Gümüşhane

GTSO YÖREX’te

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GTSO YÖREX’te
Abone ol
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) katkılarıyla Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından bu yıl 11’inci kez düzenlenen (YÖREX) Yöresel Ürünler Fuarı’na katılan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) açtığı stant ile Gümüşhane’ye ait yöresel ürünleri ulusal fuarlarda tanıtmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan 11'incisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarına katılan GTSO açtığı stantla Gümüşhane’ye ait coğrafi işaretli ürünleri tanıtmaya ve tattırmaya devam ediyor.

Bu yıl açtığı stantta ziyaretçilere coğrafi işaretler ürünlerden Kürtün Araköy Ekmeği ve Gümüşhane Deleme Peyniri ikram ederek yöresel ürünlerin ekonomiye kazandırılması amacıyla önemli çalışmalar yürüten GTSO ayrıca Gümüşhane’nin ilk kadın girişim kooperatifi olan Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine fuarda destek vererek birlikte tanıtım faaliyetlerinde bulundu. 

Fuarın açılışında yaptığı konuşmada YÖREX’in yöresel ve coğrafi işaretli ürünleri ekonomiye kazandırmak amacıyla 2010 yılında ‘kriz varsa, çare de var’ sloganıyla yola çıktığını anımsatan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, “Aradan geçen 10 yılda 3 bin katılımcıya ve 1 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptık. YÖREX, aynı zamanda ülkemizde coğrafi işaret ekosisteminin gelişmesine de önemli katkılar sundu. 10 yılda tescilli coğrafi işaret sayısı 110’dan 921’e, başvuru sayısı ise 160’tan 721’e çıktı. YÖREX, coğrafi işaret algısının ve bilinirliğinin artmasını sağladı” dedi.

“Gümüşhane saklı bir lezzet hazinesi gibi”

Fuarda gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası’nın açtığı standı ziyaret ederek Gümüşhane’ye ait ürünlere yakın ilgi gösteren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu, Gümüşhane yöresel ürünlerinin adeta bir lezzet hazinesi olduğunu ifade ederek, coğrafi işaretli ürünlerimizden Pestil -Köme, Kürtün Araköy Ekmeği, Deleme Peyniri ürünleri ve Gümüşeller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından üretilen ürünleri inceledi. 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay’ı da tebrik ederek, şehrin yöresel ürünlerinin tescil edilmesi ve ekonomiye kazandırılması amacıyla yapmış olduğu değerli çalışmalar için tebrik etti.

76 ilden ve KKTC'den 113 oda ve borsa, 16 kalkınma ajansı, 83'ü kadın kooperatifi olmak üzere 150 kooperatif ile toplam 650'nin üzerinde katılımcının bulunduğu fuar 24 Ekim'e kadar ziyaret edilebilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otomobil ile kurye motoru çarpıştı: 1 ölüÖnceki Haber

Otomobil ile kurye motoru çarpıştı: 1 öl...

Yörex ’ de Kelkit kuru fasulyesine yoğun ilgiSonraki Haber

Yörex ’ de Kelkit kuru fasulyesine yoğun...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar