Gümüşhane

GÜDEF yönetiminden Gümüşhane çıkarması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
GÜDEF yönetiminden Gümüşhane çıkarması
Abone ol
Gümüşhane derneklerinin İstanbul’daki çatı kuruluşu olan İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu (GÜDEF) yönetimi Gümüşhane’de yoğun bir programla 4 gündür sürdürdüğü etkinliklerin finalini gazetecilerle yaptı.

Sema Doğan Yaşam Alanında gerçekleştirilen programda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Gümüşhane’de görev yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen GÜDEF Başkanı Bayram Demir, 2 ay önce yapılan genel kurulla göreve başladıklarını belirterek kongre sürecini anlatıp, projelerinden bahsettikten sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Yaptığı konuşmada Gümüşhanelilere hizmet etmek için yola çıktıklarını belirten Demir, Gümüşhane ziyaretlerindeki amaçlarının hem tanışmak hem şehrin problemlerini, sorunlarını dinlemek hem de birlikte ne yapabilirizi tartışmak üzere geldiklerini söyledi.

“29 plaka gördüğümüz zaman onun sevincini yaşıyoruz”

İki ay önce yola çıkarken amaç ve hedeflerinin Gümüşhane’yi en iyi şekilde temsil etmek, tanıtımına katkı sunmak ve Gümüşhane’nin eksik olan yerlerini tamamlayıcı rol üstlenmek olduğunu ifade eden Demir, “Biz göreve gelirken kendimizi Gümüşhane'de belediye başkanının yerine koymayacağız, valinin yerine koymayacağız, spor kulübünün yerine koymayacağız dedik. Burası bizim memleketimiz, buradaki bir başarı orada bizi gururlandırıyor, sevindiriyor, mutlu ediyor. Yolda giderken veya şehirde gezerken bir 29 plaka gördüğümüz zaman onun sevincini yaşıyoruz, onun heyecanını yaşıyoruz. Doğal olarak burada yapılan şeylerin bizi orada sevindirdiğini bilerek, buranın gelişimine buradaki daha güzel işlerin yapılmasına nasıl katkı sunabiliriz için buraya geldik” dedi.

“Gümüşhane’den, İstanbul’dan, diğer şehirlerden başka ses çıktığı zaman cılız çıkıyor, biz bu sesi gürleştirmek istiyoruz”

İstişareye vurgu yapan Demir, “Tavsiyelerimiz olacak ama biz istiyoruz ki burada yapılan işlerden bizden destek istensin, yardım istensin, lokomotif görevini Belediyelerimiz, Valiliğimiz, diğer kurumlarımız yapsın bizde yardımcı olalım, güçlerimizi birleştirelim, yapacağımız her şeyde istişareli olalım, tek ses çıkaralım, tek ses olsun istiyoruz. Gümüşhane'den bir konuyla alakalı Gümüşhane’den başka ses, İstanbul’dan başka ses, diğer şehirlerden başka ses çıktığı zaman cılız çıkıyor. Biz bu sesi gürleştirmek istiyoruz. Gürleştirelim diye buraya geldik” diye konuştu.

“Çok seviyeli bir yarış götürerek bir seçim süreci yaşadık”

GÜDEF tarihinde hiç görülmemiş bir kongre yaşadıklarını anlatan Demir, “14 yıldır var olan bir kuruluş GÜDEF, İstanbul'daki derneklerimizin üst çatısı. Ve bu çatı bütün derneklerimizdeki hemşerilerimizin organizasyonunu sağlayan, birlikteliğini sağlayan, her türlü ihtiyaçlarında yanında olmak üzere kurulmuş bir çatı. 7’nci kurultayında başkan olmak ve yönetici olmak bizlere nasip oldu. 3 adaylı bir yarış oldu. Ve hiçbir delegemizin hiçbir başkan adayının birbiriyle en ufak bir sürtüşmesi olmadan, çok seviyeli bir yarış götürerek bir seçim süreci yaşadık. Gümüşhanelilerin İstanbul'da ve Türkiye'de özlediği bir kongre oldu. Kongreden sonra birbirimize sarılarak, el ele delegelerimizi selamlayarak oradan ayrıldık” şeklinde konuştu.

“GÜDEF merkezi sabah 9’dan akşam 9’a hemşehrilerimizin emrinde”

Hiçbir hemşerimizi yalnız bırakmamak, hiçbir garibanımızı aç bırakmak, hiçbir işsizimizi işsiz bırakmamak, hiçbir iş adamımızı sahipsiz bırakmamak adına var olduklarının altını çizen Demir, “Ben bu yönetimle başarılı olacağımıza inanıyorum. Yönetici arkadaşlarımda bu heyecanı bu coşkuyu görüyorum. 14 yıldır var olan ama hemşerilerimiz geldiği zaman çay içebileceği, kahve içebileceği, burada bizim mekanımız diyebileceği GÜDEF’e ait bir yer yoktu. Ben bunu diğer başkanlarımızı, yöneticilerimizi yermek ve eleştirmek için söylemiyorum. Biz gelir gelmez 2 ay içerisinde Eyüpsultan'da GÜDEF’imize Gümüşhanelilere yakışır, misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz, hemşerilerimizin geldiği zaman çayını, kahvesini içebileceği, hemşerileri hakkında bilgi alabileceği bir genel merkezimiz var. Burası günlük 2 yönetici arkadaşımızın nöbetiyle sabah 9’dan akşam 9’a kadar sürekli açık tutulacak. Orada Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin hemşehrimizin derdine, problemine, sorununa çözüm arayabileceği ve çözüm bulacağı bir mekan olarak değerlendiriyoruz. Ve nöbetçi arkadaşlarımızı da bunun için orada tutuyoruz. Oradan bilgilendirilip veya da yardım edilip hemşerimizin işini yoluna koymak için bu nöbet sistemini yapıyoruz. Sabah 9’dan akşam 9’a kadar GÜDEF merkezi hazır. Türkiye'mizin her ilinden İstanbul'a gelen hemşerilerimize hizmet vermek için şu anda hazır” şeklinde konuştu.

“Arsa alıp Gümüşhane Kültür Merkezi yapalım. Gençlik ve Kadın Kolları teşkilatlarımızı hazırlıyoruz”

Seçildikleri zaman delegelere gelir gelmez dernek yerini tutacaklarını ve tüzük tadilatı yapacaklarını sözünü verdiklerini hatırlatan Demir, “Tabandan tavana yapılanmayı sağlayacak bütün hemşerilerimizi kucaklayacak hiç kimseyi ötelemeyecek hiç kimseyi yok saymayacak bir tüzük tadilatı istiyoruz. Şu anda komisyonumuz hazır. Tüzük tadilatı ile ilgili çalışmalara başladı. Derneklerimiz den de bilgi alarak, olur alarak ve fikirlerini o tüzüğe koyarak bir çalışma yapıyor. İstanbul'da bugün 2 daire alalım desek en aşağı 2 milyon. 2 daireye 2 milyon vereceğimize 2 milyon verip bir arsa alalım. Bu arsayı alınca da konferans salonuyla, toplantı salonuyla, misafirhanesi ile bir kültür merkezi halinde Gümüşhanelilerin bir kültür merkezi olarak inşa edelim. Bir eser olsun istiyoruz. Onun için çalışmalarımızı yerle alakalı devam ettireceğiz. Gençlik kollarımız maalesef bugüne kadar olmamış ve aktif faaliyette bulunmamış. Gençlik kolu faaliyetleri gençlik kolu başkanlığını oluşturarak gençlerimizi derneklere çekecek faaliyetler, programlar yapmayı düşünüyoruz. Kadın kollarıyla da bayanlarla ilgili çalışmalar yaparak bayanlarında dernekteki faaliyetlerini üst seviyeye çekmek için mücadele edeceğiz. Şu anda onun hazırlıkları devam ediyor” ifadelerini kullanarak planladıkları faaliyetlerden bahsetti.

Programda konuşan Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü ise Gümüşhane’yle bağları sıkılaştırmanın yollarından birisinin de Gümüşhane’de bir eserlerinin olması olduğunu belirterek “Eseriniz olursa insanlar GÜDEF’i hiçbir zaman unutmaz. Yeni seçilen siz ve yönetim kurulumuza başarılar diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından gazetecilerin soruları cevaplandırıldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kurbanlık taşıyan tır devrildi: 1 ölüÖnceki Haber

Kurbanlık taşıyan tır devrildi: 1 ölü

Gümüşhane’de ilk defa boyun diseksiyonu ameliyatı yapıldıSonraki Haber

Gümüşhane’de ilk defa boyun diseksiyonu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar