Gümüşhane

Gümüşsu Gümüşhanespor’dan federasyona tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gümüşsu Gümüşhanespor’dan federasyona tepki
Abone ol
Voleyboldaki temsilcimiz Gümüşsu Gümüşhanespor’un ligin ikinci devresinde oynadığı 6 maç Türkiye Voleybol Federasyonu’nun (TVF) deprem nedeniyle aldığı kararla sayılmayınca ortaya puan mağduriyeti çıktı. Kulüp Anayasa’nın 10.maddesindeki eşitlik ilkesine uygun olmadığı için karara itiraz etme hazırlığı yapıyor.

Türkiye Erkekler Voleybol Alpaslan Endüstri 1. Lig B grubunda mücadele eden ve bir üst lige yükselmek için play-off mücadelesi veren temsilcimiz Gümüşsu Gümüşhanespor, 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerin ardından federasyonun aldığı kararla sıkıntıya düştü.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye Futbol Federasyonu aldığı kararla 6 Şubat 2023 tarihine kadar oynanan tüm maçları kabul ederek sonrasındaki maçlar için ligden çekilen takımları hükmen yenik sayarken Türkiye Voleybol Federasyonu ise ilginç bir karar imza atarak ikinci yarıda oynanan 6 müsabakayı oynanmamış kabul etti.

Alınan bu karar kulüplerin puanlarının değişmesine neden olurken play-off potasındaki temsilcimiz Gümüşsu Gümüşhanespor’un puan kaybı ve play-off potasından uzaklaşmasına neden oldu.

Konuyla ilgili kulübün sosyal medya hesabından açıklama yapan Gümüşsu Gümüşhanespor yönetimi Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun aldığı bu karara TVF Hukuk Kurulu Talimatının Görev ve Yetkiler başlığının 7.1.3 maddesi çerçevesinde incelenmesi için itiraz edeceğini duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dilenerek, “Bilindiği üzere yaşadığımız bu felaket sonrası ülkemizdeki tüm sportif faaliyetler durdurulmuştu. Daha sonra ise her Federasyon liglerin nasıl devam edeceğine dair kararlar almaya başladı. Bu bağlamda 22 Şubat 2023 tarihinde Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu da bir toplantı yaptı ve toplantı sonucunda aldığı kararları açıkladı. Federasyonun aldığı karara göre fikstürün ikinci yarısında oynanan maçlar lig puanlama sisteminden çıkarıldı ve oynanan, tescil edilen maçlar oynanmamış kabul edilerek puanlama tekrar oluşturuldu. Bu durum ligin seyrini değiştirecek bir karar olarak önümüze geldi. Oysaki TFF aldığı kararda 6 Şubat 2022 tarihine kadar oynanan tüm maçları kabul etti ve sonrasındaki maçlar için ligden çekilen takımları hükmen yenik saydı. Aynı spor hukuku çerçevesinde düşünüldüğünde farklı bir uygulama ile karşı karşıyayız. İkinci yarı fikstüründe oynanan her takımın oynadığı 6 maç var ve bu maçlar tescil edilmiştir. Tescil edilen maçların oynanmamış gibi kabul edilerek geriye dönük olarak uygulama yapılması bazı takımlarımızın lehine bazı takımlarımızın aleyhine olmuştur.  Alınan bu kararla takımımız puanlamada mağduriyet yaşamış ve yaşayacaktır. Playoff mücadelesinde olan kulübümüz bu puan mağduriyeti ile playoff potasından uzaklaşmıştır. Bu durumda liglerin oynanması ileriki tarihlerde hukuksal anlamda sıkıntılara yol açabilecektir. Söz konusu bu karar aynı zamanda Anayasamızın eşitlik ilkesini ihtiva eden 10.maddesine de uygun değildir. Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu bu karara kulübümüz TVF Hukuk Kurulu Talimatının Görev ve Yetkiler başlığının 7.1.3 maddesi çerçevesinde incelenmesi için itirazını yapacaktır” denildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şimşek Kelkit Tapu Müdürü olduÖnceki Haber

Şimşek Kelkit Tapu Müdürü oldu

Başkan Çimen’den 28 Şubat mesajıSonraki Haber

Başkan Çimen’den 28 Şubat mesajı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar