Gümüşhane

Gümüşhane’de ilk defa boyun diseksiyonu ameliyatı yapıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de ilk defa boyun diseksiyonu ameliyatı yapıldı
Abone ol
Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde ilk defa 2 dudak kanseri hastasının lenf düğümlerinin cerrahi olarak temizlenmesi adı verilen “boyun diseksiyonu” ameliyatı yapıldı.

Operasyonu gerçekleştiren Gümüşhane Devlet Hastanesi doktorlarından Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Can Sungur, polikliniğine dudakta yara şikayeti ile başvuran iki hastadan alınan biyopsilerde kanser tespit ettiklerini ve erken evrede olmaları nedeniyle hastalara ameliyat önerdiklerini söyledi.

Hastaların ameliyatı kabul etmesinin ardından bir haftalık hazırlık sürecinin tamamladıktan sonra dudaktaki yaranın cerrahi olarak çıkarılması haricinde iki hastada da aynı seansta boyundaki lenf düğümlerinin cerrahi olarak temizlenmesi adı verilen “boyun diseksiyonu” ameliyatını gerçekleştirdiklerini belirten Sungur, operasyonun hemen sonrasında herhangi bir yoğun bakım süreci olmadan hastaları serviste takip ettiklerini kaydetti.

Bu ameliyatla iki hastayı da dudak kanserinden büyük oranda kurtardıklarını ve boyun ameliyatı ile de yenileme ihtimalini oldukça düşürdüklerini ifade eden Sungur, “Hem bu tarz bir kanser ameliyatını Gümüşhane’de ilk olarak uyguladığımız için, hem de vatandaşlarımıza tüm dünyada uygulanan standart kanser cerrahisi tedavisini sunabildiğimiz için oldukça mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Bu ameliyatla Gümüşhane’de yapılmayan bir operasyonu gerçekleştirmiş olduklarını sıradaki hedeflerinin büyük tükürük bezi ve tiroid ameliyatlarını gerçekleştirerek vatandaşların kendi şehrinde güvenle sağlık hizmeti almasını sağlamak olduğunu dile getiren Sungur, “Bu operasyonlarda gerekli olan sinir monitörü cihazının alımı için gerekli girişimleri başlatarak şehrimizde baş boyun ameliyatlarının çeşitliliğini artırmaya çalışacağız. Ameliyat ve hasta takibi süreçleri büyük bir ekibin ortak çalışmasıyla olmaktadır. Ameliyathanede bizimle beraber çalışan anestezi uzmanı doktor arkadaşlarıma, operasyon sırasında beni asiste eden kalp damar cerrahımız Dr.Gülşah hanıma, ameliyathane hemşirelerimize, anestezi teknisyeni arkadaşlarıma, servis hemşirelerimize ve yardımcı personele teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Dudak kanserinin baş-boyun bölgesinin en sık görülen kanserlerinden birisi olduğunu ifade eden Sungur, “Bu kansere en sık yol açan etkenler sigara kullanımı, alkol kullanımı ve güneşten gelen UV ışınlarına fazla maruz kalmaktır. Bu kanserler erken evrede sıklıkla tanınabilmektedir ve tedavisi cerrahi olarak yapılabilmektedir. Ağız içi veya dudakta geçmeyen yara şikayetleri olan hastalarımız varsa, en kısa zamanda polikliniğimize muayene amacıyla başvurmalıdır” dedi. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
GÜDEF yönetiminden Gümüşhane çıkarmasıÖnceki Haber

GÜDEF yönetiminden Gümüşhane çıkarması

Gümüşhanede 50 Bin 577 Doz Aşı UygulandıSonraki Haber

Gümüşhanede 50 Bin 577 Doz Aşı Uygulandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar