Gümüşhane

Kadir Gecesi mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadir Gecesi mesajları
Abone ol

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

"Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşırken, tüm Müslümanlar olarak bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ne erişmenin sevincini yaşamaktayız.

Hiç şüphesiz bu mübarek gece, kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir imkân ve fırsat sunmaktadır. Dua ve tövbelerin kabul edildiği bu müstesna geceyi, Yüce Allah’ın rahmeti ve mağfiretine nail olmak için önemli bir fırsat olarak değerlendirmeli, millet olarak bir ve beraber olma, dayanışma ve kaynaşma duygularımızı pekiştirmeliyiz.

Bu duygularla, başta Gümüşhaneli hemşerilerimiz olmak üzere tüm milletimizin ve İslam âleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa mutluluk, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

"Rahmet, mağfiret, bereket ve arınma mevsimi olan Ramazan ayının son günlerini yaşarken; Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine kavuşmanın huzuru ve mutluluğu içerisindeyiz.

Rabb’imizin sonsuz rahmetiyle yeryüzünü kuşattığı bu mübarek gece; kalplerimizin kötülüklerden arınması, gönül dünyamızın aydınlanması, manevi huzurumuzun artması için bizlere eşsiz bir imkân sunmaktadır. 

Milletimizin ve değerli hemşehrilerimizin bu kutlu gecenin bereketli ikliminden azami derecede istifade edeceğine olan inancımızla; bütün İslam Âleminin Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan huzur içerisinde hepimizi mübarek Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyoruz."
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Başkan Çimen, Mübarek Ramazan-ı Şerif'i uğurlamaya hazırlanırken, Kadir Gecesi'ne erişmenin heyecan ve coşkusunu yaşadıklarını belirterek, mesajında şu ifadelere yer verdi: “On bir ayın sultanı Ramazan ayının bereketine bereket katan Kadir Gecesi, ilahi müjde ile bin aydan daha hayırlı bir gecedir. Bir yandan pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bir yandan da Kadir Gecesi’ni idrak edecek olmanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz. Bu mübarek gecenin hepimizin kalplerine, gönül dünyalarımıza ışık saçmasını, vicdanlarımızı aydınlatmasını, hepimize neşe ve huzur getirmesini Rabbim’den diliyorum. Bu düşünce ve duygularla aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor, Yüce Mevla'dan barış ve huzur içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini diliyorum."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in indirildiği gece olan mübarek Kadir Gecesi’ni bir kez daha idrak etmenin hazzını ve mutluluğunu yaşamaktayız. Kadir Gecesi diğer bütün kutlu zamanların üstünde ve önünde olarak Yüce Rabbimizin insanlığa bir rahmet ve umut kapısı olarak bahşettiği, aynı zamanda sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Bizler, böylesi eşsiz geceleri kendimizi yenileme fırsatı olarak görmeli, işlediğimiz hatalara tövbe edip, af ve bağışlanma dilemeliyiz. Bu mübarek gecede, birlikte yaşadığımız bu güzel vatan üzerindeki bütün kardeşlerimiz, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle beraber mübarek Kadir Gecesi’nin tüm İslâm âleminin birliğine, dirliğine ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”
 

AK PARTİ İL BAŞKANI AV.CELALETTİN KÖSE

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayız. Kadir Gecesi feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine kavuşmanın da sevincini yaşıyoruz. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yasamaya gayret etmeliyiz.

Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu mübarek gecede, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin ve İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne yarın gece kavuşuyoruz. Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez Gece’nin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir.

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının içinde dualarla karşıladığımız Kadir Gecesi hepimiz açısından vazgeçilmez önem ve değerdedir, Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu kutlu Gece’de inmeye başlamış ve yeryüzü böylelikle ilahi nimet ve nurla taltif edilmiştir.

Bundan dolayıdır ki, Kadir Gecesi esenlik, huzur ve müjdelerle dolu manevi bir zamanın adı ve mesajıdır. Bu itibarla umutsuzluğa, bezginliğe ve karamsarlığa tüm kapılar sürgülü ve tüm gönüller mesafelidir.

Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği; dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü; ayrılığın, nifakın, dargınlığın ve küslüğün reddedildiği kutlu dinimizin buyruklarında ihtiyacımız olan manevi tılsımın varlığı hepimiz için ilahi nimettir.

Bu ihsana bütünüyle nüfuz ederek bin yıllık kardeşliğin kuvvetleneceğini, Türk milletinin kendi kültür ve inanç köklerinden aldığı destekle belini doğrultabileceğini canı gönülden biliyor ve inanıyorum.

Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam âleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle kutluyor, aşkla kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini içtenlikle niyaz ediyorum.”
 

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

“Bin aydan daha hayırlı olduğu Kur’an-ı Kerim’de bildirilen Kadir Gecesi’ni gerektiği gibi idrak edebilmek için kendimizi hazırlamak lazım.

Kur’an ayı olan Ramazanın son günlerine geldik. Yüce Allah, bizlere Kadir gecesini, esenlik dolu bir gece olarak bildiriyor. Kadir gecesi, Kur’an’ın indirildiği gecedir. Öyle ki, bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğunu yine Kur’an bize haber veriyor. Bu gece vesilesiyle, Kur’an’ı okumalı, gerektiği gibi anlamalı ve mutlaka yaşantımıza tatbik edebilmeliyiz.

Özellikle virüs salgını nedeniyle, insanın ne kadar aciz olduğuna, bütün insanlık olarak şahit oluyoruz. İnsan hayatının kısıtlandığı veya değişikliğe uğradığı günümüzde, hepimizin davranışlarımızı kontrol etmesi gerekir. Kadir gecesi bir yandan da tefekkür etmeye, dünün muhasebesini yapmaya sebep olmalıdır. O sebeple, yine Yüce Allah’ın bize emri olan “iyilik ve takvada yardımlaşmayı ve haksızlık yolunda yardımlaşmamayı” ilke edinmeliyiz.”

Belki de son gecemiz düşüncesiyle değerlendirebileceğimiz Kadir gecesinde, Allah’a kulluğumuzu gözden geçirmeliyiz. Yaptığımız hatalardan vaz geçerek ve bir daha yapmamak üzere tövbe etmeliyiz. Ahlaklı insanlar olarak, ahlaklı bir toplumun oluşmasına katkı sunmalıyız. Güzel davranışlar ile birbirimize örnek olmalı ve teşvik etmeliyiz. Hayırlı işlerde yarışı teşvik etmeli, kötü davranışlardan birbirimizi uzaklaştırmalıyız.

Çocuklarımız, ailemiz, milletimiz, bütün Müslümanlar ve insanlığın huzuru için dualar etmeliyiz. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (sas) güzel ahlakı ve yaşantısını öğrenip, anlayıp ona göre kendimizi tanzim etmeliyiz. Böylece, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza güzel örnek olabiliriz.

Hem dünya, hem de ahiret için yararlı işler yapmanın yarışında olmalıyız. Bize emanet edilen hayatımız başka olmak üzere, bütün canlıların ve tabiatın da haklarını koruyabilmeliyiz. Fesada, fitneye, kargaşa ve karmaşaya yol açacak ve insanlığı huzursuz edecek hiçbir işin içerisinde olmamalıyız.

En güzel ve şerefli olarak yaratılan insan olarak bizler, yaratılışımızın gereğini yapmalıyız. Sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma, birbirini anlama ve değer verme, adalet ve hakkaniyet gibi güzellikleri yaygınlaştırmalı ve süreklilik kazandırmalıyız. Birbirimize dua ederek hayır ve iyilikler dilemeliyiz.

Bu duygularla, bin aydan daha hayırlı Kadir gecemizin Gümüşhaneli kardeşlerimize, milletimize, İslâm âlemine ve insanlığa huzur, esenlik ve kurtuluşa kapı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Sağlık, afiyet ve virüs salgını gibi bütün hastalıklardan kurtularak bayrama ulaşmamızı diliyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnsanlık ölmedi dedirttiÖnceki Haber

İnsanlık ölmedi dedirtti

ŞİDEF’den Ramazan yardımı ve teşekkürSonraki Haber

ŞİDEF’den Ramazan yardımı ve teşekkür

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar