Gümüşhane

GÜ’de Orman Haftası kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜ’de Orman Haftası kutlandı
Abone ol
Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü “Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” etkinlikleri kapsamında bir söyleşi gerçekleştirildi.

Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Prof. Dr. Basri Ertaş toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Günay Çakır, Gümüşhane Orman İşleme Müdürü Orhan Şen, Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ahmet Yıldız, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sercan Kayın ile Ormancılık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.  

Açılış konuşmasını Ormancılık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Osman Komut’un gerçekleştirdiği programda Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Orhan Şen ülke ormanları ve ormancılık faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Şen konuşmasında ormanların işlevsel özellikleri, ülke ormanlarının genel durumu, ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmaları, odun ve odun dışı üretim faaliyetleri, orman yangınları önleme ve müdahale çalışmaları, orman zararlılarına karşı yapılan mücadele, ormanlardan illegal faydalanmanın önlenmesine yönelik uygulamalar ve ormancılık teşkilatının kırsal kalkınma kapsamında yürüttüğü çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi.  

Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında orman suçlarının düşük düzeyde olduğunu belirten Şen, son dönemlerde birim ve çalışan sorumluluk alanlarının küçültülmesiyle ormancılık faaliyetlerinde etkinliğin artırıldığına dikkat çekti. 

Programın son bölümünde ise katılımcılardan gelen sorular cevaplandırılarak genel bir değerlendirme yapıldı. 

Program söyleşiye konuk konuşmacı olarak katılan Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Orhan Şen’e Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü adına Müdür Yardımcısı Sercan Kayın tarafından teşekkür belgesi takdimiyle son buldu. 

Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı kutlayan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise gerçekleştirilen program hakkında şunları söyledi: “Ülkemizin en önemli yerüstü kaynaklarından birisi de ormanlardır. Doğal dengenin korunmasında ve hayatın sürdürülebilmesinde büyük öneme sahip olan ormanlarımız, uzun bir süreç ve emek sonucunda oluşmaktadır. Doğu Karadeniz Bölümünde yer alan Gümüşhane yöremizde, özellikle Kürtün ve Torul yörelerimiz başta olmak üzere ormancılık ve orman örtüsünün çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Ülkemizde son iki yılda yaşanan doğal afetlerden biri de orman yangınlarıdır. Özellikle yaz aylarında meydana gelen bu yangınlarda can ve mal kayıpları yaşanıyor. Erken ve yerinde önlemlerle yaşanılan doğal afetlerdeki zararı en aza indirmek bizlerin elindedir. Ormancılık Haftası dolayısıyla da Üniversitemize gelerek öğrencilerimize değerli bilgiler veren ve tecrübelerini aktaran Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Sayın Orhan Şen’e, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Günay Çakır’a ve programa katkı sağlayan Üniversitemiz Gümüşhane Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selçuk Alemdağ’a, Ormancılık Bölümü Öğretim üyelerine teşekkür ediyorum. Ağaca, ormana, yeşile, tabiata olan sevgimizin ve duyarlılığımızın daha da artırması temennisiyle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nı en içten dileklerimle kutlarım.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güreş Müsabakasından toplu başarıÖnceki Haber

Güreş Müsabakasından toplu başarı

Bilek güreşçilerimizden 21 madalya dahaSonraki Haber

Bilek güreşçilerimizden 21 madalya daha

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar