Gümüşhane

Demir: Yeni bir cinayete izin vermeyeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Demir: Yeni bir cinayete izin vermeyeceğiz
Abone ol
Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av.Akın Demir, Hasanbey Mahallesinde yapılacak TOKİ projesindeki hak sahiplerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için İdare Mahkemesinde dava açtıklarını şimdi de Kent Meydanı Projesinin (Millet Bahçesi) iptali için dosyayı hazırladıklarını ve dava açacaklarını söyledi.

“Fotoğraf karelerindeki o güzelliği imrenerek hatırladığımız gibi evlatlarımızın da hatırlamasını istemiyoruz”

Yaptığı açıklamada şehrin bugününü ve yarını ilgilendiren fakat kimseye sorulmadan yapılmak istenen projelere karşı imar planının ve idari işlemin iptali için dava açacaklarını ve şehir adına sorumluluklarını ifa edeceklerini beyan ettiklerini hatırlatan Demir, “Bu manada son kez uyarımızı yenilemek mecburiyeti hasıl olmuştur. Çünkü yapılmak istenen iş baştan sona yanlıştır. Bir proje tatbik edilmeden önce öncelikle şehrin insanının fikrinin alınması gerektiği gibi böyle önemli bir projede şehir plancısı gibi teknik adamların yaklaşımının da şehir insanı ile paylaşılması gerekmektedir. Şehrimizin o eski fotoğraflarına dönüp baktığımız da şehir adına ne kadar büyük cinayetler işlendiği görülecektir. Şimdi yeni bir cinayet işlenmesine izin vermeyeceğiz. Fotoğraf karelerindeki o güzelliği imrenerek ve iç çekerek hatırladığımız gibi yarında evlatlarımızın hatırlamasını istemiyoruz. Gümüşhane ye ait eski fotoğraflar incelendiğinde ne kadar büyük yıkım yapıldığı şehrin doğal ve estetik güzelliğinin nasıl yok edildiği anlaşılacaktır” dedi.

“Geriye maziye hasret kalan bir nesil bırakmayalım”

Gümüşhane Valiliği’nin, Milli Eğitim Müdürlüğünün, Defterdarlığın, Vergi Müdürlüğünün, Tapu Kadastro, Nüfus Müdürlükleri ve birçok müdürlüğün taşınması ile halkın çekeceği sıkıntı ve maliyetin işin başka bir yönü olduğunu kaydeden Demir, “Balyemez Konağının girişindeki tünelin kaldırılması ve bulunduğu alanın şehre kazandırılması ile yapılmak istenen birçok projeye yer kazandırılmış imkan kazandırılmış olunacağı gibi şehrin yıkımına neden olan işlerden de dönülebilir. Bugün gelin geç olmadan tüm siyasi partiler- stklar- oda temsilcileri- kent konseyi olarak toplanalım artısı ile eksisi ile yapılacak işleri konuşalım kafamızın dikine gitmeyelim. Ben yaptım oldu bitti demeyelim. Geriye maziye hasret kalan bir nesil bırakmayalım” diye konuştu.

MİLLET BAHÇESİ İŞİ

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Gümüşhane kent merkezinde yapılacak olan Gümüşhane İli Merkez İlçesi Karaer Mahallesi Millet Bahçesi İle Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi üçüncü kez ihale edilmiş ihalede en düşük fiyatı KDV hariç 99 milyon 999 bin 999,29 TL ile PALGÜÇ Enerji+KASVA Danışmanlık firması vermişti. Proje ile mevcut Hükümet Konağı yıkılarak millet bahçesi, millet kıraathanesi ve yeşil alan yapılacak şekilde planlandı. Projede 5 bin 559 metrekare inşaat alanına sahip sosyal donatılar ve 15 bin 330 metrekare alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları yapılacak. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak proje yer tesliminden itibaren 500 takvim gününde bitirilecek. Eski Devlet Hastanesinin onarılarak Hükümet Konağı olmasıyla ilgili ihale geçtiğimiz günlerde yapılmış, yer teslimi yapılarak firma çalışmalarına başlamıştı.

357 KONUT İŞİ

Yine Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Hasanbey Mahallesi Çamlıca TOKİ’nin altına yapılacak olan 357 konut, 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet ilköğretim okulu inşaatlarıyla altyapı ve çevre düzenlemesi işinin 2.ihalesi de yapılmış, en düşük teklifi ARGÜP Mühendislik firması KDV dahil 570 milyon 800 bin 220 TL ile vermişti. İhalenin kesinleşmesinin ardından sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak ve 500 takvim gününde iş bitirilecek. Tünel Kalıp Sistemiyle 357 Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle 1 Adet Ticaret Merkezi ve 1 Adet 16 derslikli İlköğretim Okulu İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi kapsamında bölgede toplam 246 adet 2+1 konut, 114 adet 3+1 konut ile 1 adet ticaret merkezi ve 1 adet okul yapılacak. Planlanan 2+1 daireler ortalama 86,66 m2 brüt, 67,97 m2 net alana sahip iken 3+1 daireler ortalama 107,24 m2 brüt, 86,14 m2 net alana sahip.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köse Adaylığını AçıkladıÖnceki Haber

Köse Adaylığını Açıkladı

Gümüşhane’nin Halfeti’si turizme potansiyeli ile dikkat çekiyorSonraki Haber

Gümüşhane’nin Halfeti’si turizme potansi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar