Gümüşhane

Sanayi İçin Kesin Bir Karar Yok!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sanayi İçin Kesin Bir Karar Yok!
Abone ol
Gümüşhane Belediye Başkanı Çimen, Sanayi Sitesinin Yeni Yerini Belirmek İçin Uzman Görüşlerinin Alınması Gerektiğini Söyledi

Sanayi İçin Kesin Bir Karar Yok!

Yeni Modern Karma Sanayi Sitesinin Pirahmet bölgesinde bulunan Harmancık köyündeki 169 dönümlük alana yapılma kararı sanayi esnafında tartışmalara neden oldu.  Bazı esnaflar sanayi sitesinin yeni yerinin sahile yakın bölgeler tercih edilmesini öne sürmüştü. Her iki bölge içinde farklı görüşler ortaya atıldı. Konuyla ilgili konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Kesin bir karar alınmadı. Sanayinin yeni yeri için ilk önce uzman görüşü alınmalı ve sanayi esnafının yeni yer için yüzde 70 hem fikir olması gerekiyor ”dedi.

Gümüşhane’de sanayi sitesinin yeni yeriyle ilgili tartışmalar devam ediliyor. Sanayi esnafı ile bir araya gelen AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, kooperatif başkanları gerçekleştirdiği toplantı sonrasında sanayi sitesini yeni yeri için ortak kararın Harmancık köyündeki 169 dönümlük alan olduğunu duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta gazetemize açıklamalarda bulunan S.S. Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Saraç, ise Yeni sanayi sitesinin yeri için birçok yer belirlediklerini, çalışmaların sonuçsuz kalması nedeniyle ortak kararın Harmancık köyü olmasına karar verildiğini belirtmişti. Konuyla ilgili gazetemizin sorularını cevaplayan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen de, sanayi sitesinin yapılacak olan yeri için verilmiş kesin bir karar olmadığını belirterek, yeni yer için uzman görüşlerinin alınması gerektiğini vurguladı.

‘Bu Durum Sadece Başvuru Aşamasındadır’

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Sanayinin yeni yeriyle ilgili ilk önce Mescitli bölgesindeki Un Fabrikası ve İkisu bölgesinde Alemdar bölgesi gündeme geldi. Torul belediyesi de, o bölge için ortak bir çalışma yapılabileceğini söylemişti. Maalesef o bölgeler için uygun şartlar oluşmadı. Son olarak Pirahmet kavşağının olduğu Harmancık köyünde ki 169 bin dönümlük bir alan olduğu ve bu alanın değerlendirebileceği gündeme geldi.  Bu konuyla ilgili toplantıda yapıldı ancak alınan kesin bir karar yok. Bu durum sadece başvuru aşamasındadır” diye konuştu.

Yeni yer tartışmasıyla ilgili görüşünü belirten Başkan Çimen, “Sanayi yeni yeri ile ilgili aşağı veya yukarısı diye ayrım yapılmamalıdır. Yapılacak hizmet Gümüşhane’miz için olacak. Bu neden bu tarz polemikler daha önemlisi kesinlikle uzman görüşü alınmalıdır. Konun uzmanları mesela ekonomistler, yer bilimcileri gibi arkadaşlarımız gündeme gelen bölgeleri incelemedir. Yapılan incelemeler raporlarla kamuoyuna sunulmalıdır ve sanayi esnafının en az yüzde 70’nin de hem fikir olduğu alanla ilgili çalışmalar başlanabilir ”dedi.

Her iki bölgenin de avantajları ve dezavantajlarının belirlenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çimen, “Her düşünülen mevkii için avantajlar ele alınmalı. Hangi bölge gerek ilçelerimiz için gerek merkezimiz için sağlıklı olur, hangi mevkide ulaşım daha kolay olur, hangi mevkide sorunları çözmek adına daha hızlı kolaylık sağlar, bunlar ele alınmalı. Neresi uygunsa oraya yapılması herkesin takdir edeceği bir durumdur. Esnaflarımızın da bu noktada fikirleri çok önemli. Çoğunluğun ortak fikirde buluşması en sağlıklısı olacaktır. Milletvekillerimizin, il başkanlarımızın, esnaflarımızın, bizlerin ortak düşüncesi ve halkımızın isteği en önemli kararın alınmasına etken olacaktır” ifadelerini kullandı.

Başkan Çimen sözlerine Şöyle devam etti;

“Benim için önemli olan hizmet açısından en kolay ve en sağlıklı görülen yerin yeni sanayi bölgesi olmasıdır. Yer ayrımı ya da farklı mevkiler olarak bakıp olumsuz bir durum varmış gibi algı yaratmak sağlıklı bir durum değildir. İkisu mevkiindeki düşünülen yer karayollarına ait olduğu gerekçesi ile satın alınması gerekiyor. Pirahmet mevkisi hazine yeri olduğu için bir taraftan avantaj sağlıyor. Her iki mevkiinde avantajları ve dezavantajları bulunuyor. En sağlıklı karar, ortak noktada buluşulan karardır.”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Erzincan Refahiye ve Gümüşhane Kelkit’te depremÖnceki Haber

Erzincan Refahiye ve Gümüşhane Kelkit’te...

Vali Taşbilek’ten İl Genel Meclisi'ne bütçe teşekkürüSonraki Haber

Vali Taşbilek’ten İl Genel Meclisi'ne bü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar