Gümüşhane

Kuşburnu Sahnesi Gururlandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuşburnu Sahnesi Gururlandırdı
Abone ol
TRT dizilerinden Alparslan Büyük Selçuklu Dizisinde Ki Kuşburnu Sahnesi Gümüşhane’yi Gururlandırırken Başkan Çimen TRT’ye Teşekkür Etti.

TRT 1 ekranlarının yeni tarihi dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’nun ikici bölümünde yayınlanan kuşburnu sahnesine Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’den teşekkür geldi. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin geçtiğimiz hafta yayınlanan ikinci bölümde Çağrı Beyin hastalanması üzerine, kızı ve gelini şifa olması için kuşburnu topladığı sahne tüm izleyicilerde Gümüşhanelilerden büyük beğeni aldı.  Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Türk Beylerinden Çağrı Bey’in hastalanması üzerine kuşburnu toplanıp ilaç olarak kullanılması ve Çağrı Bey’in şifa bulması yaptığımız işin önemini bize gösterdi. Çağrı Bey, Anadolu’yu bize yurt yapan Alparslan Bey’in babasıdır. Kuşburnu ile şifa bulması bir Gümüşhaneli olarak bizleri gururlandırdı” dedi.

‘Gurur Duyduk’

TRT 1 ekranlarında yayınlanan tarih dizilerine bir yenisi daha eklendi.  Alparslan Büyük Selçuklu yayınlanan ikinci bölümüyle izleyicisiyle buluştu. Yayınlandığı gün izlenme rekoru kıran tarih dizisinde yayınlanan kuşburnu sahnesi tüm ülkede olduğu gibi Gümüşhanelilerinde büyük beğenisi aldı.  Türkiye'de kuşburnunun gen merkezi olarak kabul edilen ve ülke genelindeki 27 tür kuşburnunun 17'sinin yetiştiği Gümüşhane'de  Alparslan Büyük Selçuklu’nun ikici bölümünde yayınlanan kuşburnu sahnesinin mutluluğu yaşanıyor.  Gümüşhane’nin kuşburnu ile anıldığı hatırlatan Belediye Başkanı Ercan Çimen, şifa kaynağı olarak bilinen kuşburnunun tarih dizisinde Türk beyinin şifası için kullanılmasından gurur duyduklarını söyledi. Başkan Çimen, “severek izlediğim Alparslan Büyük Selçuklu dizisinin bir bölümün de Türk Beylerinden Çağrı Bey’in hastalanması üzerine kuşburnu toplanıp ilaç olarak kullanılması ve Çağrı Bey’in şifa bulması yaptığımız işin önemini bize gösterdi. Çağrı Bey, Anadolu’yu bize yurt yapan Alparslan Bey’in babasıdır. Kuşburnu ile şifa bulması bir Gümüşhaneli olarak bizleri gururlandırdı” diye konuştu.

‘Kuşburnu Şifa Kaynağıdır’

Şifa kaynağı olan kuşburnunun, bunun yanı sıra kızılcık ve böğürtlenin Gümüşsu Fabrikasında üretilmeye devam edildiğini belirten Başkan Çimen, “ İnşallah üretimlerimiz bu şekilde devam edecektir. Kuşburnu yabani bir meyve olarak dağlar da yetişmekteydi biz onu işleyip sofralara sunduk. Bir kasa portakalda ki C vitamini bir bardak kuşburnuna eş değerdir. Kuşburnunun şifasının dile gelmesi bizleri gururlandırıyor. “Gümüşsu fabrikamız tam kapasiteyle çalışıyor.  Saat de yaklaşık on bin şişe günlük doksan bin şişe üretiyoruz. Hammadde de herhangi bir sorunumuz yok. Kuşburnu, Kızılcık, Böğürtlen noktasında alımlarımız halen devam ediyor. Hammadde alımlarımıza başladık ve çiftçilerimizden, köylülerimizden bize getirenler de var. Fabrikadan da satın alıyoruz. Fabrikamızın sahasında da geçtiğimiz günlerde beş bin böğürtlen diktik. İnşallah önümüzde ki yıl 2022 de yüz bin kuşburnu, yüz bin kızılcık, yüz bin de böğürtlen ağacı dikeceğiz. Bu doğrultuda Orman İşletme Müdürlüğümüzle de bir görüşmemiz oldu. Gümüşhane’mizin, Gümüşsuyumuzun kendi ormanlık alanı olacak. O ormanda inşallah tüm bu yabani meyve dediğimiz meyvelerimizi üreteceğiz” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Doğankent Belediye Başkanı Özden’den Tartışma Yaratacak AçıklamaÖnceki Haber

Doğankent Belediye Başkanı Özden’den Tar...

Gümüşhane’de Kırsal Kalkınma Destekleri bilgilendirmesiSonraki Haber

Gümüşhane’de Kırsal Kalkınma Destekleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar