulan işletmeler olduğunu dile getiren Demir, “Bu manada şehrin merkezinde şehrin yoğunluğunu bir anda değiştirecek projeler şehrin ekonomisine ve canlılığına çok etki edecektir. Bunu biz yukarıda ifade ettiğimiz şekli ile Adliye Binasının ve Hastane Binasının taşınması ile yaşadık. Önümüzde bu derecede yaşanmış iki tecrübe varken. Bir oldubitti ile Valiliğin- Halk Eğitimin ve Milli Eğitimin binaları ile boşaltılması demek şehrin merkezinde ki canlılığı bitirmek demektir. Bu şehrin esnafı bundan ciddi anlamda etkilenecek ve şehrin esnafı bitme noktasına getirilecektir” ifadelerini kullandı.

“Bu proje şehre bir şey kazandırmaz aksine şehirden çok şey götürür”

Şuan mevcut Zafer Meydanının kent meydanı açısından yeterli ve ihtiyacı fazlasıyla karşıladığını savunan Demir, “Yazın en yoğun insan hareketliliğinin olduğu zamanlarda bile meydan boştur. Hemen yanı başımızda ekonomisi- ticareti-nüfusu ile Gümüşhane ile kıyaslanamayacak Trabzon da bile şehrin merkezine bu kapsamda park bahçe yapılmamıştır. İş bu proje şehre bir şey kazandırmaz aksine şehirden çok şey götürür. Şehrin ekonomisi – esnafı ciddi anlamda etkilenir. Şehri cazibe merkezi haline getireyim derken şehrin yıkımını hazırlamış olursunuz. Bu manada yol yakınken iş bu işe girişilmemesini temenni ediyoruz. Ben yaptım mantığı ile yapılan işlerin faturasını biz millet olarak ödemeyelim. Zamanında yeni şehir hastanesi projesi içinde aynı şeyleri söylemiş olmamız ve gelinen aşamada haklılığımızı bir kez daha ortaya koymaktadır” diye konuştu.

“Şehrin merkezini boşaltacak bu projeye kime hizmet edecek?”

Bir şehrin tamamını ilgilendiren böyle bir projeye başlamadan iyice etüt edilerek sivil toplum örgütleri ile esnaf oda temsilcileri, esnafla ve halkla bu meseleyi tartışıp sonra karar verilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, “Bizce bu alanda bir millet bahçesinde değil aksine şehrin merkezini canlı kılacak yapılandırmalara ihtiyaç vardır. Misalen eski adliye binası bir işletmeye yada kuruma tahsis edilmeli ve orada ki atıl durum ortadan kaldırılmalıdır. Şehrin merkezini boşaltacak bu projeye kime hizmet edecek? Zaten meydan boş bu alanı daha da boşaltacak bitirecek projeden vazgeçilmelidir. Gümüşhane kış memleketi kışın bu meydan da kimi bulacaksınız in cin top oynayacak. Yapmayın etmeyin günahtır. Bu halkın gündemi bu değil olmamalıdır. Şehirdeki var olan canlılığı bitirmeyin” dedi.

Kaynak:Gümüşhane.gen.tr


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Saraç: Sanayi sitesi yeri konusunda hiçbir STK bize alternatif yer sunmadıÖnceki Haber

Saraç: Sanayi sitesi yeri konusunda hiçb...

Yeni Zigana Tüneli’nin inşaatında sona geliniyorSonraki Haber

Yeni Zigana Tüneli’nin inşaatında sona g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar