Gümüşhane

Mecliste Suskunlar!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mecliste Suskunlar!
Abone ol
Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül Ve Cihan Pektaş TBMM’de En Az Önerge Veren Vekilleri Arasında Yer Aldı

Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül Ve Cihan Pektaş TBMM’de En Az Önerge Veren Vekilleri Arasında Yer Aldı

Mecliste Suskunlar!

Gümüşhane AK Parti Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin en az konuşan ve en az önerge veren vekilleri arasında alt sıralarda yer alıyor.

1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 tarihlerinden yapılan genel seçim sonuçlarıyla Gümüşhane’de 2-0 yaparak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’ ne giren Gümüşhane milletvekilleri Hacı Osman Akgül ile Cihan Pektaş geçirdikleri iki dönemin 2022 yılı sonu verilerine göre mecliste en az konuşan, en az soru önergesi ve teklif veren milletvekilleri arasına girdi. Böylelikle TBMM’de ki milletvekillerinden sayı itibariyle içlerinden performansı en düşük olanlardan iki tanesi Gümüşhane milletvekilleri oldu.

Gümüşhane’nin birinci sıra milletvekili Hacı Osman Akgül, 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 tarihlerinden yapılan genel seçimlerinden 2023 yılının ilk ayına kadar elde edilen TBMM kaynaklarına göre; imzası bulunan kanun teklifleri 18, imzası bulunan meclis araştırması önergeleri 7, genel kurul konuşmaları 4 ile komisyon konuşmaları için 1 kez kürsüye çıkarken, ilk imza sahibi olduğu kanun teklifleri, sahibi olduğu yazılı soru önergeleri, ilk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri, imzası bulunan genel görüşme önergeleri, ilk imza sahibi olduğu meclis soruşturması önergeleri ve imzası bulunan meclis soruşturması önergesin de bulunmadı.

Gümüşhane’nin ikinci sıra milletvekili Cihan Pektaş ise 1 Kasım 2015 ve 24 Haziran 2018 tarihlerinden yapılan genel seçimlerinden 2023 yılının ilk ayına kadar elde edilen TBMM kaynaklarına göre, imzası bulunan kanun teklifleri 51, ilk imza sahibi olduğu meclis araştırması önergeleri 3, imzası bulunan meclis araştırması önergeleri 18, genel kurul konuşmaları 14 ile komisyon konuşmaları 36 kez kürsüye çıkarken, ilk imza sahibi olduğu kanun teklifleri, sahibi olduğu yazılı soru önergeleri, ilk imza sahibi olduğu genel görüşme önergeleri , imzası bulunan genel görüşme önergeleri , ilk imza sahibi olduğu meclis soruşturması önergeleri , imzası bulunan meclis soruşturması önergesinde bulunmadı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Gümüşhane’de herkes iki milletvekilini konuşurken, iki milletvekili de mecliste suskunluğuyla gündeme geliyor. Öte Milletvekili Cihan Paktaş’ın ise 2023 seçimlerde aday adalık ismi geçiyor.

Kaynak:Gümüşkoza


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkent Gümüşhaneliler Derneği kongresi yapıldıÖnceki Haber

Başkent Gümüşhaneliler Derneği kongresi...

Arzular- Kabaköy Beldesinde ‘Çocuklar Eğlenerek Öğreniyor’ ProjesiSonraki Haber

Arzular- Kabaköy Beldesinde ‘Çocuklar Eğ...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar