Gümüşhane

Karaborsa kömüre Soruşturma Başlatıldı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaborsa kömüre Soruşturma Başlatıldı!
Abone ol
Devlet Tarafından Dağıtılan Kömürlerin Karaborsaya Düşmesiyle İlgili Haberin Ardından Valilik Harekete Geçti

‘Yardım Kömürleri Karaborsaya Düştü’ haberinin ardından Gümüşhane Valiliği hareket geçti. Valilik tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılırken,yetkililerden edinilen bilgilere göre, ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilecek kömür yardımları takip edilecek ve yardım için hazırlanan listeler sıkı bir denetimden geçecek.

Dövize endeksli kömür fiyatlarının artmasıyla birlikte, devletin ücretsiz dağıttığı kömürler karaborsaya düştüğü haberi pazartesi günü gazetemizde Tonu 2 bin TL’den bir anda 3 bin TL’ye çıkan kömürü almakta zorlanan vatandaşlar, yardım için dağıtılan kömürleri satan karaborsacıların kapısını çalıyor. Pandemi sürecinde tavan yapan hayat pahalılığı vatandaşlar için çok önemli olan ısınma giderlerini de vurdu.  Geçtiğimiz yıl bin 200 - bin 300 lira bandında seyreden kömürün tonunun bu yıl neredeyse 4 bin lira sınırına dayanmış olması kara kara düşündürürken, dövize endeksli olan kömürün fiyatındaki artışın ilerleyen aylarda da sürmesi bekleniyor. Bu artış vatandaşları kara kara düşündürürken, devlet tarafından ihtiyaçlı ailelere ücretsiz olarak dağıtılan kömür yardımlarının, yardımı alan kişilerce ihtiyaçlı vatandaşlara para ile satıldığı iddia edildi. Artan fiyatlar nedeniyle kömür alamadıklarını ve mecburen ücretsiz yardımlara para vererek kömür aldıklarını söyleyen vatandaşlar, durumdan şikayetçi.

Listeler Güncellenecek, Kriterlere Uymayanlara Yardım Yapılmayacak!

Vatandaşların tepkisiyle birlikte gazetemizde çıkan haberin ardından Gümüşhane Valiliği ilgili iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Kömür yardımı yapılan bölgelerde denetime çıkan ekipler, devletin ücretsiz dağıttığı kömürleri satan şahısları aramaya başladı. Haberimizin yayınlanmasının ardından, gazetemizle iletişime geçen bazı vatandaşlar da, doğalgazlı binada ikamet eden mültecilere direk çıkan yardımların ev sahipleri tarafından suistimal edildiği ve satışa sunulduğu iddiasında bulundu. Konu ile ilgili soruşturma başlatan Gümüşhane Valiliği’nden edinilen bilgilere göre ise, muhtarlar tarafından sunulan listelerin güncelleneceğini ve kriterlere uymayanlara yardım yapılmayacağı belirtildi.

‘Usulsüzlükleri Bize Bildirin’

Öte yandan geçtiğimiz yıllarda il genelinde toplam 4 bin ton olan kömür yardımının bu yıl 3 bin 500 oldu.  Gümüşhane Valiliği tarafından yapılan yardımların önümüzdeki yıldan itibaren iki kademeli liste ile birlikte vatandaşların ekonomik durumlarına göre farklı miktarlarda yardım yapılacağı öğrenilirken, yetkililer vatandaşların bu gibi durumlarda mutlaka yetkililerle iletişime geçip ihbarda bulunmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yörex ’ de Kelkit kuru fasulyesine yoğun ilgiÖnceki Haber

Yörex ’ de Kelkit kuru fasulyesine yoğun...

Gümüşhane’de kamyonet uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 1 yaralıSonraki Haber

Gümüşhane’de kamyonet uçuruma yuvarlandı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar