Gümüşhane

Ramazan Ayı Mesajları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ramazan Ayı Mesajları
Abone ol
Gümüşhane Ramazan Ayı Mesajları

Gümüşhane Valisi Kamuran TAŞBİLEK

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek Ramazan Ayı münasebetiyle yayımladı,

 

 İslam dünyasının büyük bir özlemle beklediği rahmet, bereket, mağfiret iklimi olan 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif’e hep birlikte kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşamaktayız.

Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde barındıran bu ay, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı mukaddes bir aydır. Oruç ibadetimizi eda ettiğimiz, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği, sofralarımızda bereketi, evlerimizde huzur ve saadeti idrak ettiğimiz rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır Ramazan-ı Şerif.

İçinde bulunduğumuz bu sıkıntılı günlerde hepimizin bir diğerimizi düşünerek hareket etmemizi, sosyal mesafeye dikkat etmemizi, ekmeklerimizi, pidelerimizi erkenden almayı, Mübarek Ramazan Ayı vesilesiyle apartmanlarda, sitelerde, evlerde yaptığımız, çok güzel bir geleneğimiz ve bize has bir güzellik olan Kuranı Kerim okuma, mukabele geleneğimizi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl toplanmadan, tek başımıza ya da aile içerisinde beraber yaşadığımız yakınlarımızla birlikte gerçekleştirmeyi, Gümüşhane’mizin tüm güzel insanlarından istirham ederek;

 Kıymetli Gümüşhaneli Hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin mübarek Ramazanını kutluyor, Ramazan ayının tüm insanlığa sağlık, huzur ve esenlik getirmesini Cenabı Allah'tan diliyorum.

 

Belediye Başkanı Ercan ÇİMEN

Başkan Çimen'den Ramazan ayı mesajı

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ramazan ayı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Ramazan ayının tüm İslam alemine ve insanlığa hayırlı olmasını diledi.

Başkan Çimen, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan ayının tüm bereketiyle yüreklere mutluluk ve manevi coşkular getirdiğini ifade ederek, mesajında şunları kaydetti:

“Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş” olarak müjdelenen Ramazan'ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Ramazan Ayının siz değerli hemşerilerimize; huzur, sağlık ve bereket getirmesini temenni ederim. Ramazan ayı dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Halkımızın bu kutsal ayda yardım yaparak, bağışta bulunarak, dua ederek, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla dayanışma içinde olacağına inanıyorum. Milletçe zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde birlik, beraberlik ve hoşgörü içerisinde belirtilen kurallara riayet ederek bu ayı idrak edeceğiz. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın ülkemiz ve tüm İslam aleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini temenni ederim.”

 

Gümüşhane Üniversi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek 

Gümüşhane Üniversi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, mübarek Ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör mesajında şunları söyledi:

“Gönülleri yakınlaştıran, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulmasına, kardeşlik ve iyilik duygularının yeşermesine imkân sağlayan on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’e erişmenin mutluluğu ve huzuru içerisindeyiz. Ramazan ayı kaygılarımızdan uzak, yardımlaşma ve dayanışmanın gerekliliğini hatırlayacağımız, bizleri kötülüklerden arındırarak iyiliklere, gündelik çıkar kaygısının ötesinde birçok güzelliklere yönelten bir aydır. Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı ramazan ayında içtenlikle yapılan dua, ibadet ve iyiliklerin Allah katında daha değerli olacağı bildirilmiştir. Bizi millet yapan ve kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan ortak manevi değerlerin daim kılınması en büyük arzumuzdur. Rabbim, başı rahmet ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Mübarek Ramazan Ayı içerisinde nefsimizi terbiye edeceğimiz feyz dolu oruçlar tutabilmeyi nasip etsin.

Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Gümüşhane halkımız olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık ve mutluluk getirmesini diliyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını niyaz ediyorum.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Yakut: Emeklerimizi çalan hakemlere hakkımızı helal etmiyoruzÖnceki Haber

Başkan Yakut: Emeklerimizi çalan hakemle...

Hüseyin ÇAKIR hakkın rahmetine kavuşmuştur.Sonraki Haber

Hüseyin ÇAKIR hakkın rahmetine kavuşmuşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar