Gümüşhane

Gelecek 50 Yılı 100 Yılı Planlamalıyız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gelecek 50 Yılı 100 Yılı Planlamalıyız
Abone ol
Gümüşhane’de 3.dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Konuşan Prof. Dr. Zeybek, Su Sorunu Hatırlattı ve Çözüm Önerisi Sundu

Gümüşhane’de 3.dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, kuraklığı gelecekte daha ciddi bir problem olacağını hatırlatarak, gerçekleştirilen toplantıda çözüm önerisini sundu. Rektör Prof. Dr. Zeybek, “Gelecekte de çok ciddi içme suyu sıkıntısı olacak. Bu nedenle şahsi önerim kaynak sularımızı tespit ederek, nüfusun ihtiyacını ne kadar karşılayabilir? Bu konularla ilgili çalışma yapılabilir. Gelecek 50 yılı 100 yılı düşünerek çalışmalar başlatılmalıdır” dedi.

3.dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı söz alan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, gelecek dönemde yüz yüze eğitim modeline tam kapasiteyle başlamağı umut ettiğini belirterek, “Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgını devam ediyorum. Salgının seyri değişecek gibi görülüyor. Üniversite yönetimi olarak Eylül ayında öğrencilerimizle yüz yüze eğitim modeline tam kapasiteyle geçeceğimizi düşünüyoruz. Beklentimiz bu yönde, inşallah süreç istediğimiz gibi ilerler” diye konuştu.

‘Aşırı Yağış Daha Ciddi Sorunlara Neden Olabilir’

Rektör Zeybek, “Gümüşhane’de geçtiğimiz gün meydana gelen yağış sırasında bende Tekke Köyündeydim. Bakıldığında çok güzel yollarımız var. Drenaj planlanmalarıyla ilgili sıkıntılar görülüyor.  Asfalt yapılarak dere yatakları kapatılıyor. Bu nedenle su yeraltına sızmıyor. Üzeri kapatılan ve mahalle aralarında gelen sular bütün kaba malzemeleri yola indiriyor. Mühendislik eseri olarak yaptığımız ürünler aslında aşırı yağışlarda bize ciddi problemler oluşturabiliyor. Bunun örneğini Tekke Köyün ’de meydana gelen yağışta gördük” dedi.

Gümüşhane’de baraj ve gölet olarak 98 projeden bahsedildiğini hatırlatan Rektör Zeybek, “Ciddi bir proje, yakinen yakın takip ediyorum. Planlama sırasında gözden kaçırılmaması gereken bir nokta var. Köylerimiz hızla boşalıyor. Yapılan yatırımlar ilerde amaca uygun gibi görülen ancak kullanılmayan yatırımlara olabilir. Sulama amaçlı gölet ve baraj yapılıyor ancak tarımla uğraşan vatandaş sayısı azalıyor” ifadelerini kullandı.

‘Kaynak Sularımız Tespit Edilmeli’

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek sözlerini şöyle tamamladı;

“Kurallık devam edecek. Küresel değişiklikle ilgili bütün hususular bize, kuraklığın giderek artacağını bize gösteriyor. İyimser senaryolara göre iki binli yılların sonunda 1.8 derece artış kuraklığı ve diğer sorunları getirecek. Gelecekte de çok ciddi içme suyu sıkıntısı olacak. Bu nedenle şahsi önerim kaynak sularımızı tespit ederek, nüfusun ihtiyacını ne kadar karşılayabilir? Bu konularla ilgili çalışma yapılabilir. Gelecek 50 yılı 100 yılı düşünerek çalışmalar başlatılmalıdır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Kesler: Köse Üvey Evlat mı?Önceki Haber

Başkan Kesler: Köse Üvey Evlat mı?

NURİ ÇOBAN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

NURİ ÇOBAN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar