Gümüşhane

Sağlık-Sen’den 14 Mart programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sağlık-Sen’den 14 Mart programı
Abone ol
Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, doktorların 3 günlük greviyle ilgili “Hiçbir hekimimiz, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmek istemiyor ama bugün 22 yıllık bir hekimin 11-11,5 bin lira aldığı bir noktada seslerini duyurabilecekleri başka bir yöntem kalmadı” dedi.

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, Gümüşhane Sağlık-Sen Şubesi tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı kutlama etkinliğine katıldı. 

Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Sağlık Müdür Vekili Op.Dr. Cemalettin Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, Memur-Sen İl Başkanı Harun Şeker, Sağlık-Sen İl Başkanı Engin Karabulut, Memur-Sen’e bağlı sendikaların başkan ve temsilcilerinin katılımıyla Gümüş Alyans Düğün Salonunda gerçekleştirilen programda davetlilere yemek ikram edilirken, konuşmaların ardından Grup Palto ve Baturan Turan'ın sahne aldığı programda sağlık çalışanları gönüllerince eğlendi.

Programın ardından İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Dural, sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesini talep eden doktorlar ve aile hekimlerinin grev kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sağlık çalışanlarına yönelik 5 müjde, aile hekimlerinin temel ücretlerinde artış ve döner sermayeden yapılan ek ödemelerin artacağı açıklamalarını değerlendirdi. 

“Bir hekimin bir hakimden daha az para almaması gerektiğini dile getirdik”

Sağlık-Sen olarak hiçbir zaman hekimlerin gelirinin çok yüksek olduğunu dile getirmediklerini söyleyen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, "Hekimlerimizin aldığı ücretler üzerinden bir algı vardı. Hekimlerimizin sanki çok para aldığı ve ek bir ücret aldıkları konusunda hukuksuzluk olduğu, onların alındığında sağlık çalışanlarına bir şey verilmediği ve bununla ilgili Sağlık-Sen’in buna engel olduğuyla ilgili bir algı oluştu. Biz hiçbir zaman hekimlerimizin gelirinin çok yüksek olduğunu dile getirmedik. Tam tersine bir hekimin bir hakimden daha az para almaması gerektiğini dile getirdik. Türkiye’nin en zeki 20 bin öğrencisi, hekim oluyor, tıp fakültelerini seçiyor. Benim kızım da bir diş hekimi. Ben kendi çocuğumun geleceğini karartmak istemem. Bizim sendika olarakta hiçbir hekimin aldığı parada gözümüz yok. Tam tersine bu yapılan çalışmaların daha düzgün bir şekilde olması gereken komisyonda, sağlık komisyonunda görüşülmesi gerektiğini dillendirdik, bununla ilgili tepki gösterdik. Bilim ve Sanayi Kurulunda sağlıkçılarla ilgili bir konunun görüşülmesi yanlış. Biz bunu sorduğumuzda da verdikleri cevap, bir an önce çıkması için biz bu çalışmayı yaptık denildi. Bu endüstri meslek lisesinde hekim yetiştirmeye, tıp fakültelerini kapatmaya benziyor. Bizim amacımız bunun sağlık komisyonuna gelmesi ve gerçekten hekimlerimizin hak ettikleri ücretlerin hem hekimlerimize hem de sağlık çalışanlarımıza verilmesi. Çünkü önce gelen taslağı saha okumuştur biliyordur, aile hekimlerimiz yoktu burada, üniversitedeki hekimlerimiz yoktu. Bizim amacımız hiçbir zaman hekimin aldığı parayı engellemek değil, hekimin aldığı paranın daha fazla olması ve gerçekten bunun komisyonda görüşülmesi, sahanın beklentilerini karşılamasıydı, fakat burada bazı, sağlığın bir bütün olmasını istemeyenler, kendilerine yontmak isteyenler bunu farklı bir algı yaptılar ve farklı bir tarafa çektiler. Sağlık çalışanları ve hekimlerimiz arasında huzursuzluğa yol açtılar. Biz bunu hiçbir zaman istemiyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız sorunları çok iyi bir şekilde algılamış”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarını da değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Dural, “Bugün Cumhurbaşkanımızın konuşmalarını yakından takip ettik, sahada dillendirdiğimiz birçok sıkıntıya değindi. Bu saatten sonra yapılması gereken, gerçek rakamlarla sorunun tam olarak nasıl çözülebileceğini biz yazılı olarak görmek istiyoruz. Çünkü Cumhurbaşkanımız sorunları çok iyi bir şekilde algılamış ve çözümünü dillendirdi. Bundan sonra rakamlar üzerinden en kısa zamanda hukuki olarak, yasal olarak bu çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Biz Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz, bu sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunlarının da halledileceğine olan inancımız da tam. Çünkü biz Avrupa’ya göre 4’te 1 personel ile bu işi yapıyoruz ve bunun karşılığını da almak istiyoruz” diye konuştu. 

“Seslerini duyurabilecekleri başka bir yöntem kalmadı”

Genel Başkan Yardımcısı Dural son olarak doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri tarafından alınan grev kararıyla ilgili de konuştu. Dural, “Hekimlerimiz eylem yapıyorlar. Hekimlerimizi eylem yapacak noktaya getirenleri düşünmek lazım. Çünkü bu zamana kadar biz çok fazla dillendirdik, yanlışı dile getirdik. Buna kulak tıkarsanız, görmezden gelirseniz ses git gide artar. Hiçbir hekimimiz, hiçbir vatandaşımızı mağdur etmek istemiyor ama bugün 22 yıllık bir hekimin 11-11,5 bin lira aldığı bir noktada seslerini duyurabilecekleri başka bir yöntem kalmadı. Biz Sağlık-Sen olarak şimdiye kadarki eylem kararlarında olduğu gibi bu eylem kararlarında da eylem kararımız var, eylem kararına uyup eylem yapmak isteyen hekimlerimizi sendikalar kanununa göre korumak için biz de bu tarihler için eylem kararımızı aldık” ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karabulut istifa ettiÖnceki Haber

Karabulut istifa etti

Yollar tuzlanmayınca kazalar ardı ardına geldiSonraki Haber

Yollar tuzlanmayınca kazalar ardı ardına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar