Gümüşhane

Harşit Vadisi Platformu temaslarına devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Harşit Vadisi Platformu temaslarına devam ediyor
Abone ol
Gümüşhaneliler Kültür, Sanat, Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği (GÜDAP) ve Harşit Vadisi Platformu üyeleri Gümüşhane'yi Giresun’a bağlayan yollarda yıllardır çözülemeyen sorunlar için TBMM’deki temaslarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane'yi Giresun’a bağlayan yollarda yıllardır çözülemeyen sorunların meclise taşınması ve çözüm arayışları için TBMM’ye 22 kişilik grupla ziyaret gerçekleştiren heyet CHP İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Turan Aydoğan’ın ardından İYİ Parti Samsun Milletvekili hemşehrimiz Bedri Yaşar’ı ziyaret etti.

Şiranlı hemşiremiz Yaşar ile TBMM’deki odasında görüşen heyet geçmiş dönemlerde Gümüşhane milletvekilliği de yapan Yaşar, İkisu-Şiran yolu ve Tersun Dağı tünelini detaylı bir şekilde TBMM genel kurulunda vurgulayacağını söyledi.

Harşit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada “Şu anki çok virajlı mevcut yolun yapımı çeşitli siyasi engellemeler nedeniyle 40 yılda bitirilebilmiş ve 25 yıl önce hizmete açılmıştır. Bu mevcut yol artık gelişen bölge yapısına ve halkın ihtiyaçlarına göre uygun değildir. Karadeniz dağlarının kıyıya paralel uzanması nedeniyle bu mevcut yolun yapım esnasında vadiye uzanan dik yamaçların jeolojik yapısını için gerekli araştırma ve inceleme yapılmadan kesme-patlatma yöntemi uygulanmıştır. Yol hizmete açıldıktan sonra bu dik yamaçlardan karayoluna sık sık kayalar düşmekte yol, sürücülerin can güvenliği acısından çok büyük tehlike göstermektedir. Yeni projede tüm bu dik yamaçlar by-pass edilerek 78 Km lik yolun 29 km sinde 40 adet tünel vardır. Yani çok virajlı olan mevcut yol, yeni proje ile kısmen düz bir hat haline gelmiş olacaktır. Bu yeni yolun yapılmasıyla Erzurum Bayburt Gümüşhane istikametinden gelip Tirebolu üzerinden Karadeniz’in batı bölgelerine ulaşım sağlayacaklar, Trabzon güzergâhına nazaran yollarını 100 km daha kısaltmış olacaktır. Bu yeni yol aynı zamanda Harşit Savunmasında şehit olan askerlerimizin gün yüzüne çıkan mezarları içinde bir “Tarih Yolu” statüsünde olacaktır. Giresun ve Gümüşhane’nin tarihi ve turistik yerlerini ziyaret etmek isteyenlerle, Tirebolu’nun meşhur plajlarından faydalanmak isteyen Giresun, Gümüşhane Bayburt halkı içinde bir turistik yol olacaktır” ifadelerini kullandı.

Heyet projeleri onaylanmış ancak yatırım planına alınmayan “İyileştirilmiş Tirebolu-Torul yolu Projesi” ve Gümüşhane-Giresun arasındaki diğer yollar için TBMM’de CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın yanısıra AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, HDP İstanbul Milletvekili Züheyla Gülüm, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ve AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’le de görüştü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane’de mermer yüklü tır şarampole yuvarlanarak alev aldı: 1 yaralıÖnceki Haber

Gümüşhane’de mermer yüklü tır şarampole...

Çakır: Logomuz seçim pusulasında mutlaka yer alacaktırSonraki Haber

Çakır: Logomuz seçim pusulasında mutlaka...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar