Gümüşhane

Kamu Kurumları Özel Sektör İle Rekabet Etmemelidir

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kamu Kurumları Özel Sektör İle Rekabet Etmemelidir
Abone ol
Kamu Kurumları Özel Sektör İle Rekabet Etmemelidir

Kamu Kurumları Özel Sektör İle Rekabet Etmemelidir

Kamu kurumlarının her türlü mal ve hizmet üretiminde özel sektörle rekabet ortamı yaratmaktan kaçınması gerektiğini ifade eden Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı İsmail Akçay,  kamu kurumlarının bedeli karşılığında sundukları hizmetleri kendi kurum mensupları ile sınırlı tutmaları gerektiğini, bunun dışındaki bir uygulamanın ise haksız bir rekabet ortamı yaratacağını söyledi.

Kamu kurumları tarafından üretilen mal ve hizmetlerin kendi kurum mensupları ile sınırlı tutulmamasının devlet eliyle üretilmiş bir haksız rekabet ortamı yaratacağına dikkat çeken  GTSO Başkanı İsmail Akçay, ‘’Kamu kurumlarımızın misafirhanelerinde, kurum mensuplarının dışında sivillere de hizmet vermeleri yasa ve yönetmeliklere uygun olmakla beraber yaratılan bu haksız rekabet, ilimizde yatırım yapan özel sektörü mağdur ederek iflasa götürür. Biz inanıyoruz ki buna da hiçbir kamu kurumumuz razı olmaz. Bu itibarla kamu kurumlarımız hizmet üretirken özel sektöre zarar vermemeli ve bu konuda yüksek hassasiyet göstermelidirler.

4 Şubat 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Kalkınma Ajansları Değerlendirme Toplantısında konuşan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank konuşmalarında kamu kurumlarına hitaben  ‘Kamu kurumları özel sektör ile rekabet etmemelidir. Kamu kurumlarımız özel sektör ile rekabet edecek yatırımlardan uzak durarak aksine özel sektörü destekleyici çalışmalara daha fazla öncelik vermelidir’ ifadelerini kullanarak tamda özel sektörümüze tercüman olmuşlardır. Değerli Bakanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bizler adına iletmiş oldukları bu beklentilerin kurumlarımız tarafından dikkate alınmasını ve sahada uygulanmasını bekliyoruz.

HER TÜRLÜ MAL VE HİZMET ALIMLARINDA İLİMİZ ESNAF VE TÜCCARI TERCİH EDİLMELİDİR.’

Şehrimizdeki kamu kurumlarının her türlü mal ve hizmet alımlarında ilimiz esnaf ve tüccarını tercih etmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Akçay; ‘’Şunu da unutmayalım ki gelişmekte olan bizim gibi illerde esnaf ve tüccarımız, devleşen sermayeler karşısında hayata tutunma mücadelesi verirken, birde coğrafi konumumuz itibariyle lojistiğin getirdiği dezavantajlarla yükselen piyasa fiyatlarındaki girdi maliyetleri ve dalgalanmalar rekabet gücümüzü azaltarak. işyerlerimizin yaşamını tehdit etmektedir.

 Zorunluluk dışında her türlü mal ve hizmet alımlarda il dışına davetiye göndermek büyük sermayenin küçük sermayeyi yutmasına fırsat vermektedir. İlimizde her sektörde var olan işletmelerimiz arasından eşit şartlarda rekabetçi fiyatlarla ihtiyaçların karşılanması mümkündür. Geçici olduğuna inandığımız olumsuz piyasa şartlarına rağmen feraset sahibi esnaf ve tüccarımız tatil demeden, bayram demeden 365 gün 12-15 saat çalışarak hayata tutunmanın mücadelesini veriyorken birde kamu kurumlarıyla rekabet etmeye gücümüz yetmez. Bu endişe ile beklentilerimizin kamu kurumlarımız tarafından anlayışla karşılanacağına ve mağduriyetimize fırsat verilmeyeceğine yürekten inanıyoruz. Bu konuda hassasiyet gösteren kurumlarımıza teşekkür ediyoruz. Bizlere hizmet eden bütün kamu kurumlarımızla, esnaf ve tüccarımızla, nimetleri ve külfetleri bölüşme anlayışı içinde bu zorlukların üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Bu ülkenin esas gücü üreten, istihdam sağlayan ve ihracat yapan özel sektördür. Üretime saygı, üretene minnet borçluyuz.’’ ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sanatkârlar Odası’nın yeni Başkanı Kullukçu olduÖnceki Haber

Sanatkârlar Odası’nın yeni Başkanı Kullu...

CHP Esnaf Masası 12 vekille Gümüşhane’ye geliyorSonraki Haber

CHP Esnaf Masası 12 vekille Gümüşhane’ye...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar