Gümüşhane

GÜ’de GÜİSGEM kuruldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ’de GÜİSGEM kuruldu
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi tarafından yapılan ‘Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (GÜİSGEM) kuruluş başvurusu Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 05.05.2021 tarihli toplantısında alınan kararla onaylandı.

Gümüşhane Üniversitesi tarafından yapılan ‘Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (GÜİSGEM) kuruluş başvurusu Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 05.05.2021 tarihli toplantısında alınan kararla onaylandı.

YÖK tarafından başvurusu onaylanan GÜİSGEM ile birlikte üniversite bünyesinde bulunan İş Sağlığı ve Güvenliği ön lisans, lisans ve yüksek lisans programları dışında yer alan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili tüm eğitim programlarını planlamayı ve uygulamayı amaçlanmakta

Bu kapsamda GÜİSGEM iş sağlığı ve güvenliği konusunda ulusal ve uluslararası düzeyde mesleki eğitim, kurs, seminer, konferans, kongre, sempozyum ve benzeri bilimsel etkinlikler düzenleyerek, gerektiğinde katılanlara katılım belgesi ve sertifika verebilecek.

Onaylanan başvuru hakkında değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, konuyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Üniversitemizde hâlihazırda bulunan 10 araştırma merkezimizle birlikte faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. YÖK tarafından onayı verilen yeni araştırma merkezimiz ile bu sayımız 11’e ulaştı. Bilindiği üzere 4-10 Mayıs tarihleri arası ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’ olarak kutlanıyor. Tam bu hafta içinde Üniversitemiz için YÖK’ten gelen GÜİSGEM için onaylama haberi ile bizler de mutlu olduk. Bizler için anlamlı ve güzel bir gelişme oldu. Merkezimiz; iş sağlığı ve güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak, ülkemizde yaşanan iş kazaları ve meslek hastalıklarını önleyebilmek adına iş sağlığı ve güvenliği alanında faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlar ve bu alanda çalışan uzman kişilerle iletişim ağı kurarak çalışmalarını sürdürmeyi hedeflemektedir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü’nden Aralık 2020 tarihinde alınan yetkiyle Bakanlıkça sertifikalandırılacak iş güvenliği uzmanlığı kursları, işyeri hekimliği kursları ve diğer sağlık personeli kurslarını düzenlemek amacıyla kurulan İş Güvenliği Uzmanlığı Eğitim Kurumumuz da bundan böyle çalışmalarını GÜİSGEM bünyesinde devam ettirecek. ‘Gümüşhane Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi  (GÜİSGEM)’in üniversitemizde güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Bundan dolayı da merkezin kuruluş aşamasından açılmasına kadar geçen süreçte başta Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elif Çelenk Kaya olmak üzere emek veren, katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Merkezimizin başta Üniversitemiz olmak üzere tüm paydaşlarımız ve buradan faydalanmak isteyen herkes için hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğu Karadeniz’de En Çok Akraba Evliliği Gümüşhane’deÖnceki Haber

Doğu Karadeniz’de En Çok Akraba Evliliği...

'Pandemi ve İSG' etkinliği çevrimiçi gerçekleştirildiSonraki Haber

'Pandemi ve İSG' etkinliği çevrimiçi ger...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar