Gümüşhane

Park yasağı uygulaması 1 Ocak’ta başlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Park yasağı uygulaması 1 Ocak’ta başlıyor
Abone ol
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Trafik Komisyonunca daha önce kararı alınan caddelerdeki park yasağı uygulamasının 1 Ocak tarihinde başlayacağını açıklayarak vatandaşların mağdur olmaması için otopark ücretlerinde yüzde 50 indirime gittiklerini söyledi.

Başkanlık makamında bu konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Çimen, Atatürk, Cumhuriyet, Fuadiye, Ahmet Ziyaüddin Caddeleri üzerinde çift taraflı 30 dakikayı aşan sürede park yasağı uygulaması getirildiğini, tek yönlü trafik akışı olan Atatürk, Cumhuriyet, Hürriyet, Fuadiye caddeleri üzerinde gidiş istikametine göre yolun sol tarafına araçların duraklama ve park etmesinin yasaklandığını, sağ tarafına ise vatandaşların iş ve işlemlerini halledebilmeleri için 08.00-20.00 saatleri arasında 30 dakikaya kadar tek sıra halinde park etmesine müsaade edileceğini, 20.00'dan sonra sağ tarafına tek sıra halinde süre kısıtlaması olmaksızın park edilebileceğini, çift yönlü trafik akışı olan Ahmet Ziyaüddin Caddesinde ise Atatürk Caddesinden Transit yol istikametine göre yolun sol tarafına park yasağı, sağ tarafına da yine 08.00-20.00 saatleri arasında 30 dakikaya kadar park etmesine müsaade edilmesi, 20.00'den sabah 08.00'e kadar süre kısıtlaması olmaksızın tek sıra halinde park edilebileceğine, Hasanbey Caddesi üzerinde Kıbrıs Caddesi kesişimi ile Cami Sokak Kesişimi arasındaki alanda her iki yönde de park yasağına dair 21 Eylül 2022 tarihli İl Trafik Komisyonu kararını hatırlattı.

Uygulamanın 1 Ocak 2023 tarihi itibaren başlayacağını, vatandaşların uyum sürecinin ardından cezai yaptırımların ise İl Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından 15 Ocak’tan itibaren uygulanmaya başlanacağını kaydeden Başkan Çimen, “Gümüşhane’de 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren farklı bir trafik uygulaması başlatıyoruz. Bu uygulama için başta Sayın Valimiz Kamuran Taşbilek ve Emniyet Müdürümüz Celal Taşci’ya teşekkür ediyorum. İlimizde çok büyük sorun haline gelen trafik sorununa farklı bir şekilde çözüm arayışları içerisindeydik. Hem pandemi süreci daha sonrasın da ekonomik sıkıntılar, sorunlar bunlar yapacağımız çözümlerde etkili rol oynadı. Bu işin biraz daha gecikmesine sebep oldu. Gümüşhane’de bugüne kadar böyle bir uygulama yapılmadı. Atatürk, cumhuriyet, Gümüşhanevi caddesinde, hürriyet, Kemaliye, Kıbrıs caddelerinde emniyet müdürlüğümüzle ve Gümüşhane Belediyesi Zabıta müdürlüğümüzle beraber bir çalışma başlatacağız” dedi.

Uygulamanın detaylarını açıklayarak bu süreçte vatandaşları çeşitli iletişim araçlarını kullanarak sürekli bilgilendireceklerini dile getiren Başkan Çimen, “1 Ocak itibariyle uygulamaya başlıyoruz. 15 Ocak’a kadar vatandaşlarımızın alışmasıyla ilgili herhangi bir cezai uygulama yapmayacağız. 15 Ocak’tan sonra kim olursa olsun cezai uygulama yapılacak. Hem belediye anonslarında hem sosyal medya hesaplarından hem de emniyet müdürlüğümüzün araçlarıyla anonsları yapacağız. Vatandaşlarımıza bu durumu bildireceğiz” diye konuştu.

Ana caddelerde tek sıra halinde 30 dakika vatandaşın aracını park edip bankada, eczanede, restoranda veya herhangi bir işini göreceğini anlatan Çimen, “Bununla beraber bizde Gümüşhane Belediyesi olarak bu işe takviye olacağız. Bizim otoparklarımız belediyemizin şirketi tarafından çalıştırılıyor. Buradaki fiyat tarifelerini yüzde 50 indiriyoruz. Vatandaşı otoparka yönlendirmek için meclisten aldığımız böyle bir karar var. Bugüne kadar çok farklı uygulamalar yapıldı. Bazen vatandaşımızla karşı karşıya geldik, bazen kanunlarımız yetersiz kaldı ondan dolayı bu yaptığımız işlerde tam sonuca gidemedik. İnşallah emniyet ve belediye ekiplerimizle bir çözüm üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

Ana caddelerde bazen 3 ve 4.sıra parkları gördüklerini ve artık bu işin sonlandırılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çimen, bu uygulamanın bir sonraki aşamasının da caddelerin tamamen trafiğe kapatılması olduğunu ve alınan kararların uygulanmaya başlanmasının ardından eksiklik olduğu fark edilirse yeni kararlar da alınabileceğini sözlerine ekledi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
4. sınıflara bilgi yarışması yapıldıÖnceki Haber

4. sınıflara bilgi yarışması yapıldı

Freni boşalan otomobil ters döndü: 2 yaralıSonraki Haber

Freni boşalan otomobil ters döndü: 2 yar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar