Gümüşhane

Gazeteciler Günü mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteciler Günü mesajları
Abone ol
Gümüşhane’de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla yerleşmesinin etkin göstergelerinden birisi olduğu gibi, toplumsal bilincin oluşturulmasında değerli katkıları bulunan ve zaman mefhumu gözetmeden büyük bir fedakarlıkla tüm enerjisini halkımızın doğru haber alması için harcayan basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.

Gazetecilik mesleği, kamuoyunu doğru ve hızlı bir şekilde bilgilendirme görevini yerine getirdiği gibi, olayları tarafsız bir şekilde halkımıza aktararak, vatandaşlarımızın zamanında bilgilendirilmesini de sağlamaktadır. Bunun yanında, basın kuruluşları halkla idari birimler arasında bir köprü görevi görerek, toplumsal taleplerin dile getirilmesine vesile olurlar. Bu yönüyle gazeteciler kamuoyu duyarlılığının artmasını sağlayan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili temsilcileri konumundadırlar.

İlimizde yaşanan gelişmeler hakkında vatandaşımızı bilgilendiren, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Bu zor görevi tarafsız, objektif ve basın ahlâk kurallarına bağlı bir şekilde yerine getiren ulusal ve yerel basınımızın değerli mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir kez daha tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Gazetecilik kamuoyunu bilgilendirmek adına doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri içerisinde bulunduran önemli bir meslek olmasının yanında fedakarlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir.

Kamu yararına hizmet yapan gazeteciler ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenmelerinin yanında milletin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktadırlar. 

Biz yaptıklarımızı sizler aracılığıyla vatandaşlarımıza aktarıyoruz. Bizim görmeyen gözümüz, duymayan kulağımız sizlersiniz. Bugüne kadar şehre çok büyük katkı verdiniz. Gazetecilik mesleğinin haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor nadide mesleklerden birisidir.  Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, görevlerini fedakarca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Allahtan Rahmet dilerim.”
 

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kamuoyunun bilgilendirilmesi adına zaman mefhumunu gözetmeksizin can hıraş çalışan basın mensuplarımız pek çok zorluğa göğüs germektedir. Tek dertleri, kamuoyunun aydınlatılması hususunda haber ve bilgi akışı sağlamak gibi önemli ve değerli bir görevi yerine getirmektir. Ülkemizin dört bir köşesinde büyük bir özveriyle icra ettikleri zahmetli görevlerinden dolayı değerli basın mensuplarına şükran borçluyuz. Gümüşhane Üniversitemizin marka değeri kazanması noktasında da büyük emekleri bulunan, ilimiz ve ülkemiz için katma değer yaratmak uğruna emek veren her bir basın çalışanımızı yürek kutluyorum. 

Bu vesileyle ilkeli, tarafsız haberciliği kamuoyuna sunan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü en içten dileklerimle kutlar, ahirete intikal eden basın çalışanlarımıza da Allah’tan rahmet dilerim.”

GTSO BAŞKANI İSMAİL AKÇAY

“Milli ve manevi değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın organları, demokrasimizin en büyük güvencesidir. Bu yönüyle ülkemizin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplumsal yapının ve kamu kurumlarının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan basın mensuplarımızın yorum ve görüşleri her daim yol gösterici olmaktadır.

Yerel basınımız şehrimizde vatandaşlarımız ile devlet arasında bir köprü olmakta, ilimizin kültürel, sosyal ve ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Bu yönüyle basın mensuplarımızın ülkemizle birlikte şehrimizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacağına inancım sonsuzdur.

Kamuoyunu aydınlatmak için fedakârca çalışan gazetecilerimiz, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında bilgilendirirken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın bir milletin müşterek sesidir’ ilkesinden hareketle, basın ahlak esasları çerçevesinde çalışmalarını büyük bir özveriyle devam ettiren tüm basın mensuplarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nü kutluyor ve başarılar diliyorum.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
BESYO’dan kültürel farkındalıkÖnceki Haber

BESYO’dan kültürel farkındalık

Gümüşhane birinci olduSonraki Haber

Gümüşhane birinci oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar