Gümüşhane

İYİ PARTİ’Lİ BEDRİ YAŞAR:” Piyasalarda Kangren Yaşanıyor”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ PARTİ’Lİ BEDRİ YAŞAR:” Piyasalarda Kangren Yaşanıyor”
Abone ol
İYİ PARTİ’Lİ BEDRİ YAŞAR: “Memleketçe Hipodromda Atların Yarışını Seyreder Gibi Döviz Artışını Seyreder Hale Geldik.” İYİ PARTİ’Lİ BEDRİ YAŞAR:” Piyasalarda Kangren Yaşanıyor” İYİ PARTİ’Lİ BEDRİ YAŞAR:” Piyasalarda yaşanan kangrene müdahale edecek bir Merkez Bankası var. Merkez Bankasında da top var, tüfek var ama mühimmat yok.”

Gümüşhaneli Hemşerimiz İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, bütçe görüşmelerine ilişkin yaptığı konuşmada asgari ücretteki artışın diğer çalışanlara ve emeklilere de yansıtılması gerektiğine, döviz kurlarındaki dalgalanmaya ve bunun piyasadaki yansımalarına değindi.

Yılbaşında 380 Dolar Olan Asgari Ücret Yeni Açıklanan Artışla Bile 275 Dolar Oldu

2021 yılı için 2 bin 826 lira olan asgari ücret, yılbaşında 380 dolara denk gelirken, yeni açıklanan 4250 TL’nin doların 15,5 liraya çıkması ile 275 dolar olduğunu söyleyen Bedri Yaşar; her ne kadar yüzde 50 artış olsa da insanların satın alma gücü her gün düştükçe bu rakamların anlamsızlaştığını belirtti.

Bedri Yaşar; Almanya’da asgari ücretle çalışan bir işçinin 1 yılda araba alırken; Türkiye’deki asgari ücretlinin ise 1 yıllık maaşı ile arabanın tekerleğini bile alamadığını söyledi.

Tüm bunlara rağmen asgari ücrette yapılan 50’lik artış oranın yılbaşından itibaren aynı oranda emekliye, memura ve diğer çalışanlara da yansıtılması gerektiğini ifade eden Bedri Yaşar; çalışanların mağdur olmaması için fiyat artışlarının ve enflasyonun da biran evvel kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

Memleketçe Hipodromda Atları Seyreder Gibi Döviz Artışını Seyreder Hale Geldik.

Dün Doların bir günde 5 değer kaybettiğini belirten Bedri Yaşar; son dönemde sürekli yaşanır hale gelen döviz dalgalanmaları nedeniyle piyasanın durumunu şu şekilde özetledi:

“Son 10 günde TL Dolar karşısında 10 değer kaybetti.

Afganistan Afganisi son 1 ayda TL karşısında 30 değer kazandı.

Suriye lirası son 15 günde TL karşısında 12 değer kazandı.

50 kuruşluk demir bozuk paranın maliyeti 106 kuruş oldu.

Fiyatı öngörmeyen pek çok sektörde siparişler ve satışlar durmuş vaziyette. Stokçuluk arttı, ihtiyacı olmayan bile stok yapmaya başladı. Döviz kurlarındaki oynaklık ile birlikte vadeli satışlar durdu. 14 politika faizimiz var diyorsunuz. Enflasyon rakamı 21 açıklıyorsunuz. Tahvil borsası faiz oranı ise 22.7. Kim neden 14 ile size para verip; en az 22,7 ile borçlansın? 14’le kerdi veren banka duydunuz mu? Bilakis Hazine borçlanma faizi yükseldi; ihtiyaç ve taşıt kredileri faizleri arttı.”

Piyasalarda Kangren Yaşanıyor

Şu an uygulanan ekonomi politikasının üretime değil; tüketime yönelik olduğunu belirten Bedri Yaşar; ne yazık ki vatandaşların güvensizlik ortamı nedeniyle stokçuluğa yöneldiğini belirtti.

Piyasalarda Kangren Yaşandığını ifade eden yaşar; konuya ilişkin “Piyasalarda yaşanan kangrene müdahale edecek bir Merkez Bankamız var. Merkez Bankasında da top var, tüfek var ama mühimmat yok. Eldeki 128 milyar dolar da tükendi. Madem mühimmat yok; siz en azından 1 ay susun kur düşsün. Bir de Merkez Bankası Başkanını, Maliye Bakanını bu kadar sık değiştirmeyin. Piyasada tedirginlik daha fazla yaratmayın.” önerisinde bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane'nin 81 yıllık polis karakolu yeni binasına taşındıÖnceki Haber

Gümüşhane'nin 81 yıllık polis karakolu y...

Gümüş, Edirnespor Maçına OdaklandıSonraki Haber

Gümüş, Edirnespor Maçına Odaklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar