Gümüşhane

Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Resmi Olarak Ayrıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu Resmi Olarak Ayrıldı
Abone ol
Türkiye’nin son bölge barosu Gümüşhane-Bayburt Barosu Gümüşhane ve Bayburt’ta yapılan kongrelerle ayrıldı.

Türkiye’nin son bölge barosu Gümüşhane-Bayburt Barosu Gümüşhane’de yapılan kongreyle Av. Metin Aslan’ın seçilmesi ve Bayburt’ta yapılan kongreyle Av. Serkan Pekmezci seçimiyle birlikte resmi olarak ayrıldı.  Gümüşhane Barosu’nun yaptığı kongrede Av. Metin Aslan’ın Gümüşhane Baro Başkanı seçilmesinin ardından, Bayburt’ta yapılan Bayburt Barosu kongresi ile Av. Serkan Pekmezci’nin seçilmesiyle birlikte Gümüşhane-Bayburt Barosu resmi olarak ayrıldı.

1974 yılında kurulan Gümüşhane Barosu'nun 1989 yılında Bayburt'un Gümüşhane'den ayrılarak il olmasıyla birleşerek Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu olarak o günden bugüne hizmet vermesinin ardından yapılan son kanuni düzenlemeyle çoklu baro sistemine geçilmesiyle birlikte ülkenin son bölge barosu olan Gümüşhane-Bayburt Bölge Barosu, Gümüşhane Barosu’nun gerçekleştiği kongrenin ardından, son olarak Bayburt’ta gerçekleşen Baro kongresi ile birlikte resmen ayrılmış oldu.

Bayburt Baro Başkanı Av. Serkan Pekmezci Oldu

Bayburt Barosu ilk genel kurulunu yaptı ve Bayburt Barosu Başkanlığına Avukat Serkan Pekmezci seçildi. Bayburt, ilk kez baro kuracak kadar avukat sayısına sahip oldu. Bayburt Barosu 42 avukat ile ilk genel kurulunu bugün yaptı. Genel kurulda başkanlığa Avukat Serkan Pekmezci seçildi.  Avukat Atilla Adiloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen kongrede Avukat Serkan Pekmezci, 42 avukatın oyunu alarak Bayburt Barosu’nun ilk başkanı seçildi. Tek aday olarak girdiği seçimlerde Bayburt Barosu Başkanı seçilen Serkan Pekmezci’nin yönetiminde; Av. Muhterem Mahmut Canmemiş, Av. Adem Söylemez, Av. Fırat Kocabey ve  Av. Merve Saka yer aldı.  Disiplin kurulunda; Av. Ahmet Sedat Tomlalı, Av. Yakup Tuluğ, Av. Ahmet Açıkgöz görev alırken, denetleme kurulunda Av. Sefanur Didar Söylemez, Av. Hilal Sürmeli Efe, Av. Nurşah Tozlu görev aldı. TBB Delegasyon üyeliklerine ise, Av. Sabri Erdal Güngör, Av. Erol Bırni ve Av. Şenol Yılmaz seçildi.

Başkan Pekmezci, Bayburt tarihinde ilk kez bir baro kurulduğunu belirttiği konuşmasında, Bayburt Barosu’nun kuruluşuna hizmet eden tüm isimlere teşekkür etti. Bayburt Barosu’nun kuruluşundan önce baro binasını faaliyete geçirdiklerini aktaran Pekmezci, 4 katlı olarak inşa edilen baro binası içerisinde Avukat Çalışma Odaları, Kurgusal Duruşma Odası, Lokal, Çok Amaçlı Salon ve Konferans Salonu gibi bölümlerin olduğunu kaydetti. Konferans salonuna Avukat Atilla Adiloğlu’nun ismini verdiklerini, Avukat Adiloğlu başta olmak üzere Bayburt’ta avukatlık mesleğine hizmet etmiş ve vefat etmiş tüm isimleri rahmet ve saygıyla andıklarını söyleyen Pekmezci, ilk genel kurulun hayırlar getirmesini dilerken, görev alan tüm isimlere de başarılar diledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HÜSEYİN ALTUNTAŞ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Önceki Haber

HÜSEYİN ALTUNTAŞ HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞM...

Güngör Üçüncüoğlu’ndan Tarihe Işık Tutan AraştırmaSonraki Haber

Güngör Üçüncüoğlu’ndan Tarihe Işık Tutan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar