Gümüşhane

Milletvekili Lütfü Türkkan, Gümüşhane’nin Sorunlarının Çözülmesini İstedi!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Lütfü Türkkan, Gümüşhane’nin Sorunlarının Çözülmesini İstedi!
Abone ol
İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli milletvekili Lütfu Türkkan, mecliste yaptığı konuşmada iktidarın Gümüşhane’yi oy deposu olarak gördüğünü fakat sorunların çözümüne öncelik verilmediğini söyledi.

İyi Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli milletvekili Lütfu Türkkan, Salı TBMM Genel Kurulu’nda Gümüşhane’nin sorunları ile ilgili konuştu. Pandemiyle birlikte uzaktan çalışma sistemine geçen ve daha sonra kapatılan Çağrı Merkezi’nde istihdam edilen 500 kişinin işsiz kalması, Gümüşhane Üniversitesi’nin kapalı olması nedeniyle zor günler geçiren esnaf ile ilgili konuşan İyi Parti Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan iktidarın Gümüşhane’yi oy deposu olarak gördüğünü ve hiçbir sorununa çare olmadığını belirtti. Gümüşhaneli çiftçilerin de pandemi sürecinde ellerindeki mahsülleri satamadığını ve devletin bu noktada yerli üreticiye sahip çıkması gerektiğini belirten İYİ Partili Türkkan, Gümüşhane’nin önceliğinin havaalanı değil Tren Yolu Projesi olduğunu söyledi. Türkkan’ın İYİ Parti Kocaeli Milletvekili olmasına rağmen Gümüşhane’nin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istemesi Gümüşhaneliler tarafından takdirle karşılanırken, Gümüşhane Milletvekillerinin bu noktadaki suskunlukları ise soru işaretlerine neden oluyor.

‘Çağrı Merkezi’nin Kapatılması Yüzlerce Kişinin Daha İşsizler Ordusuna Katılmasına Neden Oldu’

Kapatılan Çağrı Merkezi ile birlikte Gümüşhane’de çok önemli bir istihdam alanının kaybedildiğini belirten İYİ Parti Başkan Vekili Türkkan, ‘’Gümüşhane merkezde açılan ve yaklaşık 500 kişiyi istihdam eden Çağrı Merkezi’nin kapatılması pandemi döneminde yüzlerce kişinin daha işsizler ordusuna katılmasına neden oldu. Ayrıca Gümüşhane Üniversitesi’nin pandemi sürecinde kapalı olması Gümüşhane nüfusunun yüzde 35’ini oluşturan öğrencilerin olmaması Gümüşhane esnafına çok büyük zararlar verdi. Bugün Gümüşhane merkezde ve ilçelerde okul kantinlerini, kafeleri, lokantaları çalıştıran ve burada çalışan insanlarımız ne yazık ki çok zor durumdadırlar’’ ifadelerini kullandı.

‘1 Ay İçerisinde Bunu Satamazlarsa Ne Yazık Ki Yeni Ekim Yapamayacaklar’

Gümüşhaneli çiftçilerin sorunlarını da dile getiren İYİ Partili Türkkan, devletin çiftçinin elinde kalan mahsulleri almasını istedi. Türkkan, ‘’Gümüşhane ilinin tarım ambarı olan Şiran, Kelkit, Köse ilçelerinde üreticilik yapan vatandaşlarımız kuru fasulye, nohut gibi bakliyatları bu sıkıntılı dönemde satamadılar. Şu anda Kelkit, Şiran ve Köse ilçelerimizdeki çiftçilerin elinde 500 tona yakın fasulye bulunuyor ve önümüzdeki 1 ay içerisinde bunu satamazlarsa ne yazık ki yeni ekim yapamayacaklar. Hükümet bu konuda mahsulü elinde kalan vatandaşlarımızın ürünlerini alarak onlara yardımcı olmalıdır. Ayrıca bu ilçelerimizde yaşayan ve hayatını üreterek idame ettirmeye çalışan vatandaşlarımıza baharın gelmesiyle beraber tohum ve gübre yardımı yapılmalı, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımıza da yem bitkisi tohumu verilerek desteklenmelidir’’ diye konuştu.

‘İktidar Oy Deposu Olarak Gördüğü Gümüşhane’nin Beklentisini Boşa Çıkardı’

Gümüşhanelilerin önceliğinin havaalanı olmadığını söyleyen Başkan Vekili Türkkan, Gümüşhane için en önemli projenin Tren Yolu Projesi olduğunu belirterek, ‘’Gümüşhaneliler ayrıca, bizim önceliğimiz havaalanı değil, tren yolu diyorlar ama maalesef iktidar yıllardır oy deposu olarak gördüğü Gümüşhane’nin beklentisini boşa çıkardı. Yıllardan beri siyasetin elinde oyuncak olan Gümüşhane Tren Yolu Projesi’nin bir an önce tamamlanarak ihalesinin yapılmasını istiyor. Bu konularda hükümeti Gümüşhane’nin sesini duymaya davet ediyorum’’ açıklamalarında bulundu.  


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
SALİH ESEN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.Önceki Haber

SALİH ESEN HAKKIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞTUR.

Başkan Aksel’in Tutukluluğuna Devam Kararı VerildiSonraki Haber

Başkan Aksel’in Tutukluluğuna Devam Kara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar