Gümüşhane

GÜ 100.sırada

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ 100.sırada
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi, URAP 2020-2021 yılı 11 dünya genel sıralaması raporunda Türkiye’deki 203 üniversite arasından 100’üncü sırada yer aldı.

Temel amacı yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirebilmek için bilimsel metotlar geliştirmek ve yapılan çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak olan URAP Laboratuvarı, 2010’dan bu yana her yıl Türkiye ve Dünya üniversite sıralamaları yapmakta.

2020 yılında hazırladığı ve üniversitelerin 11 dünya genel sıralamasını özetleyen URAP, “2020 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu” başlıklı raporunu açıkladı. 

Açıklanan rapora göre Gümüşhane Üniversitesi dünya üniversite sıralaması yapan 11 sıralama kurumu arasından URAP Dünya Sıralaması, WeboMetrics ve SCImago gibi dünya sıralamalarında yer alarak Türkiye’den 203 üniversite arasından 100’üncü sırada yer alma başarısını gösterdi. 

URAP Dünya Sıralaması 2879, Webometrics Dünya Sıralaması 817 ve SCImago Dünya Sıralaması da 3345 olan Gümüşhane Üniversitesi yakaladığı başarıyla Türkiye’deki 203 üniversite arasından 100’üncü sıraya yükseldi.

Yayımlanan rapor hakkında Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şu açıklamalarda bulundu: “Her yıl başarı çıtasını yükselten üniversitemiz yakaladığı bu başarı ortalaması sayesinde ülkemizdeki 203 üniversite arasından 100’üncü sırada yer alarak, kendisini tekrar kanıtlamış oldu. URAP tarafından yayımlanan raporla birlikte üniversitemizin yetkinliğinin ve saygınlığının daha da arttığını görmekteyiz. Açıklanan raporda Dünya üniversite sıralaması yapan 11 sıralama kurumunun 11’inde de yer alan 5 üniversitemiz, 10 sıralamada yer alan 4 üniversitemiz, 9 sıralamada yer alan 3 üniversitemiz, 8 sıralamada yer alan 5 üniversitemiz ve 7 sıralamada yer alan 6 üniversitemiz bulunmakta. Dünya sıralamalarından 6’sında yer alan 10, 5 sıralamada yer alan 12, 4 sıralamada yer alan 17, 3 sıralamada yer alan 41 ve 2 sıralamada yer alan 21 üniversitemiz oldu. Kısıtlı imkânlarımıza rağmen yakaladığımız bu başarı gerçekten gurur vericidir. Başarı bir ekip işidir. Bizler de Gümüşhane Üniversitesi ailesi olarak gerek akademik gerekse de idari kurumlarımızla çok sağlam bir ekip olduk. Üniversitemizi akademik ve idari anlamda daha büyük başarılara ve sıralamalara taşıma gayreti içerisinde çalışmalarımıza durmadan devam etmekteyiz. Bu amaçla da başarılarımızda pay sahibi olan tüm çalışma arkadaşlarımızı kutluyorum. Bu başarı hepimizin.”

“2020 Yılında Üniversitelerimizin 11 Dünya Genel Sıralamasındaki Durumu” başlıklı rapora aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://newtr.urapcenter.org/cdn/storage/PDFs/eHr9gtE5sxc2X3K5R/original/eHr9gtE5sxc2X3K5R.pdf
 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüş Otel 3’üncü Kez Satışa Çıkarıldı!Önceki Haber

Gümüş Otel 3’üncü Kez Satışa Çıkarıldı!

2 ay sürecek tiyatro festivali başladıSonraki Haber

2 ay sürecek tiyatro festivali başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar