Gümüşhane

Gümüşhane’den 25 bin ekmek depremzedeler için yola çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Kahramanmaraş ve civarındaki 10 kentteki yaklaşık 13 milyon insanı etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Gümüşhane’den bölgeye seferberliğin ardı arkası kesilmiyor.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen deprem bölgesine yardım kamyonları ve tırların birinin gidip birinin geldiği, kamu ve özel sektör aracılığıyla 100’e yakın iş makinesi ve kamyonun bölgeye ulaştırıldığı Gümüşhane’de son olarak hayırsever vatandaşların başlattığı ekmek kampanyası da çığ olup büyüdü.

Yardımseverlerin bağışları ile Gümüşhane’de faaliyet gösteren Aydın Unlu Mamullerinin tesislerinde paketli ekmek üretimine başlayarak bir günde 25 bin ekmeği deprem bölgesine sevk eden Gümüşhaneliler hedeflerini 100 bin ekmeğe yükseltti.

Kamu ve STK’ların kışlık kıyafet, ısıtıcı, battaniye, el feneri, bebek bezi ve kıyafeti gibi temel ihtiyaç malzemelerini depremzedelere ulaştırmak için yürüttüğü çalışmalar son sürat devam ederken Gümüşhane esnaflarından Behçet Necati Gül, 600 kişinin katılımıyla deprem bölgesine paketli halde 25 bin ekmek gönderdiklerini söyledi.

Hedeflerinin 100 bin ekmek göndermek olduğunu söyleyen Gül, deprem bölgesindeki vatandaşlara ulaştırılmak üzere herkesin yardım göndermesi gerektiğini söyledi. 

“25 bin ekmek gönderdik, üretimimiz devam ediyor”

Bütün vatandaşları yardım noktasında duyarlılığa davet eden Gül, “İlk olarak bu süreci küçük çapta planlayıp 10 bin ekmek göndermeyi hedefledik daha sonra arkadaşlarımızla paylaştık ve projemiz büyüdü. Şimdi Gümüşhane’nin tamamından 600 kişinin katılımıyla toparladığımız meblağın tamamıyla ekmeklerimizi o bölgeye göndereceğiz. Süreci Gümüşhane Valiliği, Gümüşhane Belediyesi, AFAD, Kızılay ve şahsi giden araçlarla birlikte yönetiyoruz. Şu anda 25 bine yakın ekmek gönderdik bölgeye üretimimiz gece gündüz devam ediyor. Hedefimiz şu anda 100 bin. O bölgede herkesin her şeye ihtiyacı var. Ekmek, su, bütün gıda maddeleri, kıyafet. İmkânı olan herkesin bunları bölgeye göndermesini istiyoruz” dedi.

Haberin Kaynağı: Uğur AYDIN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhaneli esnaf 2 haftalık gelirini deprem bölgesine bağışlayacakÖnceki Haber

Gümüşhaneli esnaf 2 haftalık gelirini de...

Gümüşhane ekibi iki kardeşi 36 saat sonra sağ kurtardıSonraki Haber

Gümüşhane ekibi iki kardeşi 36 saat sonr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar