Gümüşhane

Gümüşhane’de Maskeler Unutuldu!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşhane’de Maskeler Unutuldu!
Abone ol
Bir Haftada Yüzde 12’lik Artışın Yaşandığı Gümüşhane’de Kurallara Yeterince Uyulmuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın paylaştığı koronavirüs güncel vaka haritasında nüfusa oranla en fazla vakanın görüldüğü 8’İncı il Gümüşhane oldu. Bir haftada yüzde 12’lik vaka artışının yaşandığı kentte, kalabalık cadde ve sokaklarda, maske ve mesafe kuralına yeterince uyulmadığı gözlendi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 21-27 Ağustos tarihleri arasında illere göre her 100 bin kişide görülen Covid-19 vaka sayılarını açıkladı. Rakamlara göre Gümüşhane’de vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 12 oranında artarken, Türkiye sıralamasında 8.sırada yer aldı.

Tabloya göre Gümüşhane’de her 100 bin kişide görülen vaka sayısı bir önceki hafta 275,93 iken 21-27 Ağustos tarihleri arasında yüzde 12’lik artışla 309,1 oldu. Bu rakamla Gümüşhane vaka sayısı sıralamasında Türkiye'deki 81 il arasında geçtiğimiz hafta 14.sıradaki yerini 8.sıraya yükseltti.

Geçtiğimiz haftalarda günlük ortalama 3-4 pozitif vakanın yerini son haftalarda günlük ortalama 100 ve üzeri sayıda pozitif vakaya bırakan Gümüşhane’de toplum önderleri tarafından sürekli "aşı olun" çağrıları yapılırken, sağlık çalışanları da vatandaşların aşı olması için her türlü imkanı sunuyor. Sıcak havanın da etkisiyle vatandaşların maske-mesafe-temizlik kurallarını ihmal etmeye başladığı da gözlerden kaçmıyor.

Kentte gurbetçilerin memleketlerine gelmesiyle birlikte yaşanan nüfus yoğunluğunun yanı sıra, düğün, nişan gibi toplu etkinliklerin de artışa neden olduğu tespit edildi. Yeni vaka haritasının açıklanması ile 1 haftada yüzde 12’lik artışın yaşandığı kentte, kalabalık cadde ve sokaklarda maske ve mesafe kuralına da yeterince uyulmadığı gözlendi. Kentte kalabalık caddelerde bazı vatandaşların hiç maske takmadığı, bazılarının ise maskeyi çene altında kullandıkları ya da sadece kollarına taktıkları dikkati çekti.

 “Vaka artışını düğün faaliyetlerine bağlıyorum”

Vaka artışlarında düğün, nişan, kına  ve sünnet gibi faaliyetlerin etkili olduğunu dile getiren Kani Öz adlı vatandaş  “Pandemide evlenemeyen herkes düğün yapmaya başladı. Buralarda maske kullanımına fazla dikkat edilmiyor. Kahvelerde insanlar oyun oynuyor. Gurbetçiler, turistler derken şehir kalabalıklaştı. İnsanlar yeterince kurallara uymuyor. İlk başlarda kurallara uyuluyordu ve hatta aşırı titizlik gösteriliyordu. Şimdi mutasyon var, Delta varyantı var ama insanlar maske bile takmıyorlar. Maske, çoğunun burnunun altında. Şehirde rehavet var, şehrin merkezleri oldukça kalabalık. Toplu taşımalarda pandemi yokmuş gibi. İnsanlar dezenfektana çok dikkat etmiyor. Sanki korona yokmuş gibi. İnsanlar ellerini yıkamadan yemek yiyor. Birçok insan burnu açık bir şekilde maske kullanıyor. Eskiden sadece yemek yerken maskeyi indiriyorduk o da temkinli bir şekilde ama şimdi kimsenin umurunda değil. Ne mesafe var ne de maske kuralı. Daha fazla dikkat edilmesi gerekiyor. Artış olmasını o yüzden normal karşıladım” diye konuştu.

“Bu kafalarla 1’inci sıralara kadar geliriz”

Yaşanan vaka artışını değerlendiren kent sakini Hasan Karabulut ise temaslı ve pozitif vakaların kendini gizlediğini belirterek “Gümüşhane gurbetçilerin yoğun olduğu bir şehir. Büyük bir gurbetçi yoğunluğu var kentte. Onlarda yaz dolayısı ile Gümüşhane’ye ’a geldiler. Ne kadar kalabalık olursa o kadar kontrolsüz oldu şehir. Kimse maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymuyor. Bir rehavet söz konusu. Bu kafalarla bu kadar cahillikle bizim 8’ncı sırada olmamız bile mucize. Böyle giderse 1’inci sıralara kadar geliriz” diye konuştu.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis Üyeliği İddiası!Önceki Haber

Meclis Üyeliği İddiası!

BEYHAN MUSLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Sonraki Haber

BEYHAN MUSLU HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTU...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar