Gümüşhane

İl Özel İdaresi’nin bütçesi yüzde 35 artırıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İl Özel İdaresi’nin bütçesi yüzde 35 artırıldı
Abone ol
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin devam eden Kasım ayı toplantılarında İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçesini görüşerek karara bağladı. Kurumun bütçesi bir önceki yıla göre yüzde 35 oranında artışla 106 milyon TL oldu.

İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı başlangıcından beri devam eden toplantıları bugün yapılan oturumla sona erdi. Normal şartlarda yılın diğer aylarında ayın ilk 5 gününde gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantıları, bütçe görüşmeleri nedeniyle Kasım ayında ay boyunca devam etti.

Çok sayıda gündem maddesinin de görüşüldüğü toplantıların en önemli konularından birisi olan İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçe tasarısı, Plan Bütçe Komisyonunda görüşüldükten sonra meclise sunuldu.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Hüseyin Bedir, yaptıkları uzun ve detaylı çalışmanın ardından bütçe raporunu Meclis üyelerine sundu.

Bütçenin ilgili kanun yönetmeliklere göre uygun hazırlandığını ve komisyon tarafından da uygun görüldüğünü belirten Bedir, nihai kararın İl Genel Meclisine ait olduğunu söyledi.

Raporun kabul edilmesinin ardından bütçe kararnamesi ile bütçe tasarısında her birimin ve ilçenin bütçesi ayrı ayrı oylandı. Oylama sonucunda tüm maddeler oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantıda konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan 2022 yılı bütçesinin Gümüşhane’ye hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bütçe çalışmalarında emeği geçen birim müdürlerimize, değerli il genel meclisi üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gerçekten sorunları çözmeye yönelik bir bütçe taslağı ortaya çıktı. Önemli olan gelir ve gideri dengelememizdir. Geçtiğimiz yıl bütçemiz 78 milyondu gelir bölümünü tutturduk, gider bölümünde de dengede kalarak açık vermemiş olacağız. Ancak açık vermeyelim diye zorunlu hizmetleri de aksatma gibi bir durumumuz söz konusu değil. İlimizin genel olarak Türkiye geneline baktığımızda iyi bir durumdayız. İyide sınır yoktur, çok daha iyi olabiliriz. Çalışmamız lazım, ne yaparsak ilimize yapıyoruz. Herkesin elini taşın altına koyması halinde daha iyi hizmetler yapacağımıza inanıyorum” dedi. 

İl Genel Meclisi Mehmet Emin Erdoğdu da komisyonun ardından Meclis’e sunulan bütçe tasarısında İl Özel İdaresi’nin 2022 yılı bütçesinin 106 milyon 166 bin 502 TL olarak kabul edildiğini belirterek, “2022 Yılı Bütçemizin bütün bu şartlar  göz önüne alınarak   itina ile hazırlandığını ilgili mevzuat hükümlerine aynen riayet edildiği kanaatiyle, gerçekleşeceğine olan inancımız tamdır. Bütçe, günümüz şartları ve ekonomik durumlar dikkate alınarak hazırlandı. Bütçenin Gümüşhane’mize hayırlı olmasına temenni ediyorum. Bütçenin hazırlanmasında emeği geçen başta Valimiz Kamuran Taşbilek olmak üzere, değerli meclis üyelerine, Genel Sekreterimiz Ekrem Akdoğan’a, Genel Sekreter Yardımcımız Kemalettin Demirkıran’a, birim müdürlerimiz ve bütün kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Meclis Günyüzü ve Üçtaş'ın ayrılma talebini reddettiÖnceki Haber

Meclis Günyüzü ve Üçtaş'ın ayrılma taleb...

Genç anne Covid-19 kurbanı olduSonraki Haber

Genç anne Covid-19 kurbanı oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar