Gümüşhane

Doğu Karadeniz’de En Çok Akraba Evliliği Gümüşhane’de

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Doğu Karadeniz’de En Çok Akraba Evliliği Gümüşhane’de
Abone ol
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılının illere göre akraba evliliği yapmış bireylerin sayısı ve toplam evli bireyler içindeki oranı sonuçlarını paylaştı. Paylaşılan verilere göre Doğu Karadeniz’de akraba evliliklerinin en fazla olduğu il yüzde 12.1 ile Gümüşhane oldu.

TÜİK İllere göre akraba evliliği yapmış bireylerin sayısı ve toplam evli bireyler içindeki oranı, 2020 sonuçlarını paylaştı.  TUİK’in paylaştığı verilere göre Türkiye’de akraba evliliklerinin, toplam evlilikler içinde ki oranı yüzde 8.4 ile ifade edildi. Türkiye’de toplam evli birey sayısı 39 milyon 540 bin 631 olarak ifade edilirken bunların 3 milyon 319 bin 780’i ise akraba evlili yapmış durumda. Akraba evliliğinin, toplam evli birey sayısı içinde ki oranı ise yüzde 8.4 açıklandı.

Gümüşhane Birinci Sırada!

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde TÜİK verilerine göre oransal olarak bakıldığında en fazla akraba evliliğinin Gümüşhane’de yapıldığı görüldü. Gümüşhane’de akraba evliliklerinin, toplam evlilikler içindeki oranı yüzde 12. 1 olarak belirlendi. Gümüşhane’nin ardından ise yüzde 9.6 ile Trabzon geldi. Yine bölgede en düşük akraba evliliği yapılan il ise yüzde 6.8 ile Artvin oldu.

8 Bin 345’i Akraba Evliliği Yapmış

TÜİK tarafından açıklanan verilerde Gümüşhane’de toplam evli birey sayısı 69 bin 079 olarak belirlendi. Bunların 8 bin 345’i akraba evliliği yapmış olduğu açıklandı. Toplam evlilikler içinde akraba evliliğinin oranı ise yüzde 12.1
Ordu’da toplam evli birey sayısı 405 bin 264 ifade edilirken bunların 33 bin 298’i akraba evliliği yaptığı belirtildi. Toplam evlilikler içinde akraba evliliğinin oranı ise yüzde 8.2 oldu. Rize’de toplam evli birey sayısı 170 bin 606 olarak ifade edilirken bunların 15 bin 756’sı akraba evliliği yaptığı açıklandı. Toplam evlilikler içinde akraba evliliğinin oranı ise yüzde 9.2 oldu. 
Bayburt’ta toplam evli birey sayısı 38 bin 117 olarak ifade edilirken bunların 3 bin 112’si akraba evliliği yaptı. Toplam evlilikler içinde akraba evliliğinin oranı ise yüzde 8.2 olarak belirlendi. Artvin’de toplam evli birey sayısı 88 bin 652 olarak ifade edilirken bunların  6 bin 60’ı akraba evliliği yaptı. Toplam evlilikler içinde akraba evliliğinin oranı ise yüzde 6.8 bu rakam bölgenin en düşük Akraba Evliliği yapan ili olarak Artvin’i ön plana çıkardı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram namazı saati belli olduÖnceki Haber

Bayram namazı saati belli oldu

GÜ’de GÜİSGEM kurulduSonraki Haber

GÜ’de GÜİSGEM kuruldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar