Gümüşhane

Kelkit’te minik yüreklerle büyük destanlar yazılıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kelkit’te minik yüreklerle büyük destanlar yazılıyor
Abone ol
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaşayan ve ilçenin yetiştirdiği futbol değerlerinden biri olan Ferdi Şahin’in kısa bir süre önce kurduğu Kelkit Gelişim Spor Kulübü büyük başarılara imza atıyor.

Kelkit Gelişim Spor Kulübü Başkanı ve antrenörü Ferdi Şahin, en son U14 kategorisinde şampiyon olan takımın kuruluş aşamasını ve şampiyonluk hikâyesini anlattı.

Kelkit’in futbol tarihinde köklü bir geçmişe sahip olduğunu kaydeden Şahin, “Şu an 3. Ligde mücadele eden 1954 Kelkit Belediye Spor’umuz ve amatör kulüplerimiz bulunmaktadır. Çocuklarımız çok büyük yeteneklere sahipler. Fırsat verildiğinde büyük işler başarabiliyorlar. Öğrencilerimiz okul sporlarında geçmişte çeşitli kategorilerde büyük başarılara imza attılar. Fakat yıllardan beri alt yapıdan takımlarımıza yeterince futbolcu çıkaramadık. Amacımız, hem çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, onlara sporu sevdirmek hem de ilçemizin alt yapı ihtiyacını karşılamaktır. İşte bu amaçla, daha önce Trabzonspor Kelkit Futbol Okul'u olarak başlattığımız alt yapı çalışmalarını müsabakalara katılabilmek amacıyla kurumsallaştırdık. Öylece başta ilçemiz, ilimiz ve bölgemizin uzun yıllar alt yapı ihtiyacını karşılayacak olan Kelkit Gelişim Spor Kulübünü kurduk” dedi.

Kısa sürede futbol federasyonunun istediği kriterleri tamamlayarak müsabakalara başvurularını yaptıklarını ve şuanda takımın U11,U12, U13, U14, U15, U17, ve U18 olarak üzere 7 kategoride müsabakalara katılma hakkı kazandığını kaydeden Şahin, “Bilindiği üzere U14 takımımız büyük bir başarıya imza atarak namağlup şampiyon oldu. Yine U17 takımımız çok kısa zamanda içinde maçlar başlayınca birçok sporcumuzun lisanları yetişemediği halde az sayıda futbolcumuzla mücadele ettiğimiz bu kategoride ligi 2. Tamamladık. Yine U18 takımımızın maçları Ocak 21 de; U13 ve U15 martta, U11 ve U12 mayısta başlayacak. İnşallah hedefimiz başta Kelkitli iş insanlarımız, esnafımız ve Kelkit’imize gönül vermiş tüm taraftarlarımızın desteğiyle tüm bu kategorilerde de şampiyon olmaktır” diye konuştu.

Kuruldukları günden beri takıma yaklaşık 80 lisanslı sporcu kazandırdıklarını ve gün geçtikçe bu sayının artmaya devam ettiğini ifade eden Şahin, bölgedeki en büyük alt yapı oluşumunu kurmak istediklerini belirterek, “Her zaman şunu söyledim: Bu çocuklar bizim, hepimizin geleceğidir. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan koruyabilmek, sporu hayatının bir parçası haline getirmek, iyi yatırımlarla iyi sporcular yetiştirebilmek için herkesin taşın altına elini sokması lazımdır. Biz imkânsızlıklarla yola çıktık, çocuklarımızla, velilerimizle ve bizlere inanmış samimi arkadaşlarımızla tek başımıza savaştık. Benim tek bir hedefim vardı; bu çocuklarımızın hikâyeleri yarım kalmasın. Bu hikâyeyi canlandıralım, hayata döndürelim ve çocuklarımızı başarıya ve nice şampiyonluklara taşıyalım. Buradan, bugüne kadar bize inanan, bize güvenen, çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılayan çok kıymetli iş insanı hemşerilerimize, esnafımıza; İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürlerimize, Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, İlçe Spor Müdürümüze ve maddi ve manevi destekleriyle başarımızın büyük kahramanları kulübümüzün kurulma aşamasında ve öğrencilerimizin yetiştirilme sürecinde desteklerini bizlerden esirgemeyen çok kıymetli arkadaşlarıma öğrencilerim ve ailelerimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Başka Kelkit yok, zaman sahip çıkma zamanıdır. 3 ya da 5 sene sonra gelecek nesil Kelkit’imize ışık olacaktır” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hafif ticari araç tünel içinde yan yattı: 2 yaralıÖnceki Haber

Hafif ticari araç tünel içinde yan yattı...

Gümüşsu Gümüşhanespor coştu gidiyor: 3-0Sonraki Haber

Gümüşsu Gümüşhanespor coştu gidiyor: 3-0

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar